Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Taalachterstanden op het Voortgezet Onderwijs aanpakken met een nieuw Taaloffensief

21 september 2022 - Op woensdag 21 september 2022 tekenden SVO|PL (Stichting Voortgezet Onderwijs Parkstad Limburg), SCHUNCK en de gemeente Heerlen samen de intentieverklaring voor een Taaloffensief. Dit is een nieuw initiatief met als doel samen te werken op het gebied van taal. Zo willen de partijen achterstanden inhalen en ongelijkheden verminderen in Parkstad. Een voorbeeld hiervan is ‘De Bibliotheek op School’ waarin leerlingen via het Boek1Boek systeem, bibliotheekboeken op school kunnen bestellen en laten bezorgen.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Contentmedewerker/Vormgever

  30 september 2022 - Ben jij iemand met een moderne kijk op visuele communicatie? Ben je bekend met programma’s zoals Photoshop, Illustrator en InDesign? Kun je een video bewerken en graphics voor de website maken? Ontwerp jij socialmediaposts van begin tot eind, inclusief die korte pakkende tekst? Word je enthousiast van een rol waarbij je vormgevingswerk afwisselt met een rol als ‘razende reporter’ in de stad? Dan zoeken we jou! Als Contentmedewerker word je onderdeel van het team Communicatie & KCC. Je bent de ‘brug’ tussen Communicatie en Vormgeving: enerzijds ga je aan de slag met vormgevingsklussen, anderzijds ga je zelf content maken. Dan kan zijn in opdracht van bijvoorbeeld communicatieadviseurs, maar we willen ook dat je zelf op zoek gaat naar mooie beelden en interessante verhalen uit de stad. Er is voortdurend sprake van nauw overleg en we zien graag dat je zelf ook meedenkt over hoe we een boodschap het beste visueel kunnen overbrengen.

  Lees meer

 • Heerlen-Noord op weg naar Den Haag

  30 september 2022 - Bewoners en betrokkenen bij het Nationaal Programma Heerlen-Noord (NPHLN) gaan vrijdag 30 september naar Den Haag om hun Toekomstplan te overhandigen aan minister Hugo de Jonge. Voor het verbeteren van de levenskansen in Heerlen-Noord is steun en geld nodig.

  Lees meer

 • MBP: Evenwichtige keuzes in onzekere tijden

  30 september 2022 - Het college van Burgemeester en Wethouders biedt de gemeenteraad op 3 november (tijdens de algemene beschouwingen) het Meerjarig Bestuurlijk Programma (MBP) en een sluitende begroting voor 2023 aan. Echter, onzekere tijden met hoge inflatie en de alsmaar oplopende energieprijzen baren ook het college grote zorgen. Desondanks blijft de wens de volgende vier jaar van de collegeperiode daadkrachtig verder te bouwen aan een sociale, duurzame, levendige en economisch vitale stad. Vanzelfsprekend samen met de inwoners, organisaties en ondernemers, bouwend aan Heerlen.

  Lees meer

 • Beoogde nieuwe huisvesting voor Zuyd Hogeschool

  30 september 2022 - Voor het blok tussen de Promenade, Saroleastraat, Geleenstraat en Honigmannstraat (Promenade I) is in de toekomst een andere bestemming voorzien. Het gaat dan om een maatschappelijke bestemming ten behoeve van een beoogde nieuwe onderwijshuisvesting voor Zuyd Hogeschool, gecombineerd met overige centrumbestemmingen die levendigheid intensiveren zoals horeca, dienstverlening, detailhandel, openbare ruimte en wonen. Om dit mogelijk te maken heeft het college van burgemeester en wethouders op dinsdag 27 september een voorlopig voorkeursrecht gevestigd op Promenade I. Indien de huidige vastgoedeigenaren hun eigendom willen verkopen, dienen ze het eerst aan de gemeente te koop aan te bieden.

  Lees meer

 • Sjpruut Sjop Heerlen geopend

  29 september 2022 - Donderdag 29 september is in Heerlen aan de Heulstraat de Sjpruut Sjop geopend. Hier kunnen (aanstaande) ouders die een steuntje in de rug nodig hebben, terecht voor essentiële babyspullen, advies en ondersteuning. Daarnaast is er twee wekelijks een ontmoetingspunt waar (aanstaande) ouders uit Heerlen elkaar kunnen ontmoeten. Ook worden themabijeenkomsten georganiseerd over alles dat komt kijken bij zwangerschap en opvoeding.

  Lees meer

 • Gemeente Heerlen ondersteunt de landelijke actieweek tegen Pesten

  26 september 2022 - Maandag 26 september start de landelijke Week tegen Pesten op scholen. Pesten is beschadigend en kan veel leed veroorzaken. Vooral kinderen en jongeren zijn hierbij kwetsbaar. Pesten kan heel verstorend werken op hun ontwikkeling. Vaak ook merken ouders of mensen om het slachtoffer heen wel wat aan de hand is, maar weten ze niet wat ze tegen pesten kunnen doen. Vanwege de grote impact die pesten heeft, ondersteunt de gemeente Heerlen de landelijke actie en vragen wij extra aandacht hiervoor, onder andere op social media.

  Lees meer

 • Terugblik: GMS café woensdag 14 september

  26 september 2022 - Woensdag 14 september ontmoetten meer dan 80 buurtbewoners elkaar in het Cultuurhuis voor de tweede editie van GMS café. Tijdens een driegangenmenu gingen we met elkaar in gesprek over wat er speelt in de wijk.

  Lees meer

 • Koninklijke onderscheiding voor J.M.E. (Hans) Jegerings (72 jaar)

  26 september 2022 - Heerlenaar Hans (Johannes Maria Everardus) Jegerings heeft een Koninklijke Onderscheiding mogen ontvangen uit handen van burgemeester Roel Wever. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Deze bijzondere uitreiking vond plaats op zondag 25 september tijdens het jubileumconcert van Jazz Club Zuid-Limburg bij Auberge de Rousch in Heerlen.

  Lees meer

 • Procesbegeleider Bureau VSV

  23 september 2022 - Team VSV van de gemeente Heerlen is op zoek naar een procesbegeleider. Interesse? Reageer dan uiterlijk 7 oktober.

  Lees meer

 • Voordracht Roel Wever als bestuurder en voorzitter Vereniging Nederlandse Gemeenten

  22 september 2022 - Burgemeester Roel Wever is voorgedragen voor het bestuur en als voorzitter van College van Dienstverlening van de VNG, zo heeft de Vereniging Nederlandse Gemeenten vandaag aan haar leden bekend gemaakt. Tijdens de eerstvolgende ALV op 2 december kunnen de leden deze voordracht bekrachtigen. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten is de nationale belangenbehartiger van de Nederlandse gemeenten en een prominent adviesorgaan voor het kabinet.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.