Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Regeling voor schadevergoeding

23 juli 2021 - Op vrijdag 16 juli heeft het kabinet besloten de hoogwatersituatie in Limburg te behandelen als nationale ramp. Dat betekent dat er een regeling komt, die materiële schade en gemaakte kosten vergoedt.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Bezoek staatssecretaris Raymond Knops (Binnenlandse Zaken)

  16 juli 2021 - Vanmiddag bracht staatssecretaris Raymond Knops (Binnenlandse Zaken) een bezoek aan Heerlen. Hij sprak met buurtbewoners, vrijwilligers maar ook met (eu)regionale hulpverleners.

  Lees meer

 • Live blog wateroverlast Heerlen

  16 juli 2021 - Heerlen heeft te maken gehad met wateroverlast door langdurige regenbuien. Straten, tuinen en kelders stonden onder. Het opruimen is gestart. Verschillende straten zijn nog afgezet. Blijf op de hoogte van de situatie in Heerlen en volg het live blog!

  Lees meer

 • Plannen reconstructie Passart

  16 juli 2021 - In 2021 starten wij met de riool- en wegreconstructies in diverse straten van Passart en omgeving. Hieronder op deze pagina vindt u de algemene informatie over de plannen en ontwerpen.

  Lees meer

 • Wegafsluitingen door wateroverlast

  16 juli 2021 - Er zijn een aantal wegen in Heerlen afgesloten in verband met de wateroverlast.

  Lees meer

 • Bijna 12 miljoen voor verbeteren particulier woningbezit in Heerlen-Noord

  15 juli 2021 - Heerlen ontvangt €8,2 miljoen uit het nationale Volkshuisvestingsfonds en legt daar zelf nog €3,6 miljoen bovenop om particuliere woningen in Heerlen-Noord te verbeteren en te verduurzamen. Bewoners komen afhankelijk van hun inkomen in aanmerking voor subsidie om hun eigen woning te verbeteren en energiebesparende maatregelen te nemen. De gemeente investeert door de openbare ruimte te verbeteren met meer bomen, bloemen en planten. In totaal kunnen 364 woningen in Heerlen-Noord worden aangepakt waarbij de focus ligt op Vrieheide, GMS en Mariagewanden en Terschuren in Hoensbroek.

  Lees meer

 • Gemeente ontgoocheld over verhuizing DSM naar Maastricht

  15 juli 2021 - De gemeente Heerlen is erg teleurgesteld over de beslissing van DSM om het hoofdkantoor te verhuizen van Heerlen naar Maastricht. Volgens het gemeentebestuur heeft het bedrijf een ereschuld aan Heerlen en laten ze hiermee de stad en regio waardoor ze groot zijn geworden vallen.

  Lees meer

 • Waterbuffer De Dem in Hoensbroek

  14 juli 2021 - Updates situatie rondom De Dem

  Lees meer

 • Veel gestelde vragen over wateroverlast Heerlen

  14 juli 2021 - Lees onderstaand de veel gestelde vragen rondom de wateroverlast in gemeente Heerlen.

  Lees meer

 • Vacature Functioneel beheerder

  12 juli 2021 - Domein Middelen, Team Functioneel Beheer is op zoek naar een Functioneel beheerder. Interesse? Reageer dan voor 2 augustus 2021.

  Lees meer

 • Snelle toename besmettingen dwingt tot maatregelen in de zomer

  9 juli 2021 - Nadat op 26 juni bijna alle deuren zijn geopend, is het aantal besmettingen in Nederland sneller gestegen dan voorzien. Het kabinet maakt zich hier zorgen over. En kan niet voldoende uitsluiten dat er de komende weken toch meer ziekenhuisopnames komen. Daarom is er besloten dat er extra maatregelen voor de zomer nodig zijn.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.