Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Kasteel Hoensbroek wint VriendenLoterij Museumprijs 2021!

2 december 2021 - HOENSBROEK, 2 december 2021 – Trots en dankbaar! Zojuist werd Kasteel Hoensbroek, tijdens de live uitzending van Koffietijd, verrast met het heuglijke nieuws dat het met een overtuigende 41% van de publieksstemmen (27.745 stemmen), de VriendenLoterij Museumprijs 2021 in de wacht heeft gesleept.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • UITagenda voor Heerlen

  9 december 2021 - Achter de schermen is de afgelopen maanden samen met Heerlen Mijn Stad gewerkt aan de ontwikkeling van een online agenda met Heerlense ‘uitjes’. De UITagenda wordt vandaag, met de start van het evenement Wintertijd op het Pancratiusplein, gelanceerd. Het overzicht is nu nog beperkt door de coronamaatregelen, maar laat wel in een oogopslag zien welke activiteiten wel doorgaan.

  Lees meer

 • Heerlen start bewustwordingscampagne rondom vuurwerk

  9 december 2021 - In deze decembermaand start de gemeente Heerlen vanaf 9 december met een bewustwordingscampagne rondom het gebruik van vuurwerk. In de campagne worden de gevaren van vuurwerk benadrukt.

  Lees meer

 • Vacature Klantmedewerker bijzondere voorzieningen WMO

  7 december 2021 - Gemeente Heerlen - Domein Maatschappij, Team WMO, is op zoek naar een Klantmedewerker bijzondere voorzieningen WMO. Interesse? Reageer dan voor 21 december 2021.

  Lees meer

 • Ouderen vanaf 65 jaar reizen gratis met Omnibuzz naar vaccinatielocatie voor boosterprik

  6 december 2021 - Ouderen vanaf 65 jaar zonder Omnibuzz pas kunnen vanaf 1 december 2021 weer gratis reizen naar de locatie waar ze terecht kunnen voor hun boosterprik. Dit hebben de 30 deelnemende gemeenten aan de GR Omnibuzz besloten.

  Lees meer

 • Vacature Consulent Taakveld Inburgering

  3 december 2021 - Gemeente Heerlen, Domein Maatschappij -Team WMO, is op zoek naar een Consulent Taakveld Inburgering. Interesse? Reageer dan voor 24 december 2021.

  Lees meer

 • Samen brengen we de rust terug in de zorg!

  2 december 2021 - Op dit moment hebben we in heel Nederland te maken met hoge besmettingsaantallen. Zuid-Limburg is daar geen uitzondering op. Integendeel zelfs, de zorgpartijen in onze regio luidt de noodklok. Voor het weekend kondigde het kabinet nieuwe maatregelen aan. Die maatregelen zijn nodig om de druk op de zorg te verminderen. Als burgemeesters van Zuid-Limburg maken we ons zorgen. We sluiten aan bij het bericht van de zorgpartijen afgelopen zaterdag in de diverse media.

  Lees meer

 • Vacature Strategisch beleidsmedewerker Maatschappij (aandachtsgebied Jeugd)

  2 december 2021 - Gemeente Heerlen is op zoek naar een strategisch beleidsmedewerker Maatschappij (aandachtsgebied Jeugd). Interesse? Reageer dan uiterlijk 15 december 2021.

  Lees meer

 • Avondsluiting en strengere maatregelen overdag

  1 december 2021 - Het aantal coronabesmettingen is nog nooit zo hoog geweest als in de laatste weken. In het hele land is de toegang tot de zorg in gevaar. Er wordt op korte termijn geen daling verwacht in de besmettingscijfers en ziekenhuisopnames. Daarom grijpt het kabinet in, met strengere maatregelen. Om zo het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen.

  Lees meer

 • Proefproject met huisarts, welzijnscoach en apotheek: bewegen en contact beter dan pilletje

  1 december 2021 - Kwetsbare ouderen hebben vaker last van lichamelijke en geestelijke klachten. Vaak klachten waarvan de oorzaak niet altijd medisch is, met een negatieve invloed op de kwaliteit van leven. Vaak speelt eenzaamheid een rol. Medicijnen slikken helpt dan niet. Een gezondere leefstijl, beter bewegen en beter contact in de buurt vaak wel.

  Lees meer

 • Romeins verleden meer zichtbaar in het straatbeeld Heerlen-Centrum

  30 november 2021 - Het Romeins Kwartier komt steeds meer tot leven dankzij het nieuwe Stadskantoor en de – toekomstige – musea: Mijnmuseum, de Vondst en Romeins Museum. Maar niet alleen de gebouwen maken de stad, het zijn vooral de mensen die moeten genieten van een prettig bezoek aan het centrum. En dus krijgt ook de openbare ruimte van het Romeins Kwartier een flinke make-over en worden delen voetgangersgebied. Het college stelde daartoe een aantal ontwerpen voor de openbare ruimte vast. Het gaat dan specifiek over de Coriovallumstraat-West, Dr. Poelsstraat en het Raadhuisplein. Daarnaast is er groen licht voor een aantal verkeersmaatregelen in het centrum.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.