Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Kasteel Hoensbroek wint VriendenLoterij Museumprijs 2021!

2 december 2021 - HOENSBROEK, 2 december 2021 – Trots en dankbaar! Zojuist werd Kasteel Hoensbroek, tijdens de live uitzending van Koffietijd, verrast met het heuglijke nieuws dat het met een overtuigende 41% van de publieksstemmen (27.745 stemmen), de VriendenLoterij Museumprijs 2021 in de wacht heeft gesleept.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Eerste Cultuureducatieweek Heerlen

  4 november 2021 - Op dinsdag 9 november gaat de eerste cultuureducatieweek voor leerlingen van groepen 7 & 8 van alle Heerlense basisscholen van start! De cultuureducatieweek is een initiatief van de gemeente Heerlen om kinderen kennis te laten maken met het culturele aanbod in Heerlen en de rijke geschiedenis van de stad. Het Thermenmuseum, het Nederlands Mijnmuseum, Parkstad Limburg Theaters en SCHUNCK werken mee aan dit project.

  Lees meer

 • Eerlijke thee tijdens Fairtrade Week

  3 november 2021 - Wat gebeurt er met ons afval de komende jaren? Welke keuzes maakt gemeente Heerlen? Wat betekent dit voor uw beurs? De afgelopen jaren hebben we ons afval steeds meer gescheiden … en waren we steeds meer geld kwijt aan ons afval. Hoe zit dat? En hoe gaat het verder? Dat staat in het nieuwe 'grondstoffenplan'.

  Lees meer

 • Gemeente verbetert dienstverlening aan inwoner die actief wil zijn in de buurt

  3 november 2021 - Inwoners van Heerlen die een idee of initiatief voor hun buurt hebben, kunnen vanaf vandaag op 1 centraal punt terecht bij de gemeente: voor hulp, informatie of subsidie. Niet alleen als 1 gezicht naar buiten toe, maar ook achter de schermen werken verschillende disciplines nu samen binnen 1 team. Hiermee beoogt de gemeente de dienstverlening aan burgers op het gebied van buurtparticipatie te verbeteren.

  Lees meer

 • Houtkachel of open haard: 10 manieren om minder rook-en geuroverlast te veroorzaken

  3 november 2021 - Wanneer je in huis je houtkachel of open haard aansteekt, ontstaat er rook. Die rook bevat schadelijke stoffen, zoals fijnstof. Dit fijnstof veroorzaakt luchtvervuiling en kan schade aan de gezondheid van jezelf en anderen in je omgeving opleveren. Ook wanneer je de rook niet meer ziet.

  Lees meer

 • Burgemeester Roel Wever peetoom van d’r Juul

  3 november 2021 - Kunstenaarsduo Les Deux Garçons is trots om aan te kondigen dat burgemeester Roel Wever peetoom, oftewel ambassadeur, is geworden van hun kindje d’r Juul. D’r Juul is een Heerlens beeld waarvan de “bevalling” (onthulling) tijdens Cultura Nova in 2022 is.

  Lees meer

 • Extra coronamaatregelen en meer aandacht voor basisregels

  3 november 2021 - Het aantal besmettingen is in de afgelopen weken hard gestegen. Steeds meer mensen worden opgenomen in het ziekenhuis. Het aantal coronapatiënten op de IC’s loopt nu op en kan volgens de berekeningen nog verder oplopen. Het RIVM verwacht een piek van 500 Covid-patiënten op de IC deze winter. Om ervoor te zorgen dat we iedereen goede zorg kunnen blijven bieden en de kwetsbaren in de samenleving beschermen tegen de toegenomen aanwezigheid van het coronavirus, neemt het kabinet extra maatregelen om de snelle verspreiding van het virus af te remmen.

  Lees meer

 • Herstelactie om te veel teruggevorderde bijstand terug te betalen of te verrekenen

  2 november 2021 - De gemeente Heerlen heeft geconstateerd dat in de periode 2013 -2021 een foute berekening heeft plaatsgevonden bij het omrekenen van netto naar bruto vorderingen van bijstand. Hierdoor het is voorgekomen dat mensen die een te hoge of onterechte bijstandsuitkering op grond van de Participatiewet hebben ontvangen, te veel geld hebben terugbetaald. Deze fout wordt nu hersteld.

  Lees meer

 • Nieuwe toekomst voor stadion Kaldeborn

  2 november 2021 - Sportstadion Kaldeborn krijgt een opknapbeurt. Het kunstgras wordt vervangen door natuurgras, het hekwerk wordt opgeknapt en de tribunes en trappen worden onkruidvrij gemaakt. Ook wordt er elektriciteit, water, riolering en internet aangelegd zodat het stadion multifunctioneel gebruikt kan worden. Een glamping tijdens Pinkpop 2022 is als eerste activiteit gepland. Verder onderzoek moet uitwijzen welke activiteiten nog meer mogelijk zijn, waarbij sportevenementen, cultuur en ontmoeting centraal staan.

  Lees meer

 • Gemeente Heerlen sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

  1 november 2021 - Gemeente Heerlen gaat per 1 november samenwerken met Meld Misdaad Anoniem. De gemeente en het meldpunt tekenden hiervoor een samenwerkingsovereenkomst. Gemeente Heerlen ontvangt daardoor vanaf nu via Meld Misdaad Anoniem relevante signalen over criminaliteit en fraude.

  Lees meer

 • Plannen reconstructie Passart

  30 oktober 2021 - In 2021 starten wij met de riool- en wegreconstructies in diverse straten van Passart en omgeving. Hieronder op deze pagina vindt u de algemene informatie over de plannen en ontwerpen.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.