Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu
Logo gemeente Heerlen

6. Burgemeester van Grunsvenplein


Een groen, duurzaam plein voor het prachtige Parkstad Limburg Theater, met ruimte voor ontspanning, beweging en evenementen.

Het stenige plein straalde weinig warmte uit. Letterlijk overigens wel, want door het vele steen kon het plein de warmte in de zomer niet kwijt. Een reden om er niet lang te verblijven. We hebben van dit plein een plek gemaakt waar het wel prettig is om te zijn. Met veel groen en fijne plekjes om even te zitten, maar met voldoende ruimte voor evenementen. Het vele groen zorgt ook voor verkoeling in de zomer waardoor het wel aangenaam is om naar een voorstelling te kijken of met iemand af te spreken. Daarbij is het plein duurzaam door hergebruik van materialen en gebruik van duurzame materialen. Het plein is in september 2022 opgeleverd.

De komende jaren werken we hard om de binnenstad van Heerlen veel leuker, leefbaarder en aantrekkelijker te maken. Dit project is slechts één onderdeel van de vernieuwing van ons centrum. Kijk op www.heerlen.nl/centrum voor een overzicht van alle projecten.

En meer...

Resultaat Burgemeester van Grunsvenplein

Bijna een jaar geleden startten de werkzaamheden aan het Burgemeester van Grunsvenplein. Inmiddels is het plein officieel geopend en veranderd in een aantrekkelijk, groen evenementenplein.

Archeologische vondsten

Als we tegenwoordig aan Limburg denken, komt natuurlijk als eerste het heuvelland in ons op. Toch was er een tijd dat Heerlen aan zee lag. Tijdens graafwerkzaamheden aan het Burgemeester van Grunsvenplein zijn daarvan de resten aangetroffen.

Planning

Het laatste ontwerp is klaar en de aannemer is geselecteerd. Besix Infra gaat de werkzaamheden in fases uitvoeren van oktober 2021 tot eind juli 2022.

Extra informatie

Wilt u graag zien welke nieuwsbrieven en nieuwsberichten er al verspreid zijn? Bekijk dan het overzicht!

Nieuws

start metamorfose van grunsvenplein Start metamorfose Burgemeester van Grunsvenplein

Op vrijdag 12 november ondertekenden de gemeente Heerlen en BESIX Infra Nederland de bouwteamovereenkomst als startsein voor de herinrichting van het Burgemeester van Grunsvenplein. Het plein krijgt een complete metamorfose: van grijs en kil, naar groen, duurzaam en aangenaam.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.