Bourgondisch genieten, samen op avontuur of heerlijk tot rust komen in de natuur: het kan allemaal in Heerlen. En u ontdekt altijd iets nieuws, want overal laten kunstenaars werken achter en staat iets op de volle evenementenkalender. Bovendien zijn alle attracties in de regio op nog geen kwartier afstand van elkaar! 

Vele evenementen

U kunt in Heerlen genieten van het International Breakdance Event (IBE), Cultura Nova, ParkCity Live, Limburgs Mooiste... Slechts een greep uit de vele, mooie en bijzondere evenementen! Of u nu van festivals houdt, van sport, muziek of dans, cultuur of van lezingen en tentoonstellingen. 

Naar de UITagenda

Attracties, musea en podia

Parkstad Limburg is al eens uitgeroepen tot beste toeristische bestemming ter wereld! Ontdek zelf waarom: een dagje uit naar een grote dagattractie, genieten van dier en natuur, actief aan de slag, naar een voorstelling, expositie of concert of oude tijden herbeleven? Het kan allemaal. Attracties met elk hun eigen unieke karakter èn op nog geen kwartiertje rijden van elkaar. 

Kijk op Visit Zuid-Limburg

Typisch Heerlen

Als u in Heerlen bent, komt u dit zeker tegen:

  • de uitgebreide collectie Murals; kleurrijke muurschilderingen, groot en klein! 
  • de 5 pleintjes. Hun unieke schoonheid is benadrukt door kleurrijke murals en social sofa's.
  • het 'Heëlesj plat''. 

Winkelen in Heerlen

Een winkelcentrum inclusief twee overdekte centra, marktjes, de grootste woonboulevard en een autoboulevard. Keuze genoeg! Bekijk de informatie over winkelen in Heerlen.

En Heerlen is goed bereikbaar. Weinig files, directe verbindingen, treinstations dichtbij de winkelgebieden, een gratis fietsenstalling en voldoende parkeergelegenheid. Bekijk bereikbaarheid en parkeren.

Geschiedenis van Heerlen

Heerlen begint ruim 2000 jaar geleden als Coriovallum met de komst van de Romeinen en ontwikkelt zich in de 20e eeuw tot een echte mijnstad. Erfgoed dat nog steeds zichtbaar is in Heerlen. En dat je ook op meerdere locaties in de stad en bij musea en het archief kunt ontdekken. Zo heeft Heerlen het oudste badhuis van Nederland. Bekijk de informatie over onze rijke geschiedenis