Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Taalachterstanden op het Voortgezet Onderwijs aanpakken met een nieuw Taaloffensief

21 september 2022 - Op woensdag 21 september 2022 tekenden SVO|PL (Stichting Voortgezet Onderwijs Parkstad Limburg), SCHUNCK en de gemeente Heerlen samen de intentieverklaring voor een Taaloffensief. Dit is een nieuw initiatief met als doel samen te werken op het gebied van taal. Zo willen de partijen achterstanden inhalen en ongelijkheden verminderen in Parkstad. Een voorbeeld hiervan is ‘De Bibliotheek op School’ waarin leerlingen via het Boek1Boek systeem, bibliotheekboeken op school kunnen bestellen en laten bezorgen.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Honderden orchideeën in bloei op de Koumenberg

  25 augustus 2022 - Begin 2022 zijn de eerste bomen gekapt op de Koumen om de biodiversiteit in Heerlen te vergroten. Dat de maatregelen een positief effect zouden hebben was van tevoren bekend. Nu blijken de resultaten onverwacht spectaculair. Door de bomenkap staan nu honderden orchideeën op deze plek opnieuw in bloei. In september worden de werkzaamheden weer opgepakt en uitgebreid naar de rest van de Koumenberg.

  Lees meer

 • GMS etentje woensdag 14 september

  22 augustus 2022 - Op 14 september gaan we tijdens een heerlijk etentje weer met elkaar nieuwe acties uitzetten voor de wijk. Het wordt een avond met lekker eten en goede gesprekken. Elkaar ontmoeten staat centraal. Eet u ook mee?

  Lees meer

 • Nieuwe, vrolijk beschilderde minibiebjes

  9 augustus 2022 - Heerlen-Centrum heeft er sinds vandaag vier nieuwe minibiebjes bij. Bewoners en bezoekers vinden de vrolijk beschilderde biebjes met boeken bij het Bètahuis aan het Wilhelminaplein, Kakauw in de Oranje Nassaustraat, Boekhandel Van der Velden-Van Dam op de Promenade en De Boekensteun aan de Akerstraat. Iedereen mag er gratis een boek naar keuze uithalen of inzetten. Vrijwillige bibliothecarissen zorgen voor het wisselen van boeken en het beheer van de kastjes.

  Lees meer

 • De Heerlen-app stopt per 31 augustus 2022

  19 juli 2022 - Vanaf 31 augustus zal de Heerlen-app in fases stopgezet worden. Waarom? De app is verouderd en wordt technisch niet meer onderhouden door de leverancier. Daarnaast kun je alle informatie van de Heerlen-app ook vinden op de mobielvriendelijke website van Heerlen.

  Lees meer

 • Verbod tabaksreclame uitgebreid naar verkooppunten

  19 juli 2022 - Heeft u een verkooppunt waar u o.a. tabaksproducten, e-sigaretten en e-liquids verkoopt, bijvoorbeeld een gemakswinkel? En maakt u reclame voor deze producten in de winkel? Deze reclame in de winkel mag niet meer. Reclame aan de gevel en in de etalage mag ook niet meer.

  Lees meer

 • Straatkunst met 3D-effect neemt je mee terug én vooruit in de tijd

  15 juli 2022 - Heerlen kan nieuwe en bijzondere Street Art schilderingen aan zijn collectie toevoegen. Vandaag schittert de eerste van twee nieuwe floorals met 3D-effect op de vloer van de Bongerd in hartje Heerlen. Ze zijn gemaakt door kunstenaar Super-A in opdracht van de gemeente en in samenwerking met Stichting Street Art. De beide ontwerpen verwijzen naar zowel het verleden als de toekomst van Heerlen.

  Lees meer

 • Reconstructie (laatste deel) Amstenraderweg-Korteweg

  13 juli 2022 - Het laatste deel van de Amstenraderweg (tussen Hommerterweg en Patersweg) zal net als het overige reeds gereconstrueerde deel van de Amstenraderweg helemaal worden vernieuwd, dit geldt ook voor de Korteweg.

  Lees meer

 • Overeenkomst maakt start Leisure Lane mogelijk

  13 juli 2022 - De aanleg van de Leisure Lane gaat in oktober van start. Daarvoor is vandaag een uitvoeringsovereenkomst getekend door de wethouders van de gemeenten Beekdaelen, Brunssum, Heerlen, Landgraaf, Kerkrade en Simpelveld én Heijmans Infra. Naast de verantwoordelijk wethouders waren ook projectpartners Provincie Limburg en IBA Parkstad aanwezig Met het tekenen van de overeenkomst is de bestuurlijke fase afgerond en kan de bouwfase van het project definitief van start.

  Lees meer

 • Cultuureducatieweek in Heerlen

  11 juli 2022 - Van maandag 11 tot en met donderdag 14 juli vindt voor de leerlingen van groepen 5 en 6 van alle Heerlense basisscholen de cultuureducatieweek plaats. De cultuureducatieweek is een initiatief van de gemeente Heerlen om kinderen kennis te laten maken met het culturele aanbod in Heerlen, maar vooral ook met de rijke geschiedenis van de stad. Het Thermenmuseum, het Nederlands Mijnmuseum, Parkstad Limburg Theaters en SCHUNCK werken mee aan dit project.

  Lees meer

 • Zin in zomer!

  8 juli 2022 - In juni is de vierde editie van de Stadskrant Heerlen huis-aan-huis verspreid, met als thema ‘Zin in zomer!’. Hierin lees je wat er deze zomer te beleven is in Heerlen, welke projecten er lopen en de laatste weetjes en praktische informatie. In 2022 komt de Stadskrant nog 3 keer uit, de volgende editie eind augustus.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.