Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Richtig Heële geeft een vernieuwde draai aan de Heerlense Vasteloavend!

1 februari 2024 - De spanning stijgt in Heerlen, want de stad maakt zich op voor een Vasteloavend zoals nooit tevoren! We vieren het in onze eigen stad, waar iedereen elkaar kent en jong en oud samenkomt, op onze eigen unieke wijze: dát is Richtig Heële.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Grote hoeveelheden vuurwerk aangetroffen in 2 woningen in Heerlen

  21 december 2023 - Onlangs zijn in Heerlen grote hoeveelheden professioneel vuurwerk aangetroffen in 2 woningen. De zaken houden geen verband met elkaar. Het opslaan van professioneel vuurwerk in een woonwijk brengt hoge risico’s met zich mee. De gemeente neemt daarom ook forse maatregelen. Een van de gevallen is opgespoord dankzij een melding van een buurtbewoner.

  Lees meer

 • Probleemjongeren beter in beeld. Nieuwe werkwijze in Parkstad om jeugdproblematiek aan te pakken

  20 december 2023 - Met ingang van 2024 gaan gemeenten, scholen en zorg- en veiligheidspartners in Parkstad intensief samenwerken om jongeren die overlast veroorzaken of het risico lopen om af te glijden richting de criminaliteit in beeld te brengen, te helpen of aan te pakken. Dat gebeurt binnen de Integrale Jeugd Aanpak Parkstad. Ook de pakkans voor jongeren die ‘iets uithalen’ wordt naar verwachting groter.

  Lees meer

 • Meerjarige Prestatieafspraken tussen woningcorporaties, huurdersorganisaties en gemeente

  20 december 2023 - Gemeente Heerlen, woningcorporaties en huurdersorganisaties in Heerlen hebben Meerjarige Prestatieafspraken gemaakt, die als basis dienen voor nadere jaarlijkse afspraken. Met deze meerjarige afspraken werken wij samen om het Heerlense woon- en leefklimaat de komende vier jaar verder te verbeteren. Er wordt koersvast ingezet op leefbaarheid, betaalbaarheid, en duurzaamheid, maar ook op innovatie. Bijvoorbeeld op het gebied van circulariteit en betere spreiding van doelgroepen over de stad en regio.

  Lees meer

 • Terugblik: GMS Café woensdag 29 november

  20 december 2023 - Op woensdag 29 november zijn wij in het Cultuurhuis bij elkaar gekomen voor een nieuwe GMS Café. Hoe komen we comfortabel de winter door stond centraal als thema.

  Lees meer

 • Heerlen gaat komende drie jaar door met Kansrijk van Start

  19 december 2023 - Heerlen maakt de komende jaren ruim 4 ton per jaar vrij voor het project Kansrijk van Start. Kansrijk van Start is gericht op het doorbreken van de achterstanden in gezondheid en kansen in het leven van het allerjongste kind; achterstanden die vaak van generatie op generatie worden overgedragen. Met Kansrijk van Start werkt Heerlen actief aan het creëren van gelijke kansen bij de start van het leven van ieder kind.

  Lees meer

 • Voetpaden Koumenvijver opgeknapt

  19 december 2023 - De voetpaden rondom de Koumenvijver in Hoensbroek zien er weer spic en span uit. In de afgelopen periode zijn alle paden opnieuw geasfalteerd. Bezoekers van deze ‘parel’ aan de rand van Nieuw Lotbroek kunnen weer volop genieten van de natuur in dit prachtige stukje groen dat helaas nog bij velen onbekend is.

  Lees meer

 • Wintertijd

  15 december 2023 - De nieuwe Stadskrant van december is uit, met als thema 'Wintertijd’! Lees over het jongerenproject InclusEU, vuurwerk en winterse activiteiten. De volgende Stadskrant komt uit in februari 2024.

  Lees meer

 • Expositie Heel Heerlen Graaft opent

  14 december 2023 - Op vrijdag 15 december opent de expositie ‘Heel Heerlen Graaft! Deelnemers vertellen’ in De Vondst in Heerlen. Naar aanleiding van het archeologische burgerparticipatieproject Heel Heerlen Graaft hebben vier vrijwilligers, met professionele ondersteuning, de expositie gemaakt.

  Lees meer

 • Buurtconciërges aan het werk

  14 december 2023 - In de wijken Vrieheide en De Dem zijn sinds een tijdje twee buurtconciërges aan de slag. Giesela Mols en Kim Hooiveld lopen of fietsen op verschillende dagen in de week door de buurt. Ze zijn te herkennen aan de speciale blauwe kleding met als opschrift BUURTCONCIËRGE HEERLEN.

  Lees meer

 • Eerste vijf familiescholen in Heerlen

  13 december 2023 - Vanochtend was de officiële aftrap van het concept familieschool op basisschool De Vlieger. Naast deze laatstgenoemde zijn nog vier basisscho-len vanaf vandaag familieschool: De Schakel, Kindcentrum Paulus, de Broederschool en Mijn Spoor. Een familieschool biedt ondersteuning aan het hele gezin door intensieve samenwerking met maatschappelijke organisaties op het gebied van armoedebestrijding, zorg, sport en cultuur.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.