Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

‘Sportfondsen’ nieuwe exploitant zwembaden

6 april 2021 - De exploitatie van zwembad Hoensbroek en het nog te bouwen zwembad in Heerlen-Centrum komt in handen van de Sportfondsen Groep. De openbare aanbesteding, waar drie partijen op inschreven, is daarmee afgerond. De overeenkomst heeft een looptijd van 11 jaar.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Opkomstcijfers 15 en 16 maart 2021

  17 maart 2021 - Mogelijkheden om te stemmen zijn er deze keer, vanwege corona, te over: per brief, met de auto, met een machtiging, en gewoon in het stemhokje, en dat kon maar liefst op 3 dagen: op 15, 16 en 17 maart. Hoeveel mensen verschenen er op de stembureaus in Heerlen, in die eerste twee dagen?

  Lees meer

 • Samenwerking Heerlen met VNG en Brightlands in Public Services Lab

  17 maart 2021 - De naam zegt het al: Public Services Lab, een laboratorium waar kennis wordt gebundeld om zaken die de inwoners van Heerlen met de gemeente moeten regelen, makkelijker te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van een software robot die de administratieve verwerking van een verhuizing verkort van 5 dagen naar 5 minuten. Die samenwerking tussen de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Smart Services Campus Brightlands is vanmiddag officieel gestart.

  Lees meer

 • Stemmen voor blinden en slechtzienden

  12 maart 2021 - Blinden en slechtzienden kunnen stemmen met een stemmal. In het Parkstadlimburg Theater en Sporthal de Varenbeuk zijn stemmallen aanwezig en is het stembureau volledig aangepast op mensen met deze beperking. Hier kunt u een audio beluisteren over de werking van de stemmal.

  Lees meer

 • Uitreiking koelpietjes aan jonge helden en heldinnen

  10 maart 2021 - Heerlen vindt dat ook jonge helden en heldinnen van 8 tot 18 jaar een lintje verdienen. Daarom reiken wij geregeld aan bijzondere kinderen of jongeren een jeugdlintje uit.

  Lees meer

 • Amazon bouwt nieuw distributiecentrum op Avantis

  9 maart 2021 - Online postorderbedrijf Amazon bouwt een nieuw distributiecentrum op het grensoverschrijdende bedrijventerrein. Het distributiecentrum opent in het najaar van 2021 en levert meer dan 500 nieuwe banen op.

  Lees meer

 • Energiearmoede bestrijden

  9 maart 2021 - Heerlen zet zich in om een duurzame stad te zijn. Maar we zien dat veel mensen met lage inkomens buiten de boot dreigen te vallen. Steeds meer gezinnen hebben moeite de hoge energierekening te betalen.

  Lees meer

 • Kieswijzers en kandidatenlijst Tweede kamer 2021

  8 maart 2021 - Weet u nog niet op wie u wilt stemmen? Hier vindt u de weg naar handige kieswijzers. Ook vindt u de kandidatenlijst op deze pagina.

  Lees meer

 • Gemeente gaat gedupeerden kinderopvangtoeslag-affaire benaderen

  8 maart 2021 - Bent u Heerlenaar? En is uw kinderopvangtoeslag in het verleden ten onrechte stopgezet of wordt ten onrechte kinderopvangtoeslag teruggevorderd? Als u dat is overkomen, bent u beslist niet alleen. Het is ook niet iets om u voor te schamen. Er zijn namelijk grote fouten gemaakt bij de Belastingdienst. Die fouten maken dat mensen hulp nodig hebben.

  Lees meer

 • Boekje Stadslab laat zien dat Heerlen de moeite waard is

  3 maart 2021 - Met 43 creatieve, sociale en maatschappelijk initiatieven, 26 extra initiatieven, die in de Covid-tijd zijn ontstaan, meer dan 400 koppen koffie, contact met de ‘unusual suspects’ (in dit geval: jongeren die niet direct zichtbaar zijn) durven we inmiddels te beweren: er zit veel potentie bij de jongeren in Heerlen Centrum.

  Lees meer

 • Animatie Meldpunt Eenzaamheid Heerlen

  3 maart 2021 - Om alle Heerlenaren te laten weten wat het Meldpunt Eenzaamheid voor hun kan betekenen, is er vanaf vandaag een video-animatie beschikbaar. Hierin wordt met beelden, gesproken tekst en ondertiteling in begrijpelijke taal, verteld over het Meldpunt Eenzaamheid.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.