Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Extra groen in Heerlen-Centrum

12 december 2023 - De grootschalige transformatie van het centrum van Heerlen krijgt een nieuwe impuls met het bouwplan 'Schinkelkwadrant-Noord'. Dit bouwplan zorgt ervoor dat de omgeving groener wordt, dat er minder lege gebouwen zijn en dat het aangenamer wordt om hier te wonen en werken. Het is een belangrijke stap in de ontwikkeling van het gebied.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Heel Heerlen Graaft: de terugblik en eerste ontdekkingen

  29 februari 2024 - In 2023 vond een grootschalig archeologisch onderzoek plaats in Heerlen. Onder begeleiding van archeologen gingen 150 vrijwilligers aan de slag om de overblijfselen van de Romeinen op te sporen. De deuren van 30 woningen in het Romeins Kwartier werden opengezet voor dit unieke participatieproject. Heerlenaren gingen op zoek naar hun eigen verleden en de identiteit van de stad. Waar komen we vandaan? Hoe zag onze stad eruit in vroegere tijden? Bijna een jaar na de aanvang van het project worden de bevindingen gepresenteerd op vrijdag 1 maart aanstaande.

  Lees meer

 • Praat en denk mee over ouderenbeleid

  28 februari 2024 - In de gesprek met de wethouder: De gemeente Heerlen organiseert de komende tijd verschillende bijeenkomsten waar 55 plussers in gesprek met de wethouder kunnen  gaan over het ouderenbeleid. De inloopsessies worden gehouden verspreid door de hele stad.

  Lees meer

 • Juridisch medewerker vergunningen (Horeca, APV en Bijzondere wetgeving)

  28 februari 2024 - Ben jij een jurist en heb jij affiniteit met vergunningen en Bijzondere Wetgeving zoals de Alcoholwet, Evenementen of APV? Ben jij vakkundig, leergierig en positief ingesteld? Ben je in staat om bij adviezen vanuit de “ja, mits”-gedachte en vanuit de thema’s veiligheid en leefbaarheid te adviseren én hierbij verschillende belangen af te wegen? Werk je graag samen met veel verschillende collega’s? Wil je een bijdrage leveren aan het Heerlen van Morgen en een goede dienstverlening? Dan is de functie Juridisch medewerker vergunningen horeca, APV, evenementen en bijzondere wetgeving misschien wel iets voor jou! Reageer voor 13 maart 2024.

  Lees meer

 • Projectmedewerker ‘t Heerlens Heitje

  28 februari 2024 - Ben jij de enthousiaste, ondernemende en betrouwbare projectmedewerker die ’t Heerlens Heitje zoekt? Heb jij ervaring met het werken met vrijwilligers? Heb jij ervaring binnen de werkvelden openbare ruimte, burgerbetrokkenheid, leefbaarheid- en veiligheid of sociaal domein? Wil je een bijdrage leveren aan het verbeteren van de leefbaarheid- en veiligheid in Heerlen? Werk je graag mee aan vooruitstrevende projecten? Dan is de functie van projectmedewerker van ‘t Heerlens Heitje wel iets voor jou! Reageer voor 12 maart a.s.

  Lees meer

 • Lid van de Rekenkamer van gemeente Heerlen

  26 februari 2024 - Zou jij je graag in willen zetten in een politiek bestuurlijke omgeving? Heb jij ervaring met begeleiding en uitvoering van onderzoeken en zou je die ervaring graag in willen zetten ten behoeve van de raad van de gemeente Heerlen? Dan is de functie lid van de Rekenkamer misschien wel iets voor jou! Reageer vóór 17 maart 2024.

  Lees meer

 • Aankomend consulent Schuldhulpverlening

  22 februari 2024 - Ben jij klaar voor een vliegende start in je carrière als Consulent Schuldhulpverlening? Wil je praktijkervaring opdoen waarbij je zowel wet- en regelgeving als de persoonlijke situatie van onze inwoners in acht neemt? Verlang je ernaar om te opereren binnen een breed netwerk en wil je eraan bijdragen dat inwoners hun leven financieel weer op de rit kunnen krijgen? En heb je onlangs je hbo-opleiding afgerond? Dan zou de functie van aankomend consulent Schuldhulpverlening wel eens perfect voor jou kunnen zijn! Reageer voor 15 april.

  Lees meer

 • Eerste Skaeve Huse geopend in Heerlen

  21 februari 2024 - Heerlen heeft vandaag 21 februari een belangrijke mijlpaal bereikt in het bieden van ondersteuning aan haar meest kwetsbare inwoners. De realisatie van deze eerste zes Skaeve Huse vormen een antwoord op de behoefte aan alternatieve woonruimte voor mensen die moeite hebben om zich aan te passen aan conventionele woonsituaties. Dit is het resultaat van nauwe samenwerking tussen gemeente, Stichting Weller en Mondriaan om een inclusieve en ondersteunende omgeving te creëren voor deze specifieke doelgroep.

  Lees meer

 • Consulent Leerplicht-Doorstroompunt

  21 februari 2024 - Wil jij vanuit een intrinsieke motivatie met en voor jongeren werken? Ben jij iemand die in staat is om, om te gaan met weerstand? Ben jij die echte volhouder die dat stapje extra zet en ben jij degene die jongeren kan motiveren en aan je kan binden? Dan zijn we op zoek naar jou! Reageer uiterlijk 11 maart 2024.

  Lees meer

 • Koning bezoekt Heerlen

  21 februari 2024 - Zijne Majesteit de Koning brengt vandaag, woensdag 21 februari, een werkbezoek aan Heerlen. Het bezoek staat in het teken van het Nationaal Programma Heerlen-Noord (NPHLN).

  Lees meer

 • Manager team Functioneel beheer

  21 februari 2024 - Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Breng jij de broodnodige continuïteit en ben jij de rots in de branding? Beschik je over een gezonde dosis humor? Sta jij stevig in je schoenen en heb je altijd al leiding willen geven aan een leuk team? Dan is de functie Manager Functioneel beheer bij de Gemeente Heerlen misschien wel iets voor jou! Reageer vóór 11 maart 2024.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.