Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Bekendmaking (voornemen tot) verkoop van gemeentelijk vastgoed

De gemeente verkoopt geregeld vastgoed zoals woningen, gebouwen of maatschappelijke voorzieningen. Maar het kan ook gaan om onbebouwde stukken grond of reststroken. Deze verkopen moeten openbaar bekend gemaakt worden.

Als een gemeente vastgoed wil verkopen, moet ze transparant handelen en dit vooraf online publiceren. Op deze manier kunnen geïnteresseerden laten weten dat ze interesse hebben en meedingen naar dat vastgoed. De publicatie is nodig als verwacht wordt dat zich meerdere gegadigden melden. De koper moet door de gemeente worden geselecteerd aan de hand van vooraf opgestelde criteria. 

Publicatie in gemeenteblad

Heerlen maakt alle verkopen bekend via:

 

Geen openbare verkoop bij 1 partij

Als de verwachting is dat slechts één bepaalde partij in aanmerking komt, hoeft bovenstaande niet. Dit zijn de zogenaamde 1:1 verkopen. Alleen de verkoop moet dan gemotiveerd gepubliceerd worden. Deze nieuwe wijze van verkoop is bepaald in een uitspraak van de Hoge Raad op 26 november 2021; het zogenaamde Didam-arrest.

Meer informatie

Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met de gemeente en vragen naar Team Vastgoed (teamvastgoed@heerlen.nl) of Team Beleid Ruimte (teamVGO@heerlen.nl). Gaat het om een bedrijfskavel, dan kunt u contact opnemen met het ondernemershuis via ondernemershuis@heerlen.nl.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.