Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Voormalig terrein Oranje-Nassaumijn komt weer vol tot bloei en leven!

14 maart 2023 - Het terrein tussen de Kloosterstraat en de CBS Weg ligt er al jaren liefdeloos bij. Hoog tijd voor een kwalitatief hoogstaande en groene verandering: van 51.000 m2 braakliggend terrein wordt een aantrekkelijke, parkachtige omgeving gemaakt. Deze plek, ooit het hart van de Heerlense mijnindustrie, komt hiermee opnieuw tot leven. Het gebied wordt omgedoopt tot Oranje-Nassaupark. In dit park komen in de toekomst allerlei functies samen: onderwijs, urban sports, (lang) parkeren, kunst en evenementen.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Kijktip! Nieuwe aflevering van Heerlen Ondergronds

  17 februari 2023 - In de serie Heerlen Ondergronds nemen we u mee op ondergrondse ontdekkingsreis in de Heerlense geschiedenis! Deze resten zijn, zonder dat u het misschien doorheeft, recht onder uw neus terug te vinden. In een nieuwe aflevering stuiten we op een bijzonder verhaal op de begraafplaats aan de Akerstraat.

  Lees meer

 • Slakhorst blijft Stuyt-wijk

  16 februari 2023 - Op donderdag 16 februari 2023 ondertekenden wethouder Marco Peters en gedeputeerde Lia Roefs de Samenwerkingsagenda ‘Kader Kwaliteit Limburgse Centra Heerlen’. De Provincie heeft de intentie om een bedrag van één miljoen euro te investeren, dat wordt ingezet om van de Hoensbroekse wijk Slakhorst een nieuwbouwwijk te maken; helemaal in de stijl van architect Jan Stuyt.

  Lees meer

 • Historische musea in Heerlen ontvangen meer dan 100.000 bezoekers in 2022

  16 februari 2023 - De historische musea van Heerlen; Kasteel Hoensbroek, Thermenmuseum, Nederlands Mijnmuseum en de Vondst trokken in 2022 samen meer dan 100.000 bezoekers. In tegenstelling tot de landelijke trend, waarbij er door de coronapandemie minder bezoekers werden verwacht, trekken de Heerlense musea juist véél meer bezoekers. En dat is niet voor niets.

  Lees meer

 • Bloemetje voor vrijwilligers Cookstraat

  16 februari 2023 - Wethouder Marco Peters heeft woensdagmiddag 16 februari 2023 aan 7 vrijwilligers een bloemetje uitgereikt. Zij hebben zich op 26 januari ingezet bij de brand in de Cookstraat. Die avond ontstond brand in de woningen van Dienstencentrum Vogelsanck in de Cookstraat. Verschillende bewoners moesten hun woning verlaten en konden niet meer terug.

  Lees meer

 • Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd positief over JENS

  15 februari 2023 - Een rapport van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd is positief over de kwaliteit van jeugdhulporganisatie JENS. De hulp van JENS aan jeugdigen en ouders draagt volgens de inspectie bij aan een gezonde ontwikkeling en wordt waar nodig integraal aangeboden. Bovendien is er een lerend werkklimaat bij JENS waardoor de prestaties en de resultaten van de hulp continu verbeteren.

  Lees meer

 • Nieuwe gemeentelijke maatregelen tegen energie-armoede voor bredere doelgroep

  14 februari 2023 - Vanaf 20 februari kan elk huishouden in Heerlen een gratis bezoek van de Energiebespaarcoach aanvragen. Ook kan dan de inkomensgroep 130% tot 175% van het sociaal minimum een tegoed van €100 aanvragen voor kleine, energiebesparende middelen. En voor de inkomens tot 175% gaat een regeling in waarmee inwoners – op voorwaarden – een oud witgoedapparaat kunnen omruilen voor een nieuw, energiezuinig exemplaar.

  Lees meer

 • Ouderen op zoek naar nieuwe liefde

  14 februari 2023 - De gemeente Heerlen gaat alleenstaande ouderen helpen bij het vinden van een partner. Dat kan met het organiseren van speeddates voor ouderen, maar bijvoorbeeld ook door het organiseren van een zogenaamd ‘Ball zum einsamen Herzen’, een gezellige dansavond.

  Lees meer

 • Aftrap MijnOntbijt voor werknemers WerkvoorHeerlen

  9 februari 2023 - Vierhonderd medewerkers van de Stichting WerkvoorHeerlen krijgen 3 keer per week gratis ontbijt. Vandaag is de officiële aftrap van de proef die een jaar duurt. De medewerkers bereiden ’s ochtends zelf het ontbijt voor.

  Lees meer

 • Nieuwe procedure uitvoering Hulp bij Huishouden gestart

  7 februari 2023 - Heerlen is gestart met de voorbereidingen voor het afsluiten van een nieuw subsidiecontract voor de uitvoering van de hulp bij het huishouden in het kader van de maatschappelijke ondersteuning. Het huidige contract met de twee aanbieders die nu deze hulp uitvoeren, loopt af op 1 januari 2024.

  Lees meer

 • Heerlense zorgaanpak van maatschappelijke ondersteuning succesvol

  7 februari 2023 - Heerlen is erg tevreden over de resultaten van de samenwerking met Stand-By!, een coöperatie van tien zorgaanbieders en 27 leveranciers. Deze conclusie wordt getrokken naar aanleiding van een evaluatieonderzoek, dat is gedaan naar de uitvoering van onder andere de maatschappelijke ondersteuning, begeleiding en dagbesteding. De resultaten worden meegenomen in de voorbereidingen voor een nieuw contract met de partij die vanaf 2024 de maatschappelijke ondersteuning in Heerlen gaat uitvoeren.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.