Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Burgemeester Roel Wever vanaf maandag 19 april weer aan de slag voor Heerlen!

16 april 2021 - Onze burgemeester Roel Wever heeft in januari 2021 een zware operatie achter de rug. Hij is nu weer hersteld en voelt zich weer fit. Wij zijn dan ook blij te melden hij zijn taken als burgemeester vanaf maandag 19 april weer oppakt.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Meld u aan voor de Meedenkgroep

  22 maart 2021 - We zoeken een aantal mensen die dicht bij de BMV wonen, werken of ondernemen, om af en toe met ons mee te denken. Bijvoorbeeld over hoe de omgeving rondom de BMV wordt ingericht. We nodigen u dan een paar keer uit voor een (online) overleg.

  Lees meer

 • Woont u in GMS en wilt u meedoen aan de pilot?

  20 maart 2021 - De pilot van 't Heerlens Heitje is gestart in de wijken Grasboek, Musschemig en Schandelen. De komende weken gaat een groep van zo'n 15 buurtbewoners aan de slag met het verven van bankjes en Limbrichterpaaltes, opknappen van prullenbakken en het aanbrengen van straatmarkeringen. Woont u in GMS en heeft u zin om mee te doen? Dat kan! Stuur een e-mail naar heitje@heerlen.nl, we nemen dan contact met u op!

  Lees meer

 • Pilot 't Heerlens Heitje gestart

  20 maart 2021 - Op zaterdag 20 maart is de pilot van ’t Heerlens Heitje gestart. Bewoners uit Grasboek, Musschemig en Schandelen staken als eerste de handen uit de mouwen: de eerste Limbrichter paaltjes en prullenbakken zijn opgeknapt en weer toonbaar. Met het doen van de klusjes verdienen de bewoners digitale munten, Heerlense Heitjes. “Hartstikke leuk om te doen,” reageert buurtbewoner Joek Kroes. “Ik zorg dat mijn eigen buurt er mooier uitziet en daarvoor kan ik bijvoorbeeld een boek, een spel of een lunch kopen. Waarom zou ik niet meedoen?”

  Lees meer

 • Definitieve uitslagen

  19 maart 2021 - Bekijk de definitieve uitslagen per stembureau voor de Tweede Kamer verkiezingen, 15-17 maart 2021. De opkomst in Heerlen is uiteindelijk vastgesteld op 69,5%.

  Lees meer

 • Gratis app voor liefhebbers street art

  19 maart 2021 - Met de gratis Street Art Cities app kunnen inwoners en bezoekers van Heerlen zelf op ontdekkingstocht. Op dit moment zijn er 122 grote én kleine street art werken in de app opgenomen. Naast de locatie, de titel en de artiest is er ook een korte beschrijving over elk werk te vinden. Lokale street art hunters zorgen ervoor dat de app actueel gehouden wordt.

  Lees meer

 • Voorlopige uitslag en opkomst Heerlen 2021

  18 maart 2021 - De voorlopige uitslag is bekend. Dit is een telling op partijniveau. Donderdag 18 maart wordt er verder geteld op het niveau van kandidaten. Vrijdag 19 maart kunt u deze uitslag via heerlen.nl/verkiezingen bekijken, en dat geldt ook voor de uitslag per stembureau. Het opkomstpercentage in Heerlen was dit keer 67%.

  Lees meer

 • Opkomstcijfers 15 en 16 maart 2021

  17 maart 2021 - Mogelijkheden om te stemmen zijn er deze keer, vanwege corona, te over: per brief, met de auto, met een machtiging, en gewoon in het stemhokje, en dat kon maar liefst op 3 dagen: op 15, 16 en 17 maart. Hoeveel mensen verschenen er op de stembureaus in Heerlen, in die eerste twee dagen?

  Lees meer

 • Samenwerking Heerlen met VNG en Brightlands in Public Services Lab

  17 maart 2021 - De naam zegt het al: Public Services Lab, een laboratorium waar kennis wordt gebundeld om zaken die de inwoners van Heerlen met de gemeente moeten regelen, makkelijker te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van een software robot die de administratieve verwerking van een verhuizing verkort van 5 dagen naar 5 minuten. Die samenwerking tussen de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Smart Services Campus Brightlands is vanmiddag officieel gestart.

  Lees meer

 • Stemmen voor blinden en slechtzienden

  12 maart 2021 - Blinden en slechtzienden kunnen stemmen met een stemmal. In het Parkstadlimburg Theater en Sporthal de Varenbeuk zijn stemmallen aanwezig en is het stembureau volledig aangepast op mensen met deze beperking. Hier kunt u een audio beluisteren over de werking van de stemmal.

  Lees meer

 • Uitreiking koelpietjes aan jonge helden en heldinnen

  10 maart 2021 - Heerlen vindt dat ook jonge helden en heldinnen van 8 tot 18 jaar een lintje verdienen. Daarom reiken wij geregeld aan bijzondere kinderen of jongeren een jeugdlintje uit.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.