Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Doorrijden = boete

14 oktober 2021 - Vanaf 15 oktober krijgt iedereen die zonder ontheffing door de bussluis aan de Schaesbergerweg rijdt automatisch een boete. De afsluiting met een zakpaal werd weggehaald en vervangen door camera’s. Deze functioneren al geruime tijd, maar tot nu toe werden nog geen boetes verzonden. Via de camera’s hebben we gezien dat er dagelijks tientallen auto’s onterecht door de bussluis rijden. Voor hen is dit een laatste waarschuwing. Vanaf nu volgt op het doorrijden zonder ontheffing automatisch een boete.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Week van de Toegankelijkheid 2021

  5 oktober 2021 - Nu we er weer meer op uit kunnen, willen we dat iedereen dat kan. Daarom vragen we in de Week van de Toegankelijkheid (4-8 oktober) aandacht voor een toegankelijke stad. Onze leidraad hierbij is 'Iedereen voor elkaar', want iedereen kan een bijdrage leveren aan een toegankelijker Heerlen. Bekijk de video over de rockopera 'Eve' die (mede) mogelijk gemaakt is door gemeente Heerlen. De rockopera is een bijzondere musical van mensen met en zonder een beperking en wordt op 8 oktober uitgevoerd in Theater Heerlen.

  Lees meer

 • Vacature Beheerder Stadsbeheer Buitensportaccommodaties, waterlopen & (vis)vijvers

  5 oktober 2021 - Team Stadsbeheer is op zoek naar een Beheerder Stadsbeheer Buitensportaccommodaties, waterlopen & (vis)vijvers.

  Lees meer

 • Nu overal in Heerlen klussen en heitjes verdienen!

  4 oktober 2021 - In de app van ’t Heerlens Heitje zijn vanaf maandag 4 oktober klussen verspreid over álle wijken in Heerlen te vinden. Iedereen die het leuk vindt om zijn of haar eigen buurt mooier te maken, kan nu meedoen. Met de digitale heitjes die daarmee verdiend worden, koopt men bijvoorbeeld een lunch, boek of spel bij de aangesloten lokale ondernemers. Elisabeth uit Meezenbroek doet geregeld een klusje en is enthousiast: “Ik ben trots op mijn wijk. Blij dat ik door mee te doen iets kan betekenen voor Heerlen.” De app is gratis te downloaden in de App Store of Google Play Store.

  Lees meer

 • Dag van de Stad gaat terug naar de toekomst

  4 oktober 2021 - Op maandag 1 november 2021 vindt de vijfde Dag van de Stad plaats. Dit jaar gaan we 'Terug naar de toekomst' in onze eigens stad, Heerlen! Met stedelijke professionals - bestuurders, beleidsmakers, cultuurmakers, kleurrijke inwoners, ondernemers, wetenschappers, stadshistorici, creatieve denkers, private partijen en kennisinstellingen - gaan we op zoek naar hoe de geschiedenis van een stad een inspiratiebron kan zijn voor haar toekomst.

  Lees meer

 • Extra veiligheidsmaatregelen na explosie Hoensbroek

  30 september 2021 - Afgelopen nacht vond er bij een woning aan de Hommerterweg in Hoensbroek een explosie plaats. Het pand werd daarnaast met een wapen beschoten en liep door beide incidenten flinke schade op. Onder leiding van de Officier van Justitie doet de politie middels een Team Grootschalige Opsporing (TGO) onderzoek. Burgemeester Wever neemt extra veiligheidsmaatregelen.

  Lees meer

 • Burgemeester kondigt veiligheidsrisicogebied af na explosie Hoensbroek

  30 september 2021 - Afgelopen nacht vond er bij een woning aan de Hommerterweg in Hoensbroek een explosie plaats. Burgemeester Wever neemt extra veiligheidsmaatregelen en kondigt een noodbevel af voor het gebied rondom de Hommerterweg.

  Lees meer

 • Tijdelijke aanpassingen Bbz tijdens het 4e kwartaal 2021

  30 september 2021 - De Tozo eindigt per 1 oktober 2021. Vanaf die datum kunnen zelfstandig ondernemers die na de Tozo nog financiële ondersteuning nodig hebben een beroep doen op het Bbz. De aanvraagprocedure bij het Bbz is intensiever en kost meer tijd dan die bij de Tozo en Participatiewet.

  Lees meer

 • Geen smartphone of DigiD? Zo komt u aan het papieren coronatoegangsbewijs

  29 september 2021 - Bij de gemeente krijgen we veel vragen over het digitale coronatoegangsbewijs met de QR-code. Sommige inwoners hebben geen smartphone of DigiD of kunnen niet omgaan met een app. Hierdoor gaan zij met hun gele vaccinatieboekje of vaccinatiekaart naar bijvoorbeeld een theater waar zij helaas niet worden toegelaten. Het gele boekje en de door de GGD verstrekte vaccinatiekaart zijn dus geen officiële vaccinatiebewijzen die gelden als coronatoegangsbewijs. Het alternatief is een papieren coronatoegangsbewijs. Hoe komt u hieraan?

  Lees meer

 • Werkzaamheden Amalia van Solmsstraat en omgeving

  29 september 2021 - In de Amalia van Solmsstraat en omgeving wordt gewerkt aan de riolering vanaf 21 september tot 19 november.

  Lees meer

 • Kom erbij! Week tegen eenzaamheid in Heerlen

  29 september 2021 - Van 30 september tot en met 7 oktober is het Week tegen Eenzaa­­­­mheid. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid. Ook in Heerlen zijn er speciale activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het bezoeken of organiseren van een activiteit. Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.