Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

CultuurBus brengt Heerlense basisscholen gratis naar culturele instellingen

22 december 2021 - Op initiatief van de gemeente Heerlen start Pit Cultuurwijzer op 1 januari 2022 de pilot CultuurBus. Hiermee kunnen alle Heerlense basisscholen gratis gebruik maken van busvervoer om een culturele instelling in Parkstad te bezoeken. Zo worden scholen gestimuleerd om culturele activiteiten uit de omgeving, die passen bij de visie en de behoefte van de school, beter te leren kennen.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Vacature Regisseur Leerlingenvervoer Parkstad

  10 januari 2022 - Team Toegang Zuid zoekt een nieuwe collega! Belangstelling? Reageer voor 22 januari 2022.

  Lees meer

 • Vacature Strategisch beleidsmedewerker Economie

  7 januari 2022 - Gemeente Heerlen - Domein Economie, Team Beleid Economie, is op zoek naar een Strategisch beleidsmedewerker Economie. Interesse? Reageer dan voor 25 januari 2022.

  Lees meer

 • Vacature Consulent Wmo

  7 januari 2022 - Gemeente Heerlen - Domein Maatschappij, team Wmo, is op zoek naar een consulent Wmo. Iets voor jou? Reageer voor 29 januari 2022.

  Lees meer

 • Ron Meyer nieuwe Programmadirecteur Alliantie Heerlen-Noord

  5 januari 2022 - Ron Meyer (40) wordt de nieuwe Programmadirecteur Alliantie Heerlen-Noord. Hij start per 1 april in de functie en volgt daarmee kwartiermaker Lodewijk Asscher op. Heerlen-Noord is één van de zestien Stedelijke Vernieuwingsgebieden in Nederland. Het één-generatie-plan dat hier met de Alliantie wordt uitgerold biedt structurele veranderingen om op de lange termijn de volgende generatie meer kansen en perspectief te bieden. Ron Meyer, zelf opgegroeid in Zeswegen, wordt als Programmadirecteur het gezicht van de Alliantie.

  Lees meer

 • Werkzaamheden Caumerbeek

  4 januari 2022 - Het middelste deel van de Caumerbeek wordt heringericht. Dit deel begint bij de rotonde aan de Schandelerboord/Spoorsingel. Dan stroomt de beek door het Park Meezenbroek. Bij de Meezen-broekerweg sluit ze aan op het eerder ingerichte deel. Dit deel van de beek is ongeveer één kilometer lang. De Caumerbeek komt er natuurlijker uit te zien en wordt beter zichtbaar.

  Lees meer

 • Start project “Oud Rennemig”.

  4 januari 2022 - Fase één: De werkzaamheden in de eerste fase vinden plaats is de Westerstraat. Dit duurt van 17 januari t/m 11 februari. De werkzaamheden aan het voetpad tussen Westerstraat en Schroetenstraat duurt van 17 januari t/m 28 januari. Daarnaast worden de werkzaamheden aan de Middenstraat ook in de eerste fase uitgevoerd, van 17 januari t/m 25 februari.

  Lees meer

 • Jerichostraat gedeeltelijk afgesloten vanaf 10 januari

  3 januari 2022 - Vanaf 10 januari is de Jerichostraat gedeeltelijk afgesloten voor alle verkeer. Er gelden tijdelijks verkeersmaatregelen tot 04-03-2022.

  Lees meer

 • Kort geding tegen gemeente Heerlen doorgehaald

  23 december 2021 - Op 14 december diende een kort geding van Metroprop BV tegen de gemeente Heerlen en Maankwartier BV. Ter zitting is de zaak besproken, kort geschorst en hebben partijen een schikking bereikt.

  Lees meer

 • Omleiding Geerstraat

  23 december 2021 - De werkzaamheden om van het Burgemeester van Grunsvenplein een aantrekkelijk en groen plein te maken, zijn in volle gang.

  Lees meer

 • Werken Oud Rennemig

  21 december 2021 - In de wijk Oud Rennemig wordt het riool aangepast en wordt de verharding vernieuwd. Het gaat hierbij om de Westerstraat, Schroetenstraat, Beekstraat, Middenstraat, Eerste Oosterstraat, Tweede Oosterstraat en de Ing. Van den Elzenstraat. De voetpaden tussen deze straten en de verbindingsweg tussen de Middenstraat en Tweede Oosterstraat worden ook aangepakt.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.