Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Nederlands Kampioenschap Breaking op 21 mei in Heerlen

12 april 2022 - Heerlen stelt een subsidie van €25.000,- beschikbaar om het NK Breaking dit jaar naar Heerlen te halen. Het Nederlands Kampioenschap breakdance van de NADB (Nederlandse Algemene Danssport Bond) wordt onderdeel van The Notorious IBE Spring Break op 20 en 21 mei in het centrum van Heerlen. Naar verwachting nemen zo’n 150 sporters deel aan het NK, waaronder de Nederlandse top.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Inwoners vinden hun weg naar de gemeentelijke informatiepunten in Heerlen

  22 februari 2022 - Ruim 750 vragen werden in een halfjaar tijd gesteld bij de gemeentelij-ke informatiepunten (GIP) in SCHUNCK bibliotheken. Meer dan de helft van deze vragen gingen over de dienstverlening van gemeente Heerlen. De gemeentelijke informatiepunten wijzen mensen de weg en bieden inwoners een helpende hand dichtbij huis in ieder stadsdeel van Heerlen. In dit proefproject hebben we een goed beeld gekregen over wat er nodig is om onze dienstverlening zo goed mogelijk bij de behoefte van de inwoner aan te laten sluiten.

  Lees meer

 • In Heerlen vieren wij carnaval onder elkaar!

  17 februari 2022 - Afgelopen dinsdag kondigde minister Ernst Kuipers diverse verregaande coronaversoepelingen aan. Door deze versoepelingen kunnen we na twee jaar weer carnaval vieren, maar nog niet helemaal op de wijze waarop we dit gewend waren. Het blijft namelijk van groot belang dat we aan ieders gezondheid en veiligheid blijven denken, ook in Heerlen. Daarom viert Heerlen carnaval dit jaar met elkaar in de eigen omgeving. Lokaal en kleinschaliger dan we misschien gewend zijn.

  Lees meer

 • Minister Weerwind bezoekt het ‘Huis van het Recht’

  17 februari 2022 - Minister voor Rechtsbescherming Franc Weerwind bezocht vandaag het Huis van het Recht in Heerlen. In het Huis van het Recht vinden sinds januari 2020 inwoners uit Heerlen met multi-problematiek de juiste weg naar hulp. In de nieuwe vestiging van het Juridisch Loket, dat gelegen is aan Maanplein 14, sprak de minister met bestuurders en medewerkers van het Juridisch Loket, gemeente Heerlen en de Rechtbank Limburg over het belang en hun ervaringen met deze pilot.

  Lees meer

 • Twaalf panden integraal gecontroleerd

  17 februari 2022 - De gemeente Heerlen en de politie Heerlen hebben op woensdag 16 februari aan de Akerstraat-Noord en Heisterberg in Hoensbroek 12 panden integraal gecontroleerd. De controles betroffen veelal kamerverhuurpanden, bedrijven en overlastpanden. Doel van de actiedag was om een beeld te vormen van de situatie achter de voordeur én misstanden aan te pakken.

  Lees meer

 • Coronavirus: wegwijzer voor ondernemers

  16 februari 2022 - Stap voor stap vervallen bijna alle coronaregels. Bekijk welke maatregelen nog gelden. En hoe het zit met steunmaatregelen, belastingen en terugbetalen van coronasteun.

  Lees meer

 • Wet Open Overheid geeft iedereen toegang tot publieke informatie

  15 februari 2022 - Vanaf 1 mei geldt in Nederland de nieuwe Wet open overheid (Woo). Deze wet vervangt de huidige Wet openbaarheid van bestuur (Wob). Met de komst van deze wet moeten gemeenten (en andere overheden) nog meer publieke informatie actief openbaar maken. Daarnaast komt er één centrale plek waar alle overheidsinformatie te vinden is. De gemeente Heerlen investeert de komende jaren extra in de informatie-huishouding om dit mogelijk te maken.

  Lees meer

 • Bouwbord schoolgebouw Gerardus Majella onthuld

  15 februari 2022 - Gistermiddag onthulden wethouder Jordy Clemens, bestuurder Ryszard Kruszel van MOVARE en schooldirecteur Lia Boumans het bouwbord bij Basisschool Gerardus Majella. Op het bouwbord is te zien hoe het schoolgebouw na de renovatie eruit komt te zien. Dankzij de renovatie wordt het gehele schoolgebouw verduurzaamd, de binnenkant van het gebouw klaargemaakt voor onderwijs van de toekomst en de schoonheid en authenticiteit van de buitenkant van het gebouw versterkt.

  Lees meer

 • Vervanging verkeersregelinstallatie Nieuw-Eyckholt / Looierstraat (N281)

  15 februari 2022 - Vanaf maandag 28 februari tot en met vrijdag 18 maart vinden er werkzaamheden plaats aan de verkeersregelinstallaties bij Nieuw Eyckholt, de Looierstraat en de afritten van de N281.

  Lees meer

 • Sloop voormalig Wellerpand

  14 februari 2022 - Aan de Geerstraat/ Honigmannstraat/Stationsstraat is gestart met de sloop van het voormalige Wellerpand.

  Lees meer

 • Uitbreiding gemeentelijke monumentenlijst met 46 panden

  11 februari 2022 - Gemeente Heerlen wil 46 panden toevoegen aan de gemeentelijke monumentenlijst. Het gaat om panden die belangrijk zijn voor de historie en identiteit van Heerlen en die het daarom verdienen bewaard te blijven voor het nageslacht. De panden vertegenwoordigen een belangrijke periode uit de Heerlense geschiedenis of zijn van toonaangevende architecten als Boosten, Peutz, Bisscheroux, Seelen, Stuyt en Wielders.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.