Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Samenwerking voor herontwikkeling winkelcentrum Giesen Bautsch

19 september 2023 - Om de herontwikkeling van winkelcentrum Giesen Bautsch financieel mogelijk te maken koopt de gemeente de westelijke vleugel van het winkelcentrum (groene deel op kaart). Later verkoopt de gemeente een deel hiervan met de daarachterliggende grond (blauwe deel op kaart) voor een marktconforme prijs aan de ontwikkelaar. Die bouwt daar vervolgens een nieuwe winkelvleugel met daarboven appartementen. De overige gronden worden gebruikt voor een grotere parkeerplaats en de verbinding met de in aanbouw zijnde BMV (Brede Maatschappelijke Voorziening). Zo vormt dit gebied straks het hart van Heerlerbaan.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Oproep vrijwilligers buurtbemiddeling in Heerlen

  27 juli 2023 - Alcander is op zoek naar vrijwilligers in Heerlen. Buurtbemiddeling is een manier om ruzies in een vroeg stadium tussen buren op te lossen. Het gaat om niet al te ernstige ruzies, bijvoorbeeld om irritaties over overlast, of onenigheid over een erfscheiding. Een buurtbemiddelaar helpt het onderlinge contact te herstellen en een oplossing te bedenken.

  Lees meer

 • Burgemeesters Parkstad in beroep tegen regionaal beleidsplan politie Limburg

  27 juli 2023 - Grote zorgen om minder capaciteit politie: de 7 burgemeesters van de regio Parkstad maken zich grote zorgen over het Regionaal Beleidsplan Politie 2024-2027, kortweg het RBP. Het plan betekent fors minder politiecapaciteit in een gebied dat al kwetsbaar is en kampt met verhoogde veiligheidsrisico’s. “De bodem is al bereikt. Nog meer politiecapaciteit inleveren, is niet te doen,” aldus burgemeester Roel Wever van Heerlen, die mede namens Parkstad spreekt. De burgemeesters voorzien zulke ernstige problemen dat zij voor 1 augustus beroep aantekenen tegen het RBP bij de Minister van Justitie en Veiligheid.

  Lees meer

 • Bibliotheekabonnement cadeau voor 65+’ers

  21 juli 2023 - Vanaf 1 oktober krijgen alle inwoners van Heerlen van 65 jaar en ouder, van de gemeente een abonnement op de Bibliotheek. Het gaat om een volwaardig abonnement met mogelijkheden als boeken lenen, gebruik maken van de computer, toegang tot duizenden e-books, luisterboeken, tijdschriften en cursussen.

  Lees meer

 • Veel animo bij Heerlenaren voor Heel Heerlen Graaft

  19 juli 2023 - Nog voor het sluiten van de inschrijvingen heeft het project Heel Heerlen Graaft het aantal benodigde tuintjes en vrijwilligers behaald. Na een succesvolle kick-off op 18 juni, waar de eerste veelbelovende ontdekkingen zijn gedaan, liepen de inschrijvingen snel binnen. Maar liefst 25 tuintjes in het Romeins Kwartier doen mee met het project. 150 vrijwilligers gaan tijdens de Grote Graafdagen aan de slag als graver en vondstverwerker.

  Lees meer

 • Park Romana geopend met huwelijksvoltrekking

  14 juli 2023 - Heerlen heeft er een prachtige nieuwe locatie bij: Park Romana. Vandaag vond de feestelijke opening plaats van dit tijdelijke groene paradijsje op het Raadhuisplein, midden in het Romeins Kwartier. Dit gebeurde heel toepasselijk met een huwelijk. Trouwambtenaar was voor de gelegenheid locoburgemeester Jordy Clemens.

  Lees meer

 • Terugblik: GMS Café woensdag 28 juni

  14 juli 2023 - Op woensdag 28 juni zijn wij opnieuw bij elkaar gekomen voor een GMS Café. Deze editie vond plaats op de gezamenlijke buitenplaats, het hart van Aurora.

  Lees meer

 • Gemeente treedt op tegen Eurohandelsonderneming

  11 juli 2023 - De Eurohandelsonderneming krijgt van de gemeente Heerlen 3 maanden de tijd om illegale gebouwen te verwijderen en overtredingen van regels op het gebied van bestemmingsplan, milieu en bodem te beëindigen. Gebeurt dit niet dan moet het bedrijf een dwangsom betalen. Voor elke overtreding is dat een bedrag tussen de €1.000 en €2.000 per overtreding per week met een maximum van in totaal €407.500.

  Lees meer

 • ‘Amakapassage’ en ‘Ada Lovelaceweg’: Heerlen streeft naar meer balans tussen vrouwen en mannen in straatnamen

  11 juli 2023 - Het college van B&W streeft naar een betere balans tussen mannen en vrouwen bij de naamgeving van straten en pleinen. Bij het toewijzen van twee nieuwe straatnamen kiest het college daarom bewust voor vrouwennamen.

  Lees meer

 • Gevels van twaalf panden worden de komende jaren mooier

  11 juli 2023 - In Heerlen-Centrum heeft de kwaliteit van de hele openbare ruimte de aandacht waaronder de gevels. Er zijn behoorlijk wat lelijke of saaie gevels die wel wat liefde kunnen gebruiken. Via het gevelverbeteringsfonds stimuleert de gemeente Heerlen vastgoedeigenaren om gevels (meer) uitstraling te geven. De eerste oproep vond plaats in april-mei en leverde een flink aantal plannen op. Hiervan heeft het college op basis van vooraf gestelde criteria negen aanvragen – voor in totaal twaalf gevels - gehonoreerd.

  Lees meer

 • Officiële opening Raadhuis tijdens openingsweekend Cultura Nova

  6 juli 2023 - Hand in hand met een Peutz-monument: een compact nieuw Stadskantoor, verbonden met het gerenoveerde Raadhuis en omringd door meer openbare ruimte dan voorheen. Tijdens het openingsweekend van Cultura Nova worden de beide gebouwen officieel geopend door wethouder Casper Gelderblom. Deze opening vieren we met verschillende evenementen.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.