Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

6. Burgemeester van Grunsvenplein


Een groen, duurzaam plein voor het prachtige Parkstad Limburg Theater, met ruimte voor ontspanning, beweging en evenementen.

Dit stenige plein straalt nu nog weinig warmte uit. Letterlijk overigens wel, want door het vele steen kan het plein de warmte in de zomer niet kwijt. Een reden om er niet lang te verblijven. We maken van dit plein een plek waar het straks wel prettig is om te zijn. Met veel groen en fijne plekjes om even te zitten, maar met voldoende ruimte voor evenementen. Het vele groen zorgt ook voor verkoeling in de zomer waardoor het straks wel aangenaam is om naar een voorstelling te kijken of met iemand af te spreken. Daarbij wordt het plein duurzaam door hergebruik van materialen en gebruik van duurzame materialen.

De komende jaren werken we hard om de binnenstad van Heerlen veel leuker, leefbaarder en aantrekkelijker te maken. Dit project is slechts één onderdeel van de vernieuwing van ons centrum. Kijk op www.heerlen.nl/centrum voor een overzicht van alle projecten.

Bekijk het ontwerp

Planning

Het laatste ontwerp is klaar en de aannemer is geselecteerd. Besix Infra gaat de werkzaamheden in fases uitvoeren van oktober 2021 tot eind juli 2022. Begin oktober 2021 worden er bomen gekapt, in het nieuwe plan zijn straks (veel meer) nieuwe bomen voorzien. Enexis vervangt medio oktober 2021 kabels. Vanaf 15 oktober worden er vier weken lang werkzaamheden verricht in/aan het trottoir aan de Apollolaan/ Burg. van Grunsvenplein. Vervolgens gaat Enexis tot aan de kerst aan de slag in de Geerstraat en daaropvolgend in de Muzenlaan.

Extra informatie

Wilt u graag zien welke nieuwsbrieven en nieuwsberichten er al verspreid zijn? Bekijk dan het overzicht!

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.