Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Richtig Heële geeft een vernieuwde draai aan de Heerlense Vasteloavend!

1 februari 2024 - De spanning stijgt in Heerlen, want de stad maakt zich op voor een Vasteloavend zoals nooit tevoren! We vieren het in onze eigen stad, waar iedereen elkaar kent en jong en oud samenkomt, op onze eigen unieke wijze: dát is Richtig Heële.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Eerste vergunning Omgevingswet uitgereikt

  16 februari 2024 - Wethouder Marco Peters heeft een omgevingsvergunning uitgereikt aan mevrouw Wendy Wilbrink in de Maria Christinawijk in Heksenberg. Het is de eerste vergunning die is uitgegeven sinds de invoering van de Omgevingswet begin dit jaar.

  Lees meer

 • Derde oproep gevelverbeteringsfonds van start

  9 februari 2024 - Heerlen-Centrum zet een volgende stap in het verfraaien van gevels: de derde oproep voor het gevelverbeteringsfonds is sinds 7 februari open. Net als bij de eerste oproep gaat het om plannen voor het verbeteren van historische en beeldbepalende gevels. Van een restauratie tot complete verandering van de gevel: alle ideeën zijn welkom om saaie of lelijke gevels weer mooi te maken. Er zijn al nieuwe aanvragen binnen van enthousiaste pandeigenaren die graag snel aan de slag willen.

  Lees meer

 • Heerlen pakt door met maatschappelijk verantwoord inkopen

  7 februari 2024 - De gemeente Heerlen is toegewijd aan sociale rechtvaardigheid en duurzaamheid, en zet zich daarom actief in voor Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen (MVOI). Vorig jaar heeft de gemeente Heerlen zich om die reden bij een landelijke voorhoede op dit gebied aangesloten, door het landelijk MVOI-manifest te ondertekenen. Als onderdeel van dit initiatief heeft de gemeente nu een concreet actieplan ontwikkeld om de impact van haar inkoopbeleid te vergroten en dit duidelijk zichtbaar te maken.

  Lees meer

 • Gemeenten en werkgevers maken werk van de Euregionale en internationale arbeidsmarkt

  6 februari 2024 - Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen gaan de diensten die zich richten op de Euregionale en internationale arbeidsmarkt van Zuid-Limburg langjarig continueren. Het gaat om de Grensinfopunten Aken Eurode en Maastricht, de Services Grensarbeid Kerkrade en Maastricht, het Expat Centre Maastricht Region en het Rijksprogramma Talent Coalition. Dat hebben de colleges van de drie gemeenten besloten. Op 22 februari organiseren zij hierover een conferentie.

  Lees meer

 • Medewerker Buitendienst Sportaccommodaties, visvijvers en waterlopen

  6 februari 2024 - Werk jij graag buiten en haal je voldoening uit een verzorgde openbare ruimte? Houd jij van een afwisselende en dynamische baan? Ben jij een techneut en heb je een groot hart voor de fysieke leefomgeving? Steek jij graag je handen uit de mouwen en houd je van aanpakken? Dan is de functie buitendienstmedewerker sportaccommodaties, visvijvers en waterlopen beslist iets voor jou! Reageer voor 9 maart 2024.

  Lees meer

 • Algeheel voederverbod

  1 februari 2024 - In heel Heerlen is het verboden om in het wild levende dieren zoals ganzen, eenden duiven en andere vogels te voeren. Dit verbod is opgenomen in de APV, die de gemeenteraad op woensdag 31 januari definitief heeft vastgesteld.

  Lees meer

 • Uitnodiging: GMS Café woensdag 28 februari

  30 januari 2024 - Op woensdag 28 februari 2024 gaan we tijdens het GMS Café met elkaar in gesprek. Het GMS café biedt een informele en gezellige sfeer waarin we samen in gesprek gaan over de parels in GMS, de prachtige plekken die onze wijk kenmerken. Deze editie staat volledig in het teken van de identiteit van GMS. Meedoen en mee-eten is gratis, komt u met uw buren gezellig mee-eten?

  Lees meer

 • Verlenging preventief fouilleren in Heerlen-Centrum

  29 januari 2024 - Oktober vorig jaar gaf burgemeester Wever toestemming tot een proef met preventief fouilleren in Heerlen-Centrum. Een groot deel van het centrum werd toen aangewezen als veiligheidsrisicogebied waarmee het mogelijk werd op bepaalde momenten preventief in Heerlen-Centrum te fouilleren op verboden wapenbezit. Onlangs heeft de burgemeester besloten de aanwijzing van het veiligheidsrisicogebied – dus de mogelijkheid tot preventief fouilleren – in dit gebied voor de periode van 1 februari tot en met 31 december 2024 te verlengen.

  Lees meer

 • Tweede fase circulair boegbeeld GTB Lab op Woonboulevard Heerlen

  24 januari 2024 - Op 19 januari werd het bouwbord officieel onthuld voor de start van fase 2 van het Green Transformable Building Lab (GTB Lab) op de Woonboulevard in Heerlen. Heerlen is verheugd dat ze een nieuwe fase van dit boegbeeld voor circulair bouwen en innovatie mogen verwelkomen in de gemeente. Het GTB Lab fungeert als een laboratorium voor circulair bouwen. Het gebouw maakt in de loop der jaren steeds een nieuwe fase van verbouwing door, waardoor het continu evolueert en nieuwe ontwikkelingen in circulaire bouwtechnieken presenteert. Deze unieke aanpak maakt het GTB Lab een dynamisch platform voor innovatie in de bouwsector.

  Lees meer

 • Heerlen krijgt er een nieuwe straatnaam bij: het An van Dijckerf

  23 januari 2024 - In een eerbetoon aan An van Dijck (1923-1992), een toegewijde feminist en pionier voor vrouwenrechten, krijgt Heerlen een nieuwe straatnaam erbij: het ‘An van Dijckerf’. De straatnaam is toegekend aan de straten in het bouwplan op het terrein van de voormalige ‘Houthandel Franck’ gelegen tussen Oude Kerkstraat en de Willemstraat.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.