Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Samenwerking voor herontwikkeling winkelcentrum Giesen Bautsch

19 september 2023 - Om de herontwikkeling van winkelcentrum Giesen Bautsch financieel mogelijk te maken koopt de gemeente de westelijke vleugel van het winkelcentrum (groene deel op kaart). Later verkoopt de gemeente een deel hiervan met de daarachterliggende grond (blauwe deel op kaart) voor een marktconforme prijs aan de ontwikkelaar. Die bouwt daar vervolgens een nieuwe winkelvleugel met daarboven appartementen. De overige gronden worden gebruikt voor een grotere parkeerplaats en de verbinding met de in aanbouw zijnde BMV (Brede Maatschappelijke Voorziening). Zo vormt dit gebied straks het hart van Heerlerbaan.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Tekent u ook de petitie voor een volwaardig ziekenhuis Parkstad?

  13 september 2023 - Het Zuyderland-ziekenhuis heeft plannen om de spoedeisende hulp én de ziekenhuisbedden weg te halen uit Heerlen en onder te brengen in het Zuyderland in Sittard-Geleen. Dat kunnen wij niet laten gebeuren! Tekent u ook de petitie voor een volwaardig ziekenhuis in Heerlen/Parkstad? Dat kan nu ook in ons stadskantoor aan de Geleenstraat. Online kon dat al via behoudziekenhuisparkstad.nl.

  Lees meer

 • Veelbelovende vondsten uit Romeins Heerlen na graafweekend Heel Heerlen Graaft

  13 september 2023 - Na maanden van voorbereiding stonden afgelopen weekend de Grote Graafdagen van Heel Heerlen Graaft voor de deur. Meer dan 150 vrijwilligers stroopten hun mouwen op om samen met bewoners van het Romeins Kwartier, studenten en archeologen op zoek te gaan naar resten uit de Romeinse tijd. De eerste vondsten zijn veelbelovend.

  Lees meer

 • Strategisch Gebiedsregisseur

  13 september 2023 - Heb jij ruime ervaring binnen het werkveld buurtgericht werken, burgerparticipatie en openbare orde en veiligheid? Is bewonersbetrokkenheid, integraal werken aan gelukkige buurten een tweede natuur voor je? Zie jij jezelf sturing geven aan het cluster Buurtregie met buurtprofessionals, het team verder helpen doorontwikkelen en waar nodig ook zelf het voortouw nemen in complexe casuïstiek of zelfs crisissituaties? Wil jij binnen een breed netwerk opereren? Dan is de functie Strategisch gebiedsregisseur misschien wel iets voor jou! Reageer voor 9 oktober 2023.

  Lees meer

 • Regisseur Sociale veiligheid Interventieteam

  13 september 2023 - Heb jij ervaring binnen het werkveld openbare orde, leefbaarheid en sociale veiligheid? Word jij warm van het aanpakken van multiproblematiek met accenten op zorg en veiligheid? Ben jij die specialist veiligheid die wij zoeken, die de regie kan voeren op complexe casuïstiek, waarbij met name de openbare orde en veiligheid in het geding is en tegelijkertijd de verbindingen naar het sociale domein en de gebiedsgerichte sociaal veilig aanpak moet worden gemaakt? Dan is de functie regisseur sociale veiligheid misschien wel iets voor jou! Reageer voor 9 oktober 2023.

  Lees meer

 • Planner Informatieknooppunt Interventieteam

  13 september 2023 - Ben jij een kei in het verrijken, verwerken en doorgronden van informatie en wil je het belang van informatiegestuurd werken wel van de daken schreeuwen? Ben jij die planner die ervoor zorgt dat interventies in de buurt goed voorbereid en gladjes verlopen? Dan is de functie van planner/ mede-werker Informatieknooppunt misschien wel iets voor jou! Reageer voor 9 oktober 2023.

  Lees meer

 • Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) 2 fte

  13 september 2023 - Heb jij ervaring binnen het werkveld openbare orde, leefbaarheid en sociale veiligheid? Word jij warm van het aanpakken van Multi problematiek met accenten op zorg en sociale veiligheid? Ben jij de opsporingsambtenaar met brede kennis en ervaring op het gebied van ondermijning, drugsproblematiek en woonoverlast? Dan is de functie BOA bij het Interventieteam misschien wel iets voor jou! Reageer voor 9 oktober 2023.

  Lees meer

 • Nieuwe, kleurrijke fietsenstalling aan de Parallelweg

  12 september 2023 - Er komt een nieuwe bewaakte fietsenstalling aan de Parallelweg 2/2a met ruimte voor 800 (elektrische) fietsen en bakfietsen. Het wordt een aantrekkelijke, ruime en open fietsenstalling waar het gebruik van kleuren en lichtlijnen centraal staat. De verschillende kleuren wijzen de gebruikers de weg naar waar te parkeren.

  Lees meer

 • Nieuwe, kleurrijke fietsenstalling aan de Parallelweg

  12 september 2023 - Er komt een nieuwe bewaakte fietsenstalling aan de Parallelweg 2/2a met ruimte voor 800 (elektrische) fietsen en bakfietsen. Het wordt een aantrekkelijke, ruime en open fietsenstalling waar het gebruik van kleuren en lichtlijnen centraal staat. De verschillende kleuren wijzen de gebruikers de weg naar waar te parkeren. Wethouder centrumontwikkeling, Jordy Clemens: “Deze fietsenstalling wordt een plek die qua ontwerp en lichtgebruik anders én aantrekkelijk is, waardoor de beleving van je reis al begint zodra je de stalling binnenkomt."

  Lees meer

 • Wegwerkzaamheden Kapelweg

  6 september 2023 - Vanwege de aanleg van de Parkstadroute is de Kapelweg vanaf begin september tot 31 oktober afgesloten.

  Lees meer

 • Wegwerkzaamheden Pancratiusstraat

  6 september 2023 - Vanwege werkzaamheden aan de gasleiding is de Pancratiusstraat van 11 t/m 29 september afgesloten.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.