Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Wegwerkzaamheden

Voor de bereikbaarheid, een betere verkeersdoorstroming of voor rioolverbeteringen wordt gewerkt aan de wegen in Heerlen. Dat kan wat ongemak opleveren. We doen ons best om dit zo veel mogelijk te voorkomen. Wij vragen uw begrip hiervoor.  

Zodra de planning van de wegwerkzaamheden, wegafsluitingen en omleidingen bekend is, publiceren we de informatie op een plattegrond. Op dit kaartje staan ook de omleidingen die uitgezet worden als er evenementen in de stad plaatsvinden. Bekijk het volledige overzicht met in de plattegrond via de speciale website Melvin.

Daarnaast vindt u op deze pagina ook altijd een greep uit de meest actuele wegwerkzaamheden in onderstaand nieuwsoverzicht.

Nieuwsoverzicht

 • Omleiding Geerstraat

  23 december 2021 - De werkzaamheden om van het Burgemeester van Grunsvenplein een aantrekkelijk en groen plein te maken, zijn in volle gang.

  Lees meer

 • Afsluiting Dr. Poelstraat 30 november t/m 3 december 2021

  29 november 2021 - Vanwege kleine rioolwerkzaamheden in de dr. Poelsstraat is deze afgesloten vanaf de Raadhuisstraat tot de Geleenstraat van dinsdag 30 november t/m vrijdag 3 december 2021, 12.00 uur.

  Lees meer

 • Herinrichting Burgemeester van Grunsvenplein en Geerstraat

  12 november 2021 - Vanaf maandag 15 november starten we met het eerste deel van de werkzaamheden aan het Burgemeester van Grunsvenplein. We verdelen het werk in fase A en B. We starten met de werkzaamheden in fase A (het van Grunsvenplein). Hierbij breken we het plein op waarna we de nieuwe bestrating en de zithoekjes realiseren. Op 3 januari 2022 starten we met fase B (werkzaamheden Geerstraat) waarbij we werken aan het riool en opnieuw asfalteren.

  Lees meer

 • Werkzaamheden Gasthuisstraat en Hertzdahlstraat

  8 januari 2021 - In de Gasthuisstraat vanaf de Groene Boord tot en met de Hertzdahlstraat worden twee leidingen in de weg aangebracht. Dit gebeurt door de uitbreiding van het leidingennetwerk van Mijnwater BV. De gemeente Heerlen wil naast het bestaande riool een nieuw riool aanleggen, speciaal om regenwater mee op te vangen. Dit riool loopt door tot aan het Savelbergklooster en wordt direct nadat Mijnwater klaar is, aangelegd.

  Lees meer

 • Update wegwerkzaamheden Mijnwater centrum

  11 augustus 2020 - Tot eind 2020 zijn er wegwerkzaamheden in het centrum vanwege aanleg van leidingen voor duurzame energieleverancier Mijnwater Bv.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.