Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Nederlands Kampioenschap Breaking op 21 mei in Heerlen

12 april 2022 - Heerlen stelt een subsidie van €25.000,- beschikbaar om het NK Breaking dit jaar naar Heerlen te halen. Het Nederlands Kampioenschap breakdance van de NADB (Nederlandse Algemene Danssport Bond) wordt onderdeel van The Notorious IBE Spring Break op 20 en 21 mei in het centrum van Heerlen. Naar verwachting nemen zo’n 150 sporters deel aan het NK, waaronder de Nederlandse top.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Uitnodiging presentatie inspiratiedocument 'De Stad als Speeltuin'

  4 maart 2022 - Bewoners, gebruikers en andere geïnteresseerden van de stad Heerlen zijn van harte welkom voor de presentatie van het inspiratiedocument van De Stad als Speeltuin op maandag 7 maart om 14.30 uur in Dansschool Swing-Inn op de Morenhoek in Heerlen.

  Lees meer

 • Locatie gevonden voor kunstwerk ‘De Dans van Lies en Jan’

  4 maart 2022 - Vlak bij de plek waar de schoorstenen Lange Jan en Lange Lies tijdens de mijnindustrieperiode rookten, verschijnt eind dit jaar het kunstwerk ‘De Dans van Lies en Jan’. In het werk van kunstenaar Jean-Michel Crapanzano smelten de twee schoorstenen samen in een DNA streng die verwijst naar het mijnverleden en de toekomst van de stad die altijd in beweging is. Daarin zit een lichtbundel die in de weekenden, tijdens feestdagen en gelegenheden als Culturanova, net als de schoorstenen vroeger, van ver te zien is. Het werk komt te staan op gemeentegrond aan de CBS-weg bij de kruising met de Kloosterweg, dichtbij de voormalige schacht van het Mijnmuseum.

  Lees meer

 • Kies voor Heerlen

  4 maart 2022 - Deze week is de tweede editie van de Stadskrant Heerlen huis-aan-huis verspreid, met daarin veel informatie over de verkiezingen. Maar natuurlijk ook weer over projecten, achtergronden, weetjes en praktische informatie. Voor inwoners met een Nee Nee sticker is er een digitale versie. Of kom er een ophalen in de publiekshal.

  Lees meer

 • Start sloop OBS De Tovercirkel inclusief de gymzaal

  25 februari 2022 - Heerlerbaan krijgt een Brede Maatschappelijke Voorziening (BMV) en het project is inmiddels volop in voorbereiding. Binnenkort gaan we echt van start en in dit nieuwsbericht lees je de laatste ontwikkelingen.

  Lees meer

 • Controle met camera in plaats van paaltjes

  25 februari 2022 - We gaan op een nieuwe manier zorgen dat er geen ongewenst verkeer door het voetgangersgebied in de Wannerstraat rijdt. De rood-witte paaltjes gaan verdwijnen. Camera’s gaan hun taak overnemen. Na de bussluis aan de Schaesbergerweg is dit de tweede plek waar camera’s de rol van fysieke obstakels overnemen. Een nieuw fenomeen waaraan we moeten wennen.

  Lees meer

 • 645 mensen van bijstand naar werk

  23 februari 2022 - In 2021 zijn, in samenwerking met Werkgeversservicepunt Parkstad en Stichting WerkvoorHeerlen, 645 kandidaten vanuit de bijstand begeleid naar betaald werk. Hiermee evenaren we het resultaat van 2020. De meeste mensen vonden werk in de klantenservice, horeca/leisure en zorg

  Lees meer

 • Stembureaus in Heerlen 14-16 maart 2022

  23 februari 2022 - Waar kan ik stemmen in Heerlen? En hoe toegankelijk is het stembureau als ik minder mobiel ben?

  Lees meer

 • Blijf op de hoogte: het Romeins Kwartier in ontwikkeling

  23 februari 2022 - Er zou op dinsdag 15 februari een bijeenkomst zijn rondom de ontwikkelingen binnen het Romeins Kwartier. Vanwege de onzekerheid over hoeveel publiek er binnen de geldende coronamaatregelen welkom was, is besloten de avond uit te stellen naar een later moment. In plaats daarvan hebben we een nieuwsbrief opgesteld. Hierin is wethouder Jordy Clemens aan het woord en brengen we je op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

  Lees meer

 • Plannen reconstructie Passart

  23 februari 2022 - In 2021 zijn wij gestart met de riool- en wegreconstructies in diverse straten van Passart en omgeving. Hieronder op deze pagina vindt u de algemene informatie over de plannen en ontwerpen.

  Lees meer

 • Senior Digi Vaardig groot succes in drie Heerlense wijken

  23 februari 2022 - In samenwerking met de Open Universiteit is gemeente Heerlen in 2021 gestart met ‘Senior Digi Vaardig’. Een programma speciaal ontwikkeld voor ouderen die niet of nauwelijks ervaring hebben met het internet of digitale media. Dit programma is met groot enthousiasme ontvangen in de wijken Heksenberg, Hoensbroek/Centrum-De Dem en Caumerveld-Douve Weien. Waar ruim 100 ouderen per buurt zich aanmeldden om digitaal vaardiger te worden.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.