Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Doorrijden = boete

14 oktober 2021 - Vanaf 15 oktober krijgt iedereen die zonder ontheffing door de bussluis aan de Schaesbergerweg rijdt automatisch een boete. De afsluiting met een zakpaal werd weggehaald en vervangen door camera’s. Deze functioneren al geruime tijd, maar tot nu toe werden nog geen boetes verzonden. Via de camera’s hebben we gezien dat er dagelijks tientallen auto’s onterecht door de bussluis rijden. Voor hen is dit een laatste waarschuwing. Vanaf nu volgt op het doorrijden zonder ontheffing automatisch een boete.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Meld uw beveiligingscamera aan bij ‘Camera in Beeld’

  17 september 2021 - Ondernemers en burgers die beveiligingscamera’s bij hun bedrijf of woning hebben kunnen die laten registreren bij ‘Camera in Beeld’. Op die manier kunnen ze politie helpen bij het oplossen van incidenten en misdaden.

  Lees meer

 • Huisbezoek Senioren vernieuwd en uitgebreid

  14 september 2021 - Het huisbezoek aan ouderen in Heerlen wordt vernieuwd en uitgebreid per 1 oktober. Zo gaat de leeftijd waarop iedere Heerlenaar een huisbezoek aangeboden krijgt, omlaag van 80 naar 75 jaar. Daarnaast kunnen ook mensen van 66 jaar en ouder desgewenst een bezoek aanvragen. Naast de verruiming zijn ook de gesprekken anders van aard. De ouderenconsulenten geven meer uitleg over financiële regelingen en mogelijkheden om anderen te ontmoeten in de buurt.

  Lees meer

 • Koninklijke onderscheiding de heer J.M.W. (Jack) Gorgels

  10 september 2021 - Brunssumer Jack (Jacobus Maria Wilhelmus) Gorgels heeft een Koninklijke Onderscheiding mogen ontvangen uit handen van burgemeester Roel Wever. Dit gebeurde op vrijdag 10 september ter gelegenheid van zijn afscheid wegens pensionering op de receptie tijdens de BinnesteBuitendag van de woningcorporatie Stichting Weller Wonen te Heerlen. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

  Lees meer

 • Muurreclame Sporthuis Diana krijgt kleurrijke comeback

  9 september 2021 - Sporthuis Diana staat bij menige Heerlenaar nog in het geheugen gegrift. Wie kocht er niet z’n eerste zwembroek of tennisracket? Wat steeds minder duidelijk werd, was de oude muurreclame tegen de zijgevel van het pand. Toen werd besloten om de voormalige sportwinkel te herontwikkelen tot urban studio’s, wilde gemeente Heerlen en projectontwikkelaar Weller de oude muurreclame graag behouden. Binnenkort start de restauratie!

  Lees meer

 • Geopend: nieuwe gemeentelijke informatiepunten dichtbij de burger

  8 september 2021 - Op woensdag 8 september is het gemeentelijk informatiepunt officieel van start gegaan in elke SCHUNCK Bibliotheek in Heerlen. Voor inwoners komt hiermee een plek in de stadsdelen, dichtbij huis, waar zij persoonlijk vragen kunnen stellen over de gemeente Heerlen. Iedereen kan zonder afspraak binnenlopen voor hulp bij het zoeken naar informatie. Ook mensen die niet lid zijn van de bieb.

  Lees meer

 • Lening voor starters op Heerlense woningmarkt

  1 september 2021 - Starters op de woningmarkt verdienen een steuntje in de rug. Daarom helpt gemeente Heerlen vanaf 1 september starters een huis te financieren met de Starterslening. Dit is een extra lening bovenop de hypotheek.

  Lees meer

 • Bestuurders Zuid-Limburg vestigen aandacht op gratis volwassenenonderwijs

  31 augustus 2021 - In de Week van Lezen en Schrijven, van 6 tot en met 12 september, lezen burgemeesters of wethouders in alle Zuid-Limburgse gemeenten een dictee voor aan inwoners die volwassenenonderwijs volgen. Veel mensen weten niet dat volwassenenonderwijs gratis is voor iedereen die moeite heeft met taal, rekenen of computervaardigheden. Met dit dictee vragen zij hiervoor aandacht.

  Lees meer

 • Heerlense Handbiker Mitch Valize wint goud met tijdrit op Paralympische Spelen.

  31 augustus 2021 - De 24-jarige Mitch reed het parcours in een tijd van 38,12,94. Mitch voet- en volleybalde voorheen, maar na het ontdekken van de handbikesport drie jaar geleden, heeft hij zich helemaal op deze tak van de parasport gestort. En niet zonder succes.

  Lees meer

 • Belastingdienst helpt getroffenen watersnood

  30 augustus 2021 - De belastingdienst stelt een speciaal nummer en e-mailadres in voor bewoners en ondernemers die getroffen zijn door de watersnood in Limburg. Ook kunnen mensen uit Heerlen elke woensdagochtend op afspraak terecht op een speciaal spreekuur om problemen en hulp door de Belastingdienst te bespreken. De Belastingdienst wil hulp met belastingzaken afgestemd op de persoonlijke situatie. Lees hier het volledige bericht over de hulp van de Belastingdienst.

  Lees meer

 • Onthulling kunstwerk VIAVIA

  27 augustus 2021 - Zoals vanouds is het nooit stil in het Romeinse badhuis: het borrelt en het bruist er! Aanstaande zaterdag 28 augustus wordt tijdens Cultura Nova, het verhaal van het museum, onthuld in het kunstwerk VIAVIA: het eerste doek van een drieluik waarin het verleden, heden en toekomst samenkomen.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.