Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Nieuwe Helden Next Level biedt jong Heerlens talent een podium

30 januari 2023 - Gemeente Heerlen verleent een subsidie van € 23.500 euro aan Nieuwe Helden Next Level. Nieuwe Helden Next Level is een groeiende urban community, productiehuis en netwerkorganisatie die jong talent tussen de 12 en 23 jaar de mogelijkheid biedt een gratis talentontwikkelingsprogramma te volgen. Hiermee geven zij een podium aan maatschappelijke en persoonlijke verhalen van Heerlense jongeren.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Minder beton en meer natuur voor Caumerbeek

  15 december 2022 - Waterschap Limburg heeft samen met de gemeente Heerlen werk gemaakt van het zichtbaar maken en het natuurlijk herinrichten van de Caumerbeek. De boven- en benedenloop waren al eerder opgeknapt. Nu is ook de middenloop, ter hoogte van park Meezenbroek, weer een plaatje. Beton werd hier over een lengte van 1,5 km weggehaald en de beek kreeg meer ruimte.

  Lees meer

 • Start voorbereidende werkzaamheden Rivoli/Maxim

  13 december 2022 - De Royal is een van de parels van ons centrum. Aansluitend op het Maankwartier en het Stationsplein verdient dit gebouw een meer hedendaagse invulling. Hier komt 5.000 m2 aan filmcultuur & creativiteit met nieuwe eigentijdse zalen op de plek van de oude Rivoli en Maxim. Daarbij blijven beeldbepalende elementen, waaronder de gevel van de Rivoli, behouden. Tevens wordt de Royal aan de binnenkant gerenoveerd. Op 12 december 2022 is de aannemer begonnen met de voorbereidende werkzaamheden: het inrichten van het bouwterrein voor de deconstructie en sloop van de bestaande Maxim en Rivoli. Aan de omwonenden stuurden we een huis-aan-huisbrief; de informatie delen we hieronder ook.

  Lees meer

 • Plannen aanpak Kievitstraat e.o.

  13 december 2022 - In 2022 start de aanleg van de Parkstadroute. Dit is een (boven)regionale fietsverbinding door en rondom Heerlen. De Kievitstraat wordt hierin meegenomen als parkstraat. Uw straat wordt hiervoor opgeknapt.

  Lees meer

 • Vrienden van Heerlen Schoon in het zonnetje gezet

  8 december 2022 - Wethouder Marco Peters (Beheer en Onderhoud) heeft het jaarlijkse bedankje voor de Vrienden van Heerlen Schoon uitgereikt aan een aantal vrijwilligers van dit initiatief. Ook alle andere vrijwilligers ontvangen het presentje voor hun inzet het afgelopen jaar.

  Lees meer

 • Verlenging 'Iedereen Kan Sporten'

  6 december 2022 - Het project Iedereen Kan Sporten (IKS), om sport en bewegen voor mensen met een beperking te bevorderen, wordt verlengd met twee jaar. Naast de gemeenten Brunssum, Kerkrade, Landgraaf en Heerlen, sluit nu ook Voerendaal aan.

  Lees meer

 • Rondje Groeves

  5 december 2022 - De gemeente wil samen met IBA Parkstad een nieuwe recreatieve fietsroute aanleggen die zicht biedt op ons bijzonder zilverzandgebied. Een gebied dat nu voor fietsers niet toegankelijk is, terwijl het zo mooi is en zo’n rijke historie laat zien. De route verbindt de zilverzandgroeve Vrieheide van Beaujean/Quaedvlieg en de groeve van Sibelco. U komt langs de entree van de Brunssummerheide met het informatiepunt. En de route kruist op twee punten de (boven)regionale fietsverbinding Leisure Lane. Op die manier kunt u ook gemakkelijk weer andere mooie fietsroutes bereiken. De planning is dat het werk in het 1e half jaar van 2022 start.

  Lees meer

 • Realisatie Rondje Groeves stap dichterbij

  2 december 2022 - Vandaag werd een spectaculair uitkijkpunt geplaatst, genaamd ‘de transportband’, als onderdeel van het project Rondje Groeves. Deze nieuwe recreatieve fietsroute biedt zicht op ons bijzondere delfstofgebied van zilverzand, bruinkool en steenkool. Een gebied dat nu voor fietsers niet toegankelijk is, terwijl het zo mooi is en onze rijke historie laat zien. Door Rondje Groeves worden het voormalig terrein van de Oranje Nassaumijn IV Heksenberg en de groeves van Sibelco en Quaedvlieg-Beaujean verbonden met Heerlen-Noord en de rest van de regio.

  Lees meer

 • Terugblik: GMS etentje woensdag 30 november

  1 december 2022 - Woensdag 30 november ontmoetten bijna 90 buurtbewoners elkaar in het Cultuurhuis voor de derde editie van GMS café. Tijdens een driegangenmenu gingen we met elkaar in gesprek over wat er speelt in de wijk.

  Lees meer

 • Mooie impuls in wijkaanpak Heerlen-Noord

  30 november 2022 - Op 30 november hebben woningcorporaties Wonen Limburg en Weller 51 sociale huurwoningen van Newomij BV aangekocht in Vrieheide-de Stack. De aankoop is gedaan in nauw overleg met de gemeente Heerlen en Stadsregio Parkstad die subsidie beschikbaar stellen vanuit het Volkshuisvestingsfonds en de Regiodeal.

  Lees meer

 • Extra duurzaamheidsmaatregelen voor Heerlenaren dankzij positief saldo 2022

  30 november 2022 - De torenhoge energiekosten zijn voor inwoners, verenigingen, ondernemers en instellingen een grote bron van onzekerheid en onrust. Daarom vraagt het college van Heerlen de gemeenteraad in te stemmen om een deel van het overschot van 2022 in te zetten voor duurzaamheidsmaatregelen voor inwoners, ondernemers, verenigingen en instellingen van Heerlen. Na instemming van de gemeenteraad worden de maatregelen verder uitgewerkt en zo snel mogelijk ingezet.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.