Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Vestigingsklimaat

Heerlen heeft ondernemers veel te bieden. Een goede bereikbaarheid, ruimte voor vestiging en groei, een goede arbeidsmarkt en een prachtige natuurlijke omgeving.

Heerlen ontsluit Europese markten

Heerlen, een locatie voor actief zakendoen, voor logistiek en productie. De ligging op de lijn Antwerpen-Keulen is namelijk uitstekend. Heerlen geeft een onbelemmerde en efficiënte toegang tot het enorme marktpotentieel van de Euregio: Duitsland, België, Frankrijk en ook Nederland. De Romeinse handelsroutes van vroeger zijn vervangen door buitengewoon snelle aansluitingen op het internationale wegen-, rail- en luchtvaartnet.

Bereikbaarheid

Heerlen is snel bereikbaar en filevrij. Dit blijft ook in de toekomst zo, want er wordt voortdurend geïnvesteerd in de infrastructuur. Heerlen heeft snelle aansluitingen op het internationale wegennet, een korte verbinding (15 minuten) naar de Barge terminal Born (BTB), die directe verbindingen per schip heeft met zowel Rotterdam als Antwerpen en om de hoek het TGV station in Aken met directe verbinding naar Frankfurt en Parijs. Maastricht Aachen Airport (MAA) is nauwelijks 15 minuten per auto verwijderd en ook de luchthavens van Brussel, Keulen-Bonn, Düsseldorf, Eindhoven en Luik zijn vanuit Heerlen snel en gemakkelijk bereikbaar.

Heerlen biedt ondernemers ruimte

Heerlen is dé zakenstad van Limburg. De Brightlands Smart Services Campus biedt nieuwe opties voor met name de zakelijke dienstverlening (ICT, Data Center). Op de belangrijkste bedrijventerreinen Avantis en Trilandis is volop ruimte voor vestiging. Bedrijventerrein Trilandis heeft een medische logistieke focus terwijl op Avantis ruimte is voor zowel algemene logistiek als productieondernemingen. Business park Avantis ligt zelfs zowel op Nederlands als op Duits grondgebied. Vanaf dag 1 beschikt u over een internationale vestiging! U kunt in Heerlen dus kiezen voor een locatie die qua uitstraling en branche het beste past bij uw onderneming.
Bekijk voor meer informatie de pagina over de bedrijventerreinen.

Heerlen is omgeven door kennis en jeugd

In en rond de stad bevindt zich een arsenaal van jonge mensen in opleiding. De Hogeschool Zuyd (8.800 studenten), de Open Universiteit, een compleet aanbod van middelbaar beroepsonderwijs, de Technische Universiteit Aken (30.000 studenten) en het Hoger Beroepsonderwijs Aken. Daarnaast in Maastricht de Universiteit met verschillende disciplines (medicijnen, Recht, International Business, etc.). Voor u als ondernemer betekent dat: beschikbaarheid van actuele kennis en adequate mogelijkheden om personeel te werven.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u ook terecht bij het Ondernemershuis van de gemeente.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.