Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Voedselbank

Als u een laag inkomen heeft en niet genoeg overhoudt voor eten, kunt u naar de voedselbank gaan. Hier kunt u 1 keer per week een voedselpakket ophalen. U vraagt een voedselpakket aan bij de voedselbank.

U kunt bij de voedselbank een voedselpakket ophalen als u een laag inkomen heeft. In een voedselpakket zit bijvoorbeeld brood, beleg en groenten. Met dit pakket vult u uw boodschappen aan. U kunt hier een paar dagen van eten.

Een huishouden komt in aanmerking voor een voedselpakket wanneer het besteedbaar leefgeld (het bedrag voor de variabele kosten, zoals eten en kleding) per huishouden onder een bepaalde norm valt. Het actuele normbedrag per maand vindt u op de site van de Voedselbank Limburg. Het is niet de bedoeling dat u het leefgeld aanpast om in aanmerking te komen voor een voedselpakket.

Aanvragen van een voedselpakket kan uitsluitend via hulpverlenende instanties zoals o.a. maatschappelijk werk, bewindvoerder, Jeugdzorg, thuiszorgorganisaties, Een aanvraagformulier voor een voedselpakket kunt u downloaden op de website van de Voedselbanklimburg-zuid.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.