Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Voorbereid op reis

Reist u naar het buitenland? Binnen Europa is een geldige identiteitskaart meestal voldoende. Buiten Europa heeft u een paspoort nodig. Voor sommige landen geldt zelfs een visum. Controleer op tijd of uw identiteitskaart of paspoort nog geldig is en of dit voldoende is voor de betreffende bestemming.

Verenigd Koninkrijk

Weet u dat een identiteitskaart in het Verenigd Koninkrijk door de Brexit niet meer voldoende is? Hier heeft u tegenwoordig ook een paspoort nodig. Meer informatie over paspoorten en identiteitskaarten is te vinden via de site van de Rijksoverheid.

Paspoort of identiteitskaart aanvragen

Heeft u nieuwe reisdocumenten nodig? Maak dan op tijd via onze website een afspraak bij de gemeente om teleurstellingen te voorkomen! Of belt u naar 045- 560 50 40.

Reizen met kinderen

Reist u met uw kinderen naar het buitenland?  Zij hebben een eigen identiteitskaart of paspoort nodig. Er zijn landen die om een bewijs vragen, waarin staat dat u echt de ouder of voogd bent. Vraag dit na bij de ambassade of consulaat van het land van bestemming. Reist uw kind met iemand anders naar het buitenland? Er zijn landen die een toestemmingsverklaring van de ouders vragen.

Datum nieuwsbericht

20 juni 2022

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.