Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Veel gestelde vragen over bezoekersparkeren

Krijgt u visite? Ook dat kunt u vanaf 2022 regelen via het digitaal systeem. Maar wie kan dat dan aanvragen? Wat kost dat? Hoe werkt dat? En wat als u digitaal niet zo handig bent? Antwoorden op deze en meer vragen vindt u in de lijst met meest gestelde vragen.

De lijst wordt regelmatig aangevuld als blijkt dat er nieuwe vragen leven.

Als het antwoord op uw probleem niet op deze pagina te vinden is, kunt u bellen met ons klantcontactcentrum: 045-5605040. Alleen tijdens kantooruren.

Voordat u het parkeren van uw bezoek online kunt regelen, moet u eerst het product ‘bezoekersregeling’ aanvragen bij het online parkeerloket: parkeren.heerlen.nl. Volg de stappen:

 1. Ga naar het online parkeerloket op parkeren.heerlen.nl
 2. Log in met uw DigiD of E-herkenning (voor bedrijven).
 3. Geef uw e-mailadres.
 4. Bevestig dit e-mailadres in uw mail-inbox: U ontvangt een e-mail met een verificatiecode.
 5. Vul deze code in en bevestig. U kunt nu direct aan de slag in het online parkeerloket.
 6. Kies het product ‘bezoekersregeling’.
 7. U ontvangt een mail met een meldcode en een pincode. LET OP: Bewaar deze goed, want u hebt ze telkens nodig als u bezoek wil aanmelden.

Zet een tegoed op uw account

 1. Ga naar het loket bezoekersregeling op de webpagina: parkeren.heerlen.nl/DVSportal. (Deze link staat ook in de email die u bij het aanvragen van de bezoekersregeling hebt ontvangen.)
 2. Log in met de meldcode en pincode die in deze email staan.
 3. Zet een tegoed op uw account via de knop met de drie streepjes linksboven in het scherm. U kunt maximaal 96 uur per kwartaal aankopen.

Enkele tips:

 • Gebruik bij voorkeur een tablet, pc of laptop. Gebruik van het online parkeerloket op de telefoon raden we af.
 • het online parkeerloket werkt niet goed met internet explorer. Gebruik een andere provider zoals chrome, edge of safari.
 • Ga om de bezoekersregeling te gebruiken naar parkeren.heerlen.nl/DVSportal. Bezoek aan- en afmelden kan wel via uw smartphone.
 1. Ga naar het loket bezoekersregeling op de webpagina: parkeren.heerlen.nl/DVSportal.
 2. Log in met de meldcode en pincode die u de eerste keer in uw mail heeft ontvangen.
 3. Vul het kenteken van uw bezoek in en de tijd waarop uw bezoek komt.
 4. Het systeem vult zelf een bezoekduur van 2 uur in. Dit kunt u veranderen als u wilt.
 5. U kunt het bezoek ook afmelden als het eerder vertrekt. Zo betaalt u niet te veel.

Op de webpagina voor bezoekersparkeren kunt u ook zien hoeveel tegoed u nog hebt en kunt u dit tegoed opwaarderen. Zie de knop met de drie streepjes linksboven in het scherm.
Tip: zet de pagina voor bezoekersparkeren bij uw favorieten.

Als u als bewoner voor een bepaalde (korte of langere) duur aangewezen bent op mantelzorg, dan kunt u de bezoekersregeling voor mantelzorg aanvragen. U kunt daarmee namelijk het dubbele aantal bezoekersuren aanvragen. De regeling moet aangevraagd worden door de bewoner die de mantelzorg ontvangt. Het is een aanvulling op een bezoekersregeling.

Met de regeling van bezoekersparkeren kunnen bewoners van een parkeervergunningengebied bezoek in de buurt laten parkeren. Het kost € 0,40 per uur. U hoeft hiervoor zelf geen auto of parkeervergunning te hebben. Het is voor alle bewoners.

Datum nieuwsbericht

27 januari 2022

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.