Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

CultuurBus brengt Heerlense basisscholen gratis naar culturele instellingen

22 december 2021 - Op initiatief van de gemeente Heerlen start Pit Cultuurwijzer op 1 januari 2022 de pilot CultuurBus. Hiermee kunnen alle Heerlense basisscholen gratis gebruik maken van busvervoer om een culturele instelling in Parkstad te bezoeken. Zo worden scholen gestimuleerd om culturele activiteiten uit de omgeving, die passen bij de visie en de behoefte van de school, beter te leren kennen.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Huidige coronamaatregelen verlengd

  15 december 2021 - Het aantal coronabesmettingen en de coronapatiënten in ziekenhuizen is nog steeds hoog. Daarnaast zorgt de nieuwe omnikronvariant voor onzekerheid. De huidige maatregelen worden daarom verlengd tot en met 14 januari. Ook gaan de basisscholen één week voor de kerstvakantie dicht. Deze maatregelen gelden ook tijdens de feestdagen.

  Lees meer

 • Zijn we weer!

  14 december 2021 - Deze week verschijnt de vernieuwde Stadskrant Heerlen. Wij bezorgen de krant huis aan huis bij 45.000 adressen. Voor inwoners met een Nee Nee sticker is er een digitale versie. Of kom er een ophalen in de publiekshal.

  Lees meer

 • Meer meldingen over ratten

  14 december 2021 - In heel Nederland, dus ook in Heerlen, komen er meer meldingen over ratten binnen. Door veranderde regels is de aanpak van het rattenprobleem veranderd. Het gebruik van vergif moet zoveel mogelijk worden voorkomen. Het is slecht voor het milieu en kan andere dieren die ratten eten vergiftigen. Door de nieuwe regels hanteert de gemeente Heerlen een nieuwe werkwijze waarbij ook een deel van de verantwoordelijkheden en kosten bij de bewoner kunnen komen te liggen.

  Lees meer

 • Partijen slaan handen ineen voor windenergie in Parkstad-Zuid

  10 december 2021 - Twee initiatiefnemers willen samen een plan uitwerken voor windenergie in Parkstad-Zuid. Het zijn Statkraft en Het Coöperatieve Samenwerkingsverband. Begin 2022 spreken de gemeenteraden van Heerlen, Kerkrade en Simpelveld zich uit over een verder vervolg van de in gang gezette samenwerking. Bij groen licht maken de initiatiefnemers samen met de omgeving een concreet plan. Hieruit blijkt op welke plek en op welke manier ze windenergie in Parkstad-Zuid willen realiseren.

  Lees meer

 • UITagenda voor Heerlen

  9 december 2021 - Achter de schermen is de afgelopen maanden samen met Heerlen Mijn Stad gewerkt aan de ontwikkeling van een online agenda met Heerlense ‘uitjes’. De UITagenda wordt vandaag, met de start van het evenement Wintertijd op het Pancratiusplein, gelanceerd. Het overzicht is nu nog beperkt door de coronamaatregelen, maar laat wel in een oogopslag zien welke activiteiten wel doorgaan.

  Lees meer

 • Heerlen start bewustwordingscampagne rondom vuurwerk

  9 december 2021 - In deze decembermaand start de gemeente Heerlen vanaf 9 december met een bewustwordingscampagne rondom het gebruik van vuurwerk. In de campagne worden de gevaren van vuurwerk benadrukt.

  Lees meer

 • Ouderen vanaf 65 jaar reizen gratis met Omnibuzz naar vaccinatielocatie voor boosterprik

  6 december 2021 - Ouderen vanaf 65 jaar zonder Omnibuzz pas kunnen vanaf 1 december 2021 weer gratis reizen naar de locatie waar ze terecht kunnen voor hun boosterprik. Dit hebben de 30 deelnemende gemeenten aan de GR Omnibuzz besloten.

  Lees meer

 • Kasteel Hoensbroek wint VriendenLoterij Museumprijs 2021!

  2 december 2021 - HOENSBROEK, 2 december 2021 – Trots en dankbaar! Zojuist werd Kasteel Hoensbroek, tijdens de live uitzending van Koffietijd, verrast met het heuglijke nieuws dat het met een overtuigende 41% van de publieksstemmen (27.745 stemmen), de VriendenLoterij Museumprijs 2021 in de wacht heeft gesleept.

  Lees meer

 • Samen brengen we de rust terug in de zorg!

  2 december 2021 - Op dit moment hebben we in heel Nederland te maken met hoge besmettingsaantallen. Zuid-Limburg is daar geen uitzondering op. Integendeel zelfs, de zorgpartijen in onze regio luidt de noodklok. Voor het weekend kondigde het kabinet nieuwe maatregelen aan. Die maatregelen zijn nodig om de druk op de zorg te verminderen. Als burgemeesters van Zuid-Limburg maken we ons zorgen. We sluiten aan bij het bericht van de zorgpartijen afgelopen zaterdag in de diverse media.

  Lees meer

 • Proefproject met huisarts, welzijnscoach en apotheek: bewegen en contact beter dan pilletje

  1 december 2021 - Kwetsbare ouderen hebben vaker last van lichamelijke en geestelijke klachten. Vaak klachten waarvan de oorzaak niet altijd medisch is, met een negatieve invloed op de kwaliteit van leven. Vaak speelt eenzaamheid een rol. Medicijnen slikken helpt dan niet. Een gezondere leefstijl, beter bewegen en beter contact in de buurt vaak wel.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.