Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Voormalig terrein Oranje-Nassaumijn komt weer vol tot bloei en leven!

14 maart 2023 - Het terrein tussen de Kloosterstraat en de CBS Weg ligt er al jaren liefdeloos bij. Hoog tijd voor een kwalitatief hoogstaande en groene verandering: van 51.000 m2 braakliggend terrein wordt een aantrekkelijke, parkachtige omgeving gemaakt. Deze plek, ooit het hart van de Heerlense mijnindustrie, komt hiermee opnieuw tot leven. Het gebied wordt omgedoopt tot Oranje-Nassaupark. In dit park komen in de toekomst allerlei functies samen: onderwijs, urban sports, (lang) parkeren, kunst en evenementen.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Langjarige aanpak van euregionale arbeidsmarkt voor Zuid-Limburg

  31 maart 2023 - Zuid-Limburg gaat onder aanvoering van de centrumgemeenten Heerlen, Sittard-Geleen en Maastricht nog steviger inzetten op een grensoverstijgende arbeidsmarkt. Dat is nodig, omdat de vraag naar specifieke vakkrachten en internationale kenniswerkers toeneemt. De drie gemeenten maken voor deze aanpak in 2023 ruim een miljoen vrij. Hiermee wordt de dienstverlening aan expats en grenswerkers geïntensiveerd. Ook wordt de bemiddeling van inwoners uit de Euregio Maas Rijn naar werk over de grens verbeterd. Dit doet de regio door een gecoördineerde inzet van de Grensinfopunten (GIP), de Services Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling (SGA) en het Expat Centre Maastricht Region (ECMR). Ook gaat de regio Zuid-Limburg deelnemen aan het rijksprogramma Talent Coalition. Met dit landelijke programma kunnen werkgevers beter worden gefaciliteerd bij het aantrekken van gekwalificeerde werknemers op hbo- en wo-niveau en het behouden van internationale studenten voor de regio.

  Lees meer

 • Wilt u weten wanneer er een ammoniaktrein door Heerlen rijdt? Geef u op voor onze berichtenservice.

  30 maart 2023 - Sinds vorig jaar juni 2022 zijn de routes voor ammoniaktreinen vanuit Chemelot veranderd. Eerder gingen deze treinen richting Duitsland via Venlo. Een klein aantal transporten gaat nu via Heerlen en de verwachting is dat dit de komende jaren zo blijft. Wilt u een bericht van ons ontvangen als er een ammoniaktrein door Heerlen rijdt? Geef u op voor de berichtenservice als u op de hoogte wilt zijn. Er kunnen ook ammoniaktreinen rijden, als de andere route niet beschikbaar is. Dat kan gebeuren door bijvoorbeeld werkzaamheden op het spoor of een andere verhindering.

  Lees meer

 • Plannen voor nog meer samenwerking op het gebied van toerisme tussen Heerlen en Aken

  30 maart 2023 - Gisteren ontving burgemeester Roel Wever van gemeente Heerlen samen met Anya Niewierra van Visit Zuid-Limburg de directie van de Aachen Tourist Service en het hoofd marketing en toerisme van de stad Aken. Twee toeristische steden en regio’s die zo dicht bij elkaar liggen moeten elkaar regelmatig opzoeken om elkaars krachten te kennen en de samenwerking te zoeken op punten die elkaar versterken. Na een coronaperiode is dit weer actief opgepakt. Deze keer neemt Heerlen hier het initiatief in.

  Lees meer

 • Hoe moet Heerlen eruit zien in de toekomst? Geef uw mening in de enquête!

  29 maart 2023 - Waar moet de gemeente Heerlen de komende jaren aan werken? Wat moet er veranderen in uw buurt en in Heerlen als geheel? Welke onderwerpen of voorzieningen tellen voor u het zwaarst? Wij zijn benieuwd naar uw dromen voor Heerlen op korte en lange termijn. Wij gebruiken de uitkomsten voor het maken van een omgevingsvisie. Vult u de enquête in? Bedankt alvast!

  Lees meer

 • Lancering Kool Cult: een platform voor urban makers

  29 maart 2023 - Op 31 maart wordt urban platform Kool Cult gelanceerd voor het publiek. Kool Cult is een platform voor urban makers. Zij kunnen hier terecht voor advies, coaching en events met betrekking tot cultuur en sport.

  Lees meer

 • Op weg naar een aantrekkelijke, leefbare en toekomstbestendige buitenruimte. Visie ‘Waardevolle buitenruimte’.

  28 maart 2023 - Als gemeente hebben we de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat inwoners, nu en in de toekomst, een aangename en gezonde leefomgeving hebben. Een schone, hele en veilige buitenruimte vormt het fundament van de leefbaarheid in onze stad. Wethouder Beheer en Onderhoud Marco Peters: “In de buurten en wijken, in de directe leefomgeving van onze inwoners, daar maken wij samen het verschil. Een mooie, sterke, en kwalitatief goede openbare ruimte heeft ook een positieve invloed op het welzijn van onze inwoners. Er is echter meer nodig om in de toekomst een aangename en gezonde leefomgeving te creëren. Dit wordt bijvoorbeeld veroorzaakt door de toenemende mate van wateroverlast en hitte als gevolg van klimaatverandering.”

  Lees meer

 • Mijlpaal: 400ste klus van 't Heerlens Heitje gedaan!

  27 maart 2023 - Bijna twee jaar geleden werden de eerste klussen in de app geplaatst. En inmiddels is de 400ste klus een feit!

  Lees meer

 • Specialist Geluid & Lucht

  27 maart 2023 - Ben jij proactief en dienstverlenend? Heb je kennis van (milieu)wetgeving over geluid, lucht en ruimtelijke ordening? Dan is deze functie vast iets voor jou. Reageer voor 17 april 2023!

  Lees meer

 • Juridisch beleidsmedewerker (bouw/RO)

  27 maart 2023 - Ben jij een juridisch beleidsmedewerker? Kun jij verbinding maken tussen het werkveld bouw/ro, het bestuur en de beleidsafdelingen? Ben je oplossingsgericht en creatief? Dan is deze functie vast iets voor jou. Reageer voor 17 april 2023!

  Lees meer

 • Managementondersteuner

  27 maart 2023 - Ben jij écht de spin in het web? Ga jij een flinke klus niet uit de weg en ga je altijd voor kwaliteit? Ben je op zoek naar een functie die naarmate je meer leert en meer ervaring opdoet, steeds leuker en uitdagender wordt? Dan is de functie van managementondersteuner bij Parkstad-IT misschien wel iets voor jou! Reageer uiterlijk 16 april 2023.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.