Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Regeling voor schadevergoeding

23 juli 2021 - Op vrijdag 16 juli heeft het kabinet besloten de hoogwatersituatie in Limburg te behandelen als nationale ramp. Dat betekent dat er een regeling komt, die materiële schade en gemaakte kosten vergoedt.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Meer schoonheid, levendigheid en bekendheid stadshart

  5 juli 2021 - Het centrum van Heerlen is in de afgelopen jaren al positief veranderd. Ook zijn er tal van projecten gestart of worden binnenkort opgestart. Zo worden het Van Grunsvenplein en Promenade II sfeervoller en groener, komen er een nieuw Mijnmuseum en Romeins museum en wordt het Schinkelkwadrant omgetoverd tot fijn en groen woongebied. Veranderingen die de stad aantrekkelijker en leuker maken. Maar het kan nog beter, vindt het college. “Bewoners, ondernemers en bezoekers verdienen een mooie, schone en levendige huiskamer waar ze zich thuis voelen. En we moeten het verhaal van Heerlen meer gaan vertellen.”

  Lees meer

 • Werkzaamheden op kruispunt Beersdalweg/Vrankerkerklaan

  5 juli 2021 - Van 12 t/m 30 juli 2021 worden de verkeerslichten op de Beersdalweg/Vrankerkerklaan vervangen. Er zullen hier tijdelijk snelheidsbeperkingen gelden.

  Lees meer

 • Werkzaamheden CBS-weg

  5 juli 2021 - Vanaf maandag 5 september t/m 1 oktober worden er werkzaamheden verricht op de CBS-weg. Een fietspad wordt hier aangesloten op de weg en er worden twee bushaltes aangelegd.

  Lees meer

 • Post tegen eenzaamheid

  1 juli 2021 - Een lieve kaart, een warme groet; iemand die zich alleen of eenzaam voelt, ontvangt graag post. Wethouder Adriane Keulen nam op donderdag 1 juli om 15.30 uur officieel de eerste brievenbus van het project 'Meer Dan Alleen Post' in gebruik in Buurtpunt De Koffiepot, Kasteel Hoensbroeklaan 190 in Hoensbroek.

  Lees meer

 • Tozo 5

  1 juli 2021 - De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) wordt verlengd tot en met 30 september 2021. Tozo 5 (voor de maanden juli, augustus en september 2021) kunt u aanvragen vanaf 1 juli tot 1 oktober 2021.

  Lees meer

 • WSP Parkstad, WerkvoorHeerlen en gemeente Heerlen testen nieuw re-integratieproces

  30 juni 2021 - Heerlenaren die zich bij de gemeente melden voor een uitkering worden vanaf 1 juli dit jaar sneller doorgeleid naar werk of een ontwikkelplek. Werkgeversservicepunt (WSP) Parkstad, WerkvoorHeerlen en gemeente Heerlen hebben gezamenlijk een nieuw re-integratieproces vormgegeven waarin werk voorop staat. De vier maanden durende testfase van dit nieuwe re-integratieproces start 1 juli.

  Lees meer

 • Gemeente Heerlen wordt als eerste Nederlandse stad lid van digitalHUB Aachen

  30 juni 2021 - De gemeente Heerlen is officieel lid van de digitalHUB Aachen geworden. Met deze toetreding willen de digitalHUB Aachen en Heerlen de euregionale samenwerking op het gebied van de digitalisering verder intensiveren. De gemeente Heerlen krijgt via de digitalHUB niet alleen toegang tot innovaties zoals de Smart City, maar ook tot een exclusief aanbod van events op dit gebied. Omgekeerd profiteren de digitalHUB Aachen en de ondernemers uit haar ledenbestand, van de contacten en de interessante nieuwe perspectieven die Heerlen als partner te bieden heeft.

  Lees meer

 • Publiekshal stadskantoor open in oktober

  29 juni 2021 - De publiekshal in het nieuwe stadskantoor van Heerlen gaat open op maandag 11 oktober 2021. Vanaf die dag zijn inwoners van harte welkom op deze prachtige locatie. De ambtenaren moeten dan nog even wachten. Zij kunnen vanaf donderdag 23 december 2021 beginnen met verhuizen naar het nieuwe gebouw.

  Lees meer

 • Afsluiting Schandelermolenweg

  28 juni 2021 - Vanwege een calamiteit als gevolg van wateroverlast is op maandag 28 juni 2021 de Schandelermolenweg tussen de Schandelerstraat en de Schandelerboord afgesloten (zie ook de bijlage). Het is onbekend hoelang deze afsluiting gaat duren.

  Lees meer

 • Tijdvenster op plek Oranje-Nassau I

  28 juni 2021 - Op de plek waar ooit de ingang van de Oranje-Nassau I mijn was en dicht bij de plek waar de mijnwerkers vroeger aan het einde van de week hun loonzakjes kregen, komt een tijdvenster. Het venster, dat werd vormgegeven met hulp van het Nederlands Mijnmuseum, laat een beeld van vroeger zien in de omgeving van nu. Vanaf 1 juli is het venster te zien naast het voormalig hoofdkantoor van Oranje-Nassau mijnen, het groene gebouw waar tegenwoordig een deel van de Belastingdienst in zit.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.