Uittreksel register niet ingezetenen (RNI)

Met een uittreksel uit RNI laat u zien dat u staat ingeschreven in het register niet ingezetenen. Op een afschrift staan uw naam, geboortedatum, geboorteplaats en adres. Ook andere gegevens zijn mogelijk. U kunt ook vragen gegevens aan te vullen of te corrigeren. Kijk bij 'meer informatie' voor anderstalige formulieren. 

Door de nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus heeft het RNI loket aangepaste openingstijden. Voor het maken van een afspraak neemt u per e-mail of telefonisch contact met ons op.

Heeft u een afspraak en heeft u klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Dan vragen wij u om uw afspraak te annuleren en op een later moment een nieuwe afspraak te maken. Heeft u vragen, stel ze dan per mail of via de live chat.

Wilt u een afspraak maken voor een groep die groter is dan 10 personen? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Vraagt u het uittreksel schriftelijk aan via ons PDF formulier? U krijgt het per post toegestuurd. Dit duurt op dit moment langer dan normaal door drukte.

Meer informatie? Klik hieronder op het onderwerp dat u zoekt.

Doen of meenemen

  • uw geldige identiteitsbewijs: een paspoort of ID bewijs waarop uw nationaliteit staat. Een verblijfsvergunning of E-document kunt u hiervoor niet gebruiken.
  • vraagt u het uittreksel schriftelijk aan dan svp het pdf downloaden, uitprinten, invullen en opsturen naar het adres wat op het pdf staat.

Wilt u een afschrift voor iemand anders aanvragen? Neem of stuur dan ook mee:

  • uw geldige identiteitsbewijs
  • een schriftelijke machtiging met handtekening of een scan van die machtiging met handtekening
  • een kopie van het geldige identiteitsbewijs van de persoon voor wie u de aanvraag doet

Kinderen t/m 15 jaar moeten altijd een geboorteakte en geldige legitimatie meenemen als gegevens gecorrigeerd moeten worden. Ze moeten zelf aanwezig zijn.