Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Nederlands Kampioenschap Breaking op 21 mei in Heerlen

12 april 2022 - Heerlen stelt een subsidie van €25.000,- beschikbaar om het NK Breaking dit jaar naar Heerlen te halen. Het Nederlands Kampioenschap breakdance van de NADB (Nederlandse Algemene Danssport Bond) wordt onderdeel van The Notorious IBE Spring Break op 20 en 21 mei in het centrum van Heerlen. Naar verwachting nemen zo’n 150 sporters deel aan het NK, waaronder de Nederlandse top.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Hoogste punt Sint-Janscollege bereikt

  14 maart 2022 - Het Sint-Janscollege wordt herbouwd en gerenoveerd. Afgelopen vrijdag is het hoogste punt van de nieuwbouw bereikt. Een mijlpaal die in aanwezigheid van wethouder Jordy Clemens, bestuurslid van Stichting LVO Sandra Holtjer, leerlingen, personeelsleden van het Sint-Janscollege, werknemers van bouwbe-drijf BAM en onderaannemers feestelijk werd gevierd.

  Lees meer

 • Samenwerking regio en bedrijven: kansen voor werkzoekenden

  11 maart 2022 - Om de krapte op de arbeidsmarkt op te lossen tekende wethouder Martin de Beer vanmiddag, namens de Arbeidsmarktregio Zuid-Limburg, overeenkomsten voor een nieuwe samenwerking met werkgevers in de sectoren Groen en Logistiek. Doel is om de grote krapte op de arbeidsmarkt op te lossen en nieuwe kansen te creëren voor werkzoekenden.

  Lees meer

 • Mensen met licht verstandelijke beperking als vrijwilliger op stembureau in Heerlen

  11 maart 2022 - In gemeente Heerlen gaan tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart twee prokkelduo’s aan de slag als vrijwilliger bij het stembureau. Een prokkelduo bestaat uit een persoon mét en een persoon zonder een (licht) verstandelijke beperking. Het prokkelduo van Heerlen neemt een paar uurtjes zitting in stembureau 11 bij MEE Zuid-Limburg.

  Lees meer

 • Aankoop verdieping kopgebouw

  11 maart 2022 - De gemeente Heerlen heeft de leegstaande verdieping van het kopgebouw aan de Promenade 1b gekocht. Hier zijn op de begane grond de wafelkraam Le Gaufra en ijssalon La Veneziana gevestigd. De aankoop past binnen de plannen om de Promenade en de Bongerd te vergroenen en commerciële leegstand tegen te gaan. Daartoe kocht Heerlen in 2021 ook al het kopgebouw aan de Geerstraat en het gebouw iets verderop, op de kruising Promenade/ Honigmannstraat.

  Lees meer

 • Denk mee over Landsfort Herle

  9 maart 2022 - Heerlen is een stad met een rijke geschiedenis. Het Middeleeuwse Landsfort Herle vormt het hart van het huidige Heerlen: een kleine, ommuurde en omgrachte vesting die bestond uit de Pancratiuskerk, een paar huizen en de Schelmentoren. Heerlen wil dat mensen ook dat verleden kunnen zien, aanraken en beleven. Door cultuurhistorisch erfgoed boven en onder de grond toegankelijk te maken, verhalen te vertellen én door de openbare ruimte opnieuw in te richten. In het project ‘Landsfort Herle’ gaat de gemeente Heerlen, geholpen door bureau Braining the Future, hierover in gesprek met bewoners, ondernemers en bezoekers van het centrum.

  Lees meer

 • Royal-Rivoli: naar unieke filmhub

  9 maart 2022 - Royal-Rivoli is wat de Amerikanen een landmark noemen, een monumentaal herkenningspunt in de stad. Aansluitend aan het Maankwartier en het Stationsplein verdient dit gebouw daarom ook een meer hedendaagse moderne invulling. Het prachtig gerestaureerde Royal met sfeervolle filmzaal wordt verbonden met het nog te realiseren complex dat mede door de industriële inrichting een perfecte locatie is voor het organiseren van evenementen of voor het onderwijs. Met daarbij een horecafunctie op een unieke locatie. Zo wordt de nostalgische broedplaats voor filmcultuur en creativiteit in ere hersteld naar een toekomstbestendig gebouw met als Thema Beeld & Geluid. Dit ambitieuze plan voor de verdere ontwikkeling van Royal-Rivoli is in een schetsontwerp verder uitgewerkt door Mecanoo. Het schetsontwerp wordt nu omgezet naar een voorlopig ontwerp.

  Lees meer

 • Subsidie voor nieuwe arbeidsplaatsen bij CEVA Logistics

  8 maart 2022 - Heerlen kent een subsidie van €120.000,- uit het Fonds Economische Structuurversterking (FES) toe voor een uitbreiding van CEVA Logistics op bedrijventerrein Trilandis. CEVA is een wereldwijd opererend bedrijf dat logistieke processen ontwikkeld voor bedrijven in de medische logistiek (Medtech). Op Trilandis wordt de huidige locatie uitgebreid, zodat hun klanten hun logistiek verder kan concentreren in Heerlen. Aan de subsidie is de voorwaarde gekoppeld dat CEVA binnen drie jaar minimaal 300 extra arbeidsplaatsen realiseert. Die arbeidsplaatsen worden naar verwachting grotendeels ingevuld door werknemers uit Heerlen en de regio Parkstad.

  Lees meer

 • Nieuwe aanbesteding inkoop jeugdhulp 2023-2028

  8 maart 2022 - De colleges van Heerlen, Landgraaf en Voerendaal hebben besloten om te starten met een nieuwe aanbestedingsprocedure voor de inkoop van de basishulp jeugd (ambulante jeugdhulp en lokaal preventieve activiteiten). De huidige periode loopt namelijk af per 1 januari 2023 en er wordt afgezien van een verlenging. De huidige voorwaarden bieden voor zowel de gemeenten als JENS onvoldoende mogelijkheden om de overeenkomst voort te zetten. Voor jeugdigen en ouders die gebruik maken van jeugdhulp blijft de hulp ook gewoon na 1 januari 2023 beschikbaar.

  Lees meer

 • Stad als Speeltuin krijgt vorm dankzij allerlei speelse elementen

  7 maart 2022 - In Heerlen-Centrum komen dit jaar nog allerlei creatieve en speelse elementen die bezoekers – van jong tot oud - doen verwonderen en glimlachen. Want een stad waar gekke en leuke dingen gebeuren, is fijn om in te wonen, werken en te bezoeken.

  Lees meer

 • Heerlen start met pilot videobellen met inwoners

  7 maart 2022 - Vanaf maart 2022 start gemeente Heerlen met een pilot van zes maanden, waarbij inwoners voor selecte producten en diensten vrijblijvend kunnen videobellen met de gemeente. In deze pilotfase kunnen inwoners videobellen bij de aanmelding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap en bij het eerste gesprek over naturalisatie. Daarnaast zetten we videobellen ook in bij schuldhulpverlening voor het eerste contact en voor een verhelderingsgesprek. Heerlen is hierin één van de eerste gemeenten in Limburg die videobellen in haar dienstverlening opneemt.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.