Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Uitreiking 'Koelpietjes' aan jonge helden en heldinnen in Heerlen

20 juni 2022 - Twee Heerlense jongeren en het BENG basketbalteam hebben een jongererenlintje van de gemeente Heerlen gekregen. Met het zogenoemde Koelpietje, verwijzend naar de kanarie in de kolenmijn, worden ze in het zonnetje gezet omdat ze iets bijzonders hebben gedaan. Heerlen vindt namelijk dat ook jonge helden en heldinnen van 8 tot 18 jaar een lintje verdienen. Daarom worden geregeld aan bijzondere kinderen of jongeren een jeugdlintje uitgereikt.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Vacature voor Consulent WMO

  16 juni 2022 - Team WMO van de gemeente Heerlen is op zoek naar een Consulent WMO. Interesse? Reageer dan voor 14 juli 2022.

  Lees meer

 • Reconstructie (laatste deel) Amstenraderweg-Korteweg

  14 juni 2022 - Het laatste deel van de Amstenraderweg (tussen Hommerterweg en Patersweg) zal net als het overige reeds gereconstrueerde deel van de Amstenraderweg helemaal worden vernieuwd, dit geldt ook voor de Korteweg.

  Lees meer

 • Controle hondenbelasting van start

  13 juni 2022 - Vanaf maandag 13 juni a.s. gaan controleurs in onze gemeente huis-aan-huis controleren op het bezit van honden. Dit gebeurt ieder jaar. Deze controles worden uitgevoerd door BsGW. De controleurs bellen bij inwoners aan om het hondenbezit te inventariseren. Als de controleur bij u aanbelt, kan hij zich legitimeren. Vraag naar het legitimatiebewijs! Bij twijfel over de echtheid of geldigheid van een identiteitsdocument kunt u een aanvullende legitimatie vragen en zo nodig contact opnemen met BsGW.

  Lees meer

 • Tien jongeren krijgen gebiedsverbod in Vrieheide

  10 juni 2022 - Op last van de burgemeester hebben tien jeugdigen afgelopen vrijdag 3 juni een gebiedsverbod voor de duur van een maand gekregen voor de wijk Vrieheide voor onder andere de Anjelierstraat en omliggende straten. De gebiedsverboden zijn inclusief een dwangsom waarbij iedere overtreding van het verbod leidt tot een boete van € 350,-. De aanpak is een lik-op-stuk beleid dat er op gericht is overlast te voorkomen.

  Lees meer

 • Vacature voor Medewerker RNI

  8 juni 2022 - Team Burgerzaken van de gemeente Heerlen is op zoek naar een Medewerker RNI. Interesse? Reageer dan vóór 30 juni.

  Lees meer

 • Afsluiting Anjelierstraat 20 t/m 28 juni

  7 juni 2022 - Van 20 t/m 28 juni is de Anjelierstraat afgesloten in verband met groot asfaltonderhoud.

  Lees meer

 • Heerlen start 'Sjpruut Sjop'

  7 juni 2022 - Heerlen krijgt een nieuwe 'winkel': de Sjpruut Sjop. Hier kunnen ouders en aanstaande ouders die een steuntje in de rug nodig hebben babyspullen krijgen. Tegelijkertijd wordt de winkel een ontmoetingspunt voor ouders waar zij ook terecht kunnen met hun vragen over zwangerschap, bevalling en opvoeding. Gemeente Heerlen huurt een pand in Heerlerheide en geeft Alcander een subsidie om deze voorziening op te zetten en te begeleiden in samenwerking met de Bovengrondse Vakschool. De nieuwe Sjpruut Sjop gaat in september open.

  Lees meer

 • ’t Heerlens Heitje zet eerste stap binnen het sociaal domein

  7 juni 2022 - Gemeente gaat samenwerking aan met Alcander en Steunpunt Mantelzorg Parkstad. Het innovatieve project ’t Heerlens Heitje zet een eerste stap om samen te werken met maatschappelijke organisaties binnen het sociaal domein. Ze heeft in Alcander en Steunpunt Mantelzorg Parkstad aantrekkelijke samenwerkingspartners gevonden. Deze (welzijns)organisaties gaan de komende periode als pilot eigen klussen aanbieden via de app van ’t Heerlens Heitje.

  Lees meer

 • Afsluiting Caumerweg 3 t/m 18 juni

  7 juni 2022 - Van 3 t/m 18 juni is de Caumerweg afgesloten in verband met groot asfaltonderhoud.

  Lees meer

 • ANWB benoemt Kasteel Hoensbroek tot ‘Allermooiste Kasteel van Nederland’

  6 juni 2022 - Kasteel Hoensbroek mag zich het ‘Allermooiste Kasteel van Nederland’ noemen. Afgelopen maanden ging de ANWB in samenwerking met de Nederlandse Kastelenstichting en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed op zoek naar het Allermooiste kasteel van Nederland. Naast Kasteel Hoensbroek (LB) waren ook Kasteel Westhove (ZL), Kasteel de Haar (UT), Kasteel Huis Bergh (GD) en Kasteel Doorwerth (GD) genomineerd.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.