Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Nieuwe Helden Next Level biedt jong Heerlens talent een podium

30 januari 2023 - Gemeente Heerlen verleent een subsidie van € 23.500 euro aan Nieuwe Helden Next Level. Nieuwe Helden Next Level is een groeiende urban community, productiehuis en netwerkorganisatie die jong talent tussen de 12 en 23 jaar de mogelijkheid biedt een gratis talentontwikkelingsprogramma te volgen. Hiermee geven zij een podium aan maatschappelijke en persoonlijke verhalen van Heerlense jongeren.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Raadzaal en bestuurlijk gedeelte raadhuis later klaar dan gepland

  26 januari 2023 - Om leverantieproblemen verschuift de opleverdatum van de raadzaal van 10 maart naar eind mei 2023. Het bestuurlijk deel, ofwel de werkplek voor de collegeleden en hun ondersteuning, is volgens de nieuwe planning rond 21 april klaar. Het ambtelijk deel van het raadhuis is wel klaar volgens de eerdere planning. De ambtenaren kunnen half maart intrekken.

  Lees meer

 • Bestemmingsplan Woningsplitsing en kamerbewoning 6 weken ter inzage

  24 januari 2023 - Met ingang van 26 januari ligt het bestemmingsplan ‘Woningsplitsing en kamerbewoning’ zes weken ter inzage. Dit bestemmingsplan biedt mogelijkheden om te kunnen sturen op een goede balans tussen verschillende vormen van wonen enerzijds en een goed woon- en leefklimaat anderzijds.

  Lees meer

 • Werkplekbeheerder (Microsoft Windows) Parkstad-IT

  18 januari 2023 - Vind je het uitdagend om de werkplek van 4.000 gebruikers te beheren? Wil jij je ontwikkelen tot onze nieuwe Microsoft Windows werkplekspecialist? Dan ben jij misschien onze nieuwe collega! Reageer op deze vacature vóór 1 maart 2023

  Lees meer

 • Inzicht in spoorvervoer ammoniak

  18 januari 2023 - Er gaan veel goederen over het Nederlandse spoor. Een groot deel gaat de grens over, naar diverse bestemmingen in Europa. Ook via Heerlen loopt een spoorroute naar Duitsland. Om meer duidelijkheid te krijgen in het transport van ammoniak over het spoor, worden al vele jaren afspraken gemaakt in een convenant. Een afspraak uit het geactualiseerde convenant van 2022 is dat gemeenten, indien mogelijk vooraf en altijd achteraf, worden geïnformeerd over dit transport. Op basis van deze afspraak zijn gemeenten langs het tracé Heerlen-Herzogenrath nu geïnformeerd over incidenteel ammoniaktransport.

  Lees meer

 • Bas Schoonderwoerd ontvangt titel ‘ereburger van de stad Heerlen’

  17 januari 2023 - Bas Schoonderwoerd heeft de titel ereburger van de stad Heerlen op 16 januari 2023 van de gemeente ontvangen tijdens zijn afscheid als directeur van de Parkstad Limburg Theaters. Zijn enorme inzet voor een duidelijke kwalitatieve verbetering van Theater Heerlen is de aanleiding voor deze huldiging. Onder zijn leiding is Theater Heerlen uitgegroeid tot één van de best bezochte en gerenommeerde theaters van Nederland.

  Lees meer

 • Financieel adviseur Parkstad-IT

  17 januari 2023 - Steek jij graag je handen uit de mouwen steken? Word jij er blij van om uitdagingen met creativiteit en lef aan te pakken? Heb jij de nodige financiële kennis en sta je stevig in je schoenen in de rol van adviseur? Dan is deze functie misschien wel iets voor jou! Reageer uiterlijk 12 februari 2023.

  Lees meer

 • Nieuwjaarsspeech van burgemeester Roel Wever

  12 januari 2023 - Afgelopen dinsdag, 10 januari 2023, vond de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Heerlen weer plaats in het Parkstad Limburg Theater. Na de coronajaren kon burgemeester Roel Wever de Heerlenaren voor het eerst spreken op deze bijeenkomst.

  Lees meer

 • Opbouw kraan en toekomstige werkzaamheden BMV

  12 januari 2023 - Momenteel zijn de voorbereidingen voor de opbouw van de kraan op de bouwplaats van de BMV in volle gang. De kraan wordt in week 3 (16 – 20 januari) opgebouwd. Dit zal waarschijnlijk twee dagen in beslag nemen. Nadat de kraan is opgebouwd, kan het gebouw langzaam de hoogte in.

  Lees meer

 • Definitief ontwerp Promenade II en Schinkelplantsoen vastgesteld

  10 januari 2023 - Ook in 2023 gaat Heerlen verder met de aanpak van de openbare ruimte in het centrum. Daar waar het kan, gaan stenen eruit en komen groen en meer beleving erin. Zo wordt dit jaar Promenade II omgetoverd tot een aantrekkelijke groene oase. Met onder meer bloemen en (klim)planten, sierheesters, bomen, een wadi met bruggetjes en zitjes. Qua ontwerp sluit Promenade II aan op het nieuwe Burgemeester Van Grunsvenplein. Ook ontstaat er een nieuwe verblijfsplek - het Schinkelplantsoen - én gaan de eerste kopgebouwen tegen de vlakte. Het definitief ontwerp voor zowel Promenade II als het Schinkelplantsoen is op 10 januari 2023 door het college vastgesteld.

  Lees meer

 • Opening archief Historisch Centrum Limburg en presentatie boek ‘Archief van de Toekomst’

  3 januari 2023 - Woensdag 11 januari 2023 om 11.45 uur wordt het nieuwe archief in de voormalige Christus Koningkerk in Vrieheide feestelijk geopend. Daarnaast vindt de formele overdracht aan het Historisch Centrum Limburg (HCL) plaats.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.