Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Voormalig terrein Oranje-Nassaumijn komt weer vol tot bloei en leven!

14 maart 2023 - Het terrein tussen de Kloosterstraat en de CBS Weg ligt er al jaren liefdeloos bij. Hoog tijd voor een kwalitatief hoogstaande en groene verandering: van 51.000 m2 braakliggend terrein wordt een aantrekkelijke, parkachtige omgeving gemaakt. Deze plek, ooit het hart van de Heerlense mijnindustrie, komt hiermee opnieuw tot leven. Het gebied wordt omgedoopt tot Oranje-Nassaupark. In dit park komen in de toekomst allerlei functies samen: onderwijs, urban sports, (lang) parkeren, kunst en evenementen.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Rijk geeft Heerlen extra geld voor preventieve aanpak jeugdcriminaliteit

  6 februari 2023 - De gemeente Heerlen ontvangt de komende 4 jaar structureel €1.458.000 per jaar voor het programma Preventie met Gezag, bedoeld voor een preventieve aanpak van jeugdcriminaliteit. Dat is €458.000 per jaar meer dan de al eerder toegekende €1.000.000 per jaar. Dat heeft het Ministerie van Justitie en Veiligheid afgelopen donderdag 1 februari bekend gemaakt.

  Lees meer

 • Wat doen de Provinciale Staten en het waterschap?

  3 februari 2023 - Door te stemmen heeft u mee bepaald wie de volgende vier jaar over de plannen van de provincie en het waterschap beslissen. Maar wat doen de Provinciale Staten en het waterschap precies?

  Lees meer

 • Gemeente Heerlen sluit pand van online smartshop

  2 februari 2023 - De gemeente Heerlen heeft gisteren in het kader van de aanpak Sociaal Veilig het bedrijfspand van een online smartshop aan de Hoofdstraat in Hoensbroek gesloten voor de duur van twaalf maanden in verband met het aantreffen van harddrugs.

  Lees meer

 • Ambitieuze prestatieafspraken tussen woningcorporaties, huurdersorganisaties en gemeente voor 2023

  1 februari 2023 - Gemeente Heerlen, woningcorporaties en huurdersorganisaties in Heerlen hebben nieuwe prestatieafspraken voor 2023 gemaakt. Met deze afspraken werken wij samen om het wonen in Heerlen te verbeteren. Betaalbaarheid, verduurzaming, en leefbaarheid staan daarbij hoog op de agenda.

  Lees meer

 • Aanslagbiljet gemeentelijke- en waterschapsbelastingen komt er aan

  1 februari 2023 - Binnenkort ontvangt u de jaarlijkse aanslag gemeentelijke- en waterschapsbelastingen. Per post in uw brievenbus of digitaal in uw berichtenbox als u zich heeft aangemeld voor MijnOverheid. U ontvangt deze aanslag van BsGW, in opdracht van de gemeente. Meer weten? Lees dan verder.

  Lees meer

 • Deurbelactie energiebespaarcoaches

  30 januari 2023 - Vanaf maandag 23 januari zijn de coaches van de WoonWijzerWinkel op pad in diverse wijken voor een deurbelactie. De energiebespaarcoaches zijn te herkennen aan de rode vesten en kunnen zich uiteraard legitimeren. In de komende 5 weken bezoeken ze 4200 huishoudens in Heerlen die nog niet gereageerd hebben op onze oproep.

  Lees meer

 • Nieuwe Helden Next Level biedt jong Heerlens talent een podium

  30 januari 2023 - Gemeente Heerlen verleent een subsidie van € 23.500 euro aan Nieuwe Helden Next Level. Nieuwe Helden Next Level is een groeiende urban community, productiehuis en netwerkorganisatie die jong talent tussen de 12 en 23 jaar de mogelijkheid biedt een gratis talentontwikkelingsprogramma te volgen. Hiermee geven zij een podium aan maatschappelijke en persoonlijke verhalen van Heerlense jongeren.

  Lees meer

 • Raadzaal en bestuurlijk gedeelte raadhuis later klaar dan gepland

  26 januari 2023 - Om leverantieproblemen verschuift de opleverdatum van de raadzaal van 10 maart naar eind mei 2023. Het bestuurlijk deel, ofwel de werkplek voor de collegeleden en hun ondersteuning, is volgens de nieuwe planning rond 21 april klaar. Het ambtelijk deel van het raadhuis is wel klaar volgens de eerdere planning. De ambtenaren kunnen half maart intrekken.

  Lees meer

 • Inzicht in spoorvervoer ammoniak

  18 januari 2023 - Er gaan veel goederen over het Nederlandse spoor. Een groot deel gaat de grens over, naar diverse bestemmingen in Europa. Ook via Heerlen loopt een spoorroute naar Duitsland. Om meer duidelijkheid te krijgen in het transport van ammoniak over het spoor, worden al vele jaren afspraken gemaakt in een convenant. Een afspraak uit het geactualiseerde convenant van 2022 is dat gemeenten, indien mogelijk vooraf en altijd achteraf, worden geïnformeerd over dit transport. Op basis van deze afspraak zijn gemeenten langs het tracé Heerlen-Herzogenrath nu geïnformeerd over incidenteel ammoniaktransport.

  Lees meer

 • Bas Schoonderwoerd ontvangt titel ‘ereburger van de stad Heerlen’

  17 januari 2023 - Bas Schoonderwoerd heeft de titel ereburger van de stad Heerlen op 16 januari 2023 van de gemeente ontvangen tijdens zijn afscheid als directeur van de Parkstad Limburg Theaters. Zijn enorme inzet voor een duidelijke kwalitatieve verbetering van Theater Heerlen is de aanleiding voor deze huldiging. Onder zijn leiding is Theater Heerlen uitgegroeid tot één van de best bezochte en gerenommeerde theaters van Nederland.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.