Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Heel Heerlen Graaft: op zoek naar resten uit Romeins verleden

18 april 2023 - Jarenlang onderzoek heeft heel wat informatie opgeleverd over de Romeinse stad Coriovallum. Toch is een groot deel nog niet onderzocht en blijven vele vragen onbeantwoord. Onder de straten, huizen en tuinen bevindt zich informatie die bijdraagt aan de kennis over Romeins Heerlen. Samen met inwoners gaan we op zoek naar resten uit de Romeinse stad. Op 18 juni vindt de kick-off van het project Heel Heerlen Graaft plaats, gevolgd door de grote graafdagen op 9 en 10 september.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Koninklijke onderscheiding voor H.H.C. (Harry) Degens (69 jaar)

  29 mei 2023 - Vandaag werd Harry Degens uit Hoensbroek benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving deze Koninklijke onderscheiding vanwege zijn jarenlange vrijwillige inzet en betrokkenheid bij verschillende verenigingen. Meneer Degens ontving zijn Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Roel Wever. Deze bijzondere uitreiking vond vandaag om 14.00 uur plaats in de pastorie van Heerlerheide.

  Lees meer

 • Koninklijke onderscheiding voor J.D.J. (Joop) Hoevers (59 jaar)

  27 mei 2023 - Joop Hoevers uit Heerlen ontving vandaag een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Roel Wever. Meneer Hoevers werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn inzet sinds de jaren ’90 als trainer, bestuurslid en vicevoorzitter bij Atletiekvereniging Oranje Nassau (hierna: AVON) en zijn jarenlange inzet als bestuurslid en penningmeester bij Limburg Athletics+. De uitreiking van de onderscheiding vond plaats op zaterdag 27 mei tijdens de jubileumavond ter gelegenheid van het 100-jarige bestaan van AVON.

  Lees meer

 • Herinrichting Benzenrade

  25 mei 2023 - De gemeente heeft de bewoners van Benzenrade in 2016 na het aanbrengen van kabels en leidingen in de verharding beloofd om deze verharding te vernieuwen. Omdat 5 jaar later nog geen werkzaamheden verricht zijn heeft de buurtvereniging het initiatief genomen om een herinrichtingsvisie Openbare Ruimte in Benzenrade op te stellen. Deze visie vormt de grondslag voor het onlangs gepresenteerde conceptontwerp. De door de bewoners aangedragen opmerkingen worden verwerkt door RA+ in een nieuw ontwerp.

  Lees meer

 • Heerlen sluit 2022 af met plus van 23,9 miljoen

  24 mei 2023 - Heerlen sluit het jaar 2022 af met een positief saldo van 23,9 miljoen. Als de gemeenteraad instemt, wil het college een groot deel van dit bedrag inzetten om inwoners ook dit jaar een energietoeslag uit te keren. Verder is het voorstel om extra geld in te zetten voor bijvoorbeeld Heerlen-Noord, het begeleiden van mensen naar werk en de gebiedsontwikkelingen Spoorsingel, Terworm en Kaldeborn. Daarna blijft nog €500.000,- over om toe te voegen aan de algemene reserve. Op 28 juni buigt de gemeenteraad zich over het voorstel.

  Lees meer

 • Onthulling gedenksteen voor Serge Heederik

  24 mei 2023 - Vandaag 25 mei is een gedenkteken voor Serge Heederik onthuld. Serge kwam op 25 mei 1996 door zinloos geweld om het leven in de spoortunnel van het toenmalig station van Heerlen. Nu 27 jaar later krijgt hij een eigen gedenkteken in de vorm van een gedenksteen. De steen wordt onthuld door zijn moeder Carin Hubers.

  Lees meer

 • Operatie Steenbreek: tegels eruit, groen erin!

  16 mei 2023 - Bij de gemeente Heerlen zijn afgelopen weekend de plantpakketten opgehaald door de circa 50 deelnemers van Operatie Steenbreek. Wethouder Marco Peters (Beheer en Onderhoud) overhandigde de eerste exemplaren.

  Lees meer

 • Koninklijke onderscheiding voor Jan H.G. Goebbels (73 jaar)

  10 mei 2023 - Heerlenaar Jan Goebbels ontvangt vrijdag een Koninklijke onderschei-ding uit handen van burgemeester Roel Wever. Meneer Goebbels wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn jarenlange vrijwillige inzet als bestuurslid van de Katholieke Vakorganisatie, de Vereniging Eigenaars Residentie Coriovallum en kerkelijk zangkoor Sint Joseph. Deze bijzondere uitreiking vindt plaats op vrijdag 12 mei om 20.15 uur in A Gene Bek, Tacitusstraat 130 in Heerlen.

  Lees meer

 • Praat mee over de toekomst van de Heerlen

  9 mei 2023 - Hoe ziet de leefomgeving van onze stad er in de toekomst uit? Op 25 mei 2023 starten wij met een serie van 4 bijeenkomsten om met inwoners, ondernemers en vertegenwoordigers van organisaties te praten over de omgevingsvisie. U bent van harte welkom om er bij te zijn! De omgevingsvisie is een visie over wat voor stad Heerlen in de toekomst moet zijn. We gaan met elkaar bekijken wat daarbij voorop moet staan en wat uw ideeën zijn om de toekomst van Heerlen mooier en beter te maken.

  Lees meer

 • Nationale steun voor “Urban Living Lab” van Zuyd Hogeschool, gemeente Heerlen en maatschappelijke partners

  9 mei 2023 - Met een subsidie van 500.000 euro heeft minister OCW - Robbert Dijkgraaf - groen licht gegeven voor het programma City Deal Kennis Maken > Limburg Univer©ity. Binnen dit programma en onder regie van Zuyd Hogeschool gaan ca. 3.000 studenten van zeven onderwijsinstellingen de komende drie jaar in zogeheten Urban Living Labs aan de slag om wijken in Heerlen, Maastricht, Sittard-Geleen, Weert en Roermond toekomstbestendig te maken. Zij doen dit in samenwerking met woningbouwcorporaties en andere maatschappelijke organisaties.

  Lees meer

 • De stad in bloei

  1 mei 2023 - Op tientallen verschillende plekken in de stad zijn inmiddels prachtige bloemenlinten te zien. Afgelopen najaar is op die plekken een mix van bloembollen gezaaid. Dat geeft de stad een kleurrijke en lenteachtige uitstraling.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.