Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Heel Heerlen Graaft: op zoek naar resten uit Romeins verleden

18 april 2023 - Jarenlang onderzoek heeft heel wat informatie opgeleverd over de Romeinse stad Coriovallum. Toch is een groot deel nog niet onderzocht en blijven vele vragen onbeantwoord. Onder de straten, huizen en tuinen bevindt zich informatie die bijdraagt aan de kennis over Romeins Heerlen. Samen met inwoners gaan we op zoek naar resten uit de Romeinse stad. Op 18 juni vindt de kick-off van het project Heel Heerlen Graaft plaats, gevolgd door de grote graafdagen op 9 en 10 september.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Natuursteen Promenade krijgt 2e leven

  19 april 2023 - Vandaag, woensdag 19 april 2023, vond een mooi staaltje van hergebruik plaats in de Heerlense binnenstad. Daar gingen 120 m2 gele natuursteen over in de handen van een kerkbestuur uit Hunsel, Leudal. De stenen komen van de Promenade en worden opnieuw gebruikt voor een pad bij een kerkhof.

  Lees meer

 • Meer ruimte voor lang parkeren

  19 april 2023 - Om de beschikbare parkeercapaciteit in de stad zo goed mogelijk te benutten wordt elk jaar een onderzoek uitgevoerd. In dat onderzoek worden ook zoveel als mogelijk de wensen van ondernemers, bewoners en bezoekers meegenomen. Voor het betaald- en vergunning parkeren 2023 heeft het college ingestemd met een aantal wijzigingen en aanvullingen. De aanpassingen worden naar verwachting half mei ingevoerd.

  Lees meer

 • Bestrijding eikenprocessierups

  11 april 2023 - De komende maanden is de rups weer in eikenbomen te vinden. De brandharen van de rups zorgen voor irritatie aan huid, ogen en luchtwegen. Door preventief te bestrijden voorkomen we zoveel mogelijk de overlast. Wij bestrijding de eikenprocessierups door de bomen en de rupsen met een onschadelijk, biologisch middel in te spuiten vóórdat de brandharen zich ontwikkelen.

  Lees meer

 • Werkzaamheden Klinkertstraat en Terlindenweg

  11 april 2023 - Om de verkeersveiligheid van de Klinkertstraat te verbeteren, wordt de straat heringericht als 30-km zone. De Terlindenweg wordt gelijk meegenomen in de werkzaamheden.

  Lees meer

 • Burgemeester Roel Wever lanceert game Cyber24 voor jongeren

  5 april 2023 - Als cyberburgemeester van Limburg lanceerde Roel Wever op 5 april de serious game Cyber24. De aftrap vondt plaats op het Sint-Janscollege in Hoensbroek. Cyber24 is een serious game die jongeren tussen de 12 en 21 jaar bewust maakt van hun gedrag online en de consequenties daarvan.

  Lees meer

 • De schapen trekken er weer op uit

  4 april 2023 - Schapen houden het gras kort in Heerlen. Natuurvriendelijk en stil. In plaats van grasmaaiers zet de gemeente Heerlen schapen in om het gras kort te houden in bermen en groengebieden in de stad.

  Lees meer

 • Plannen aanpak Kievitstraat e.o.

  3 april 2023 - In 2022 start de aanleg van de Parkstadroute. Dit is een (boven)regionale fietsverbinding door en rondom Heerlen. De Kievitstraat wordt hierin meegenomen als parkstraat. Uw straat wordt hiervoor opgeknapt. Ook worden de omliggende straten meegenomen.

  Lees meer

 • Langjarige aanpak van euregionale arbeidsmarkt voor Zuid-Limburg

  31 maart 2023 - Zuid-Limburg gaat onder aanvoering van de centrumgemeenten Heerlen, Sittard-Geleen en Maastricht nog steviger inzetten op een grensoverstijgende arbeidsmarkt. Dat is nodig, omdat de vraag naar specifieke vakkrachten en internationale kenniswerkers toeneemt. De drie gemeenten maken voor deze aanpak in 2023 ruim een miljoen vrij. Hiermee wordt de dienstverlening aan expats en grenswerkers geïntensiveerd. Ook wordt de bemiddeling van inwoners uit de Euregio Maas Rijn naar werk over de grens verbeterd. Dit doet de regio door een gecoördineerde inzet van de Grensinfopunten (GIP), de Services Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling (SGA) en het Expat Centre Maastricht Region (ECMR). Ook gaat de regio Zuid-Limburg deelnemen aan het rijksprogramma Talent Coalition. Met dit landelijke programma kunnen werkgevers beter worden gefaciliteerd bij het aantrekken van gekwalificeerde werknemers op hbo- en wo-niveau en het behouden van internationale studenten voor de regio.

  Lees meer

 • Wilt u weten wanneer er een ammoniaktrein door Heerlen rijdt? Geef u op voor onze berichtenservice.

  30 maart 2023 - Sinds vorig jaar juni 2022 zijn de routes voor ammoniaktreinen vanuit Chemelot veranderd. Eerder gingen deze treinen richting Duitsland via Venlo. Een klein aantal transporten gaat nu via Heerlen en de verwachting is dat dit de komende jaren zo blijft. Wilt u een bericht van ons ontvangen als er een ammoniaktrein door Heerlen rijdt? Geef u op voor de berichtenservice als u op de hoogte wilt zijn. Er kunnen ook ammoniaktreinen rijden, als de andere route niet beschikbaar is. Dat kan gebeuren door bijvoorbeeld werkzaamheden op het spoor of een andere verhindering.

  Lees meer

 • Plannen voor nog meer samenwerking op het gebied van toerisme tussen Heerlen en Aken

  30 maart 2023 - Gisteren ontving burgemeester Roel Wever van gemeente Heerlen samen met Anya Niewierra van Visit Zuid-Limburg de directie van de Aachen Tourist Service en het hoofd marketing en toerisme van de stad Aken. Twee toeristische steden en regio’s die zo dicht bij elkaar liggen moeten elkaar regelmatig opzoeken om elkaars krachten te kennen en de samenwerking te zoeken op punten die elkaar versterken. Na een coronaperiode is dit weer actief opgepakt. Deze keer neemt Heerlen hier het initiatief in.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.