Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Kasteel Hoensbroek wint VriendenLoterij Museumprijs 2021!

2 december 2021 - HOENSBROEK, 2 december 2021 – Trots en dankbaar! Zojuist werd Kasteel Hoensbroek, tijdens de live uitzending van Koffietijd, verrast met het heuglijke nieuws dat het met een overtuigende 41% van de publieksstemmen (27.745 stemmen), de VriendenLoterij Museumprijs 2021 in de wacht heeft gesleept.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Gemeente Heerlen maakt zonnepanelen haalbaar voor (bijna) iedereen

  28 oktober 2021 - Gemeente Heerlen vindt het belangrijk dat óók mensen met een kleine beurs zonnepanelen kunnen aanschaffen. Door de stijgende energieprijzen hebben zij deze manier om te bezuinigen het hardst nodig. Daarom helpt de gemeente bij het aanschaffen van zonnepanelen – waardoor u niet hoeft te investeren met eigen geld.

  Lees meer

 • Aanwijzing veiligheidsrisicogebied verlengd

  28 oktober 2021 - Het veiligheidsrisicogebied dat 30 oktober afloopt wordt voor twee weken verlengd. Hierdoor blijft preventief fouilleren in het gebied mogelijk. De aanwijzing geldt nu tot 13 november 2021, 06:00 uur.

  Lees meer

 • Werkzaamheden rondom Burgemeester van Grunsvenplein

  27 oktober 2021 - Vanaf 25 oktober start Enexis met werkzaamheden voor het vervangen van de gasleiding in het trottoir. Dit gebeurt ter voorbereiding van de herinrichting van het Burgemeester van Grunsvenplein.

  Lees meer

 • Noodbevel Hommerterweg Heerlen niet verlengd, pand wordt vrijgegeven

  25 oktober 2021 - Het noodbevel dat 30 september jl. werd afgekondigd naar aanleiding van de explosie bij een pand met zes wooneenheden aan de Hommerterweg in Hoensbroek loopt a.s. donderdag 28 oktober af en wordt niet verlengd en vrijgegeven. De in totaal 16 bewoners van het pand kunnen terug naar huis. Het veiligheidsrisicogebied dat 30 oktober afloopt wordt voor twee weken verlengd waardoor preventief fouilleren in het gebied mogelijk blijft.

  Lees meer

 • Landelijk 3300 wapens ingeleverd tijdens actie tegen messen op straat

  22 oktober 2021 - Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft vanmiddag 22 oktober 2021 bekend gemaakt dat vorige week bij de landelijke inleveractie 3300 wapens zijn ingeleverd. Onder meer machetes, vlindermessen en stiletto’s, maar ook keukenmessen en zelfgemaakte steekwapens verdwenen in de daarvoor bestemde tonnen op politiebureaus door heel het land.

  Lees meer

 • Routekaart Heerlen-Noord met focus op meer perspectief voor jeugd

  20 oktober 2021 - Over 25 jaar moet het niet meer uitmaken of iemand in Heerlen-Noord, Heerlen-Zuid of in een ander gemiddeld stadsdeel in Nederland wordt geboren. Om dat te bereiken heeft de Alliantie Heerlen-Noord een routekaart opgesteld. Deze beschrijft hoe de ambities voor Heerlen-Noord gerealiseerd kunnen worden via een aanpak op de thema’s leren, werken, gezondheid, wonen en veiligheid. De volgende stap is het uitvoeren van de routekaart.

  Lees meer

 • Vallende bladeren

  20 oktober 2021 - Het is herfst. Hier en daar vallen de eerste bladeren van de bomen. Lees hier wat de gemeente doet om de openbare ruimte in ongeveer 8 weken ‘bladvrij’ te maken.

  Lees meer

 • Stagevacature voor een HBO communicatiestage bij team communicatie

  20 oktober 2021 - Wil jij een kans om in een korte periode heel veel te leren op het gebied van (zowel interne- als externe) communicatie, teksten schrijven, de organisatie hieromheen en andere strategische zaken die (soms) horen bij communicatie?

  Lees meer

 • Plannen aanpak Kievitstraat e.o.

  19 oktober 2021 - In 2022 start de aanleg van de Leisure Lane. Dit is een (boven)regionale fietsverbinding door en rondom Heerlen. De Kievitstraat wordt hierin meegenomen als parkstraat. Uw straat wordt hiervoor opgeknapt.

  Lees meer

 • Onderzoek toegankelijkheid openbare toiletten Heerlen-Centrum

  18 oktober 2021 - In de week van 18 oktober starten studenten Ergotherapie van Zuyd Hogeschool met een onderzoek in opdracht van gemeente Heerlen. Deze studenten doen een onderzoek in Heerlen-Centrum naar de openbare en voor het publiek opengestelde toiletten, en in hoeverre zij toegankelijk zijn voor iedereen. Dus ook voor mensen in een rolstoel bijvoorbeeld.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.