Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Extra groen in Heerlen-Centrum

12 december 2023 - De grootschalige transformatie van het centrum van Heerlen krijgt een nieuwe impuls met het bouwplan 'Schinkelkwadrant-Noord'. Dit bouwplan zorgt ervoor dat de omgeving groener wordt, dat er minder lege gebouwen zijn en dat het aangenamer wordt om hier te wonen en werken. Het is een belangrijke stap in de ontwikkeling van het gebied.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Opening expositie

  8 december 2023 - Op 9 en 10 september gingen 150 vrijwilligers aan de slag om 25 m2 putten te graven in privétuinen en op openbare pleinen in het centrum van Heerlen. Ze gingen samen op zoek naar het verleden van Romeins Heerlen, Coriovallum.

  Lees meer

 • Zwemmen in Heerlense kerk komt steeds dichterbij

  5 december 2023 - Een nieuw te bouwen zwembad in de leegstaande Sint-Franciscus van Assisiëkerk aan de Laanderstraat in hartje Heerlen. De haalbaarheid van die gedroomde én gedurfde combinatie heeft de gemeente de afgelopen maanden onderzocht. De eerste resultaten zijn veelbelovend. De omvang van het gebouw is geschikt voor een zwembad. Ook verkeert de kerk bouwkundig in een redelijk goede conditie. Daarbij blijken de toegepaste materialen na een eerste analyse geschikt (te maken) voor een zwembadklimaat én blijkt het technisch mogelijk. En dat is goed nieuws. Nu kan de haalbaarheidstoets verder aangevuld worden, zodat de raad naar verwachting begin 2024 een besluit kan nemen. Het plan is dan dat de kerkdeuren medio 2026 opengaan voor de eerste duik.

  Lees meer

 • Start werkzaamheden nieuwe en groene Promenade II

  28 november 2023 - Heerlen maakt het centrum groener met water, speelse elementen en mooi meubilair. Promenade II is één van de plekken waar kille grijze stenen plaatsmaken voor bomen, struiken, bloemen en bruggetjes. Qua verlichting, soort bestrating en meubilair sluit Promenade II straks mooi aan op het recent ingerichte Burgemeester van Grunsvenplein en de nog aan te leggen openbare ruimte van het Schinkelkwadrant.

  Lees meer

 • Definitieve uitslag verkiezingen Tweede Kamer 22 november 2023

  24 november 2023 - De definitieve uitslag van de Tweede Kamer verkiezingen op 22 november 2023 is bekend. Het opkomstpercentage in Heerlen was dit keer 66,26%.

  Lees meer

 • Reuringregeling voor 365 dagen levendigheid in Heerlen Centrum

  23 november 2023 - Heerlen bruist en borrelt! We zetten ons vol enthousiasme in voor onze stad, dé centrumstad van Parkstad. Een stad waar elke dag van het jaar iets te zien, horen, voelen, ruiken en beleven valt. Het centrum is bruisend en sprankelend maar er is altijd ruimte voor nieuwe ideeën, initiatieven en evenementen. Op initiatief van de Gemeente Heerlen wordt een oproep gedaan aan ondernemers, individuen, stichtingen, verenigingen en culturele instellingen om deel te nemen aan een de reuringregeling die tot doel heeft het hart van de stad (nog meer) tot leven te brengen.

  Lees meer

 • Mantelzorgtest geeft inzicht in hulp

  13 november 2023 - De mantelzorgtest van de gemeente Heerlen staat sinds 10 november online. Mantelzorgers die de test doen, zien direct op welke terreinen ze de meeste ondersteuning bieden en hoe zwaar dat voor hen weegt. Aansluitend krijgen ze informatie en tips waar ze de juiste hulp kunnen krijgen in hun eigen buurt.

  Lees meer

 • Uitnodiging: GMS Café woensdag 29 november

  8 november 2023 - Op woensdag 29 november 2023 gaan we tijdens het GMS Café met elkaar in gesprek. De winter staat weer voor de deur en de energieprijzen zijn nog hoog. Het besparen van energie centraal. Kom comfortabel de winter door! Meedoen en mee eten is gratis, komt u met uw buren gezellig mee eten?

  Lees meer

 • Nieuwerwets

  20 oktober 2023 - De nieuwe Stadskrant van oktober is uit, met als thema 'Nieuwerwets’! Lees over het vernieuwde zwembad in Hoensbroek, een kijkje nemen in het stadskantoor en raadhuis en over de verkiezingen. De volgende Stadskrant komt uit in december.

  Lees meer

 • Weer een mooie, beeldbepalende hoekgevel in de Saroleastraat erbij

  12 oktober 2023 - Er komt weer volop leven in het winkelpand aan de Saroleastraat 26, waar eerder Bakkerij Bart zat. Hier komt modezaak Deems, die daarmee de comeback maakt naar Heerlen-Centrum. Het pand wordt van binnen en buiten opgefrist. Vanuit het gevelverbeteringsfonds verstrekt Heerlen een subsidie om de gevel te renoveren.

  Lees meer

 • Woning gesloten naar aanleiding van explosie

  3 oktober 2023 - De gemeente Heerlen heeft zondag 1 oktober 2023 een woning gesloten op grond van artikel 175 Gemeentewet. Aanleiding was een explosie in de woning in de avond van 30 september 2023.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.