Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Uitreiking 'Koelpietjes' aan jonge helden en heldinnen in Heerlen

20 juni 2022 - Twee Heerlense jongeren en het BENG basketbalteam hebben een jongererenlintje van de gemeente Heerlen gekregen. Met het zogenoemde Koelpietje, verwijzend naar de kanarie in de kolenmijn, worden ze in het zonnetje gezet omdat ze iets bijzonders hebben gedaan. Heerlen vindt namelijk dat ook jonge helden en heldinnen van 8 tot 18 jaar een lintje verdienen. Daarom worden geregeld aan bijzondere kinderen of jongeren een jeugdlintje uitgereikt.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Afsluiting Raadhuisstraat 11 t/m 13 mei

  26 april 2022 - Van 11 t/m 13 mei is de Raadhuisstraat afgesloten in verband met een spoedreparatie aan het riool.

  Lees meer

 • 16 Koninklijke Onderscheidingen

  26 april 2022 - Vandaag, dinsdag 26 april, heeft tussen 08.00 uur en 13.00 uur de jaarlijkse Lintjesregen van de gemeente Heerlen plaatsgevonden. In totaal hebben zestien Heerlenaren een Koninklijke Onderscheiding van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander gekregen. Hiervan zijn twaalf Heerlenaren benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Vier mensen uit Heerlen zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

  Lees meer

 • Koningsdag 2022

  26 april 2022 - Op woensdag 27 april 2022 is het Koningsdag. Onze koning Willem-Alexander viert deze dag zijn 55ste verjaardag. En dat wordt gevierd in Heerlen! Na twee jaar zonder grote evenementen is er nu weer veel leuks te beleven voor jong en oud. Wij hebben een aantal gezellige activiteiten tijdens Koningsdag- en nacht op een rij gezet.

  Lees meer

 • Kom schaken op levensgrote openluchtschaakvloer

  21 april 2022 - Op zondagmiddag 24 april wordt aan de Promenade 2 een levensgroot schaakspel feestelijk in gebruik genomen. Iedereen die wil schaken is van harte uitgenodigd om tussen 14.00-17.00 uur mee te spelen. En voor degene die het spel graag wil leren, zijn schaakverenigingen uit Heerlen, Voerendaal en Landgraaf aanwezig voor uitleg en begeleiding. Naast het grote schaakspel zorgt de Stadstuin voor een tafel met twee extra schaakborden. Met dit openlucht schaakbord wil Heerlen ontmoeting stimuleren en meer beleving creëren in het stadshart.

  Lees meer

 • Mitch Valize ontvangt zilveren erepenning

  21 april 2022 - De Heerlense handbiker Mitch Valize ontving gisteren, op 20 april 2022, de zilveren erepenning van de gemeente Heerlen. De unieke prestaties van Mitch tijdens de Paralympische Spelen in 2021 zijn aanleiding voor deze huldiging.

  Lees meer

 • Acht panden integraal gecontroleerd

  19 april 2022 - Anjelierstraat in Vrieheide onder de loep genomen - de gemeente Heerlen en de politie Heerlen hebben op dinsdag 19 april 8 panden integraal gecontroleerd aan de Anjelierstraat in Vrieheide. De controles betroffen veelal bedrijven. Daarnaast zijn op drie locaties garageboxen gecontroleerd. Doel van de controle was om een beeld te vormen van de situatie én misstanden aan te pakken.

  Lees meer

 • Verkeersplan rondom Kindcentrum Bekkerveld

  15 april 2022 - Sinds 2019 overleggen gemeente en buurt over een verkeersplan voor Bekkerveld. Doel is het aanpassen van de verkeerssituatie aan de nieuwe verkeersbewegingen door de komst van het Kindcentrum. Uit onvrede over het proces rond de gesprekken is halverwege 2020 een nieuwe start gemaakt. Met een nieuwe werkgroep met afgevaardigden uit de buurt en duidelijke afspraken over het proces. De gesprekken met de werkgroep en adviezen van verkeersdeskundigen hebben geleid tot het concept verkeersplan.

  Lees meer

 • Inventarisatie waardevolle bomen

  15 april 2022 - Heerlen gaat een lijst van ‘waardevolle bomen’ maken om deze bomen te beschermen. Daarom gaan boomspecialisten in mei bomen in de stad bekijken om te beoordelen welke bomen het verdienen om op deze lijst te komen. Ook u kunt bomen voordragen om op de lijst te komen.

  Lees meer

 • Rondje Groeves

  13 april 2022 - De gemeente wil samen met IBA Parkstad een nieuwe recreatieve fietsroute aanleggen die zicht biedt op ons bijzonder zilverzandgebied. Een gebied dat nu voor fietsers niet toegankelijk is, terwijl het zo mooi is en zo’n rijke historie laat zien. De route verbindt de zilverzandgroeve Vrieheide van Beaujean/Quadvlieg en de groeve van Sibelco. U komt langs de entree van de Brunssummerheide met het informatiepunt. En de route kruist op twee punten de (boven)regionale fietsverbinding Leisure Lane. Op die manier kunt u ook gemakkelijk weer andere mooie fietsroutes bereiken.

  Lees meer

 • Plannen herinrichting Dr. M.L. Kinglaan en Nobellaan

  12 april 2022 - In de Martin Luther Kinglaan en Nobellaan wordt meestal te hard gereden. Daarom zijn er nu plannen om de Dr. M. L. Kinglaan en Nobellaan aan te passen en dit rijgedrag tegen te gaan.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.