Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Voormalig terrein Oranje-Nassaumijn komt weer vol tot bloei en leven!

14 maart 2023 - Het terrein tussen de Kloosterstraat en de CBS Weg ligt er al jaren liefdeloos bij. Hoog tijd voor een kwalitatief hoogstaande en groene verandering: van 51.000 m2 braakliggend terrein wordt een aantrekkelijke, parkachtige omgeving gemaakt. Deze plek, ooit het hart van de Heerlense mijnindustrie, komt hiermee opnieuw tot leven. Het gebied wordt omgedoopt tot Oranje-Nassaupark. In dit park komen in de toekomst allerlei functies samen: onderwijs, urban sports, (lang) parkeren, kunst en evenementen.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Nieuwjaarsspeech van burgemeester Roel Wever

  12 januari 2023 - Afgelopen dinsdag, 10 januari 2023, vond de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Heerlen weer plaats in het Parkstad Limburg Theater. Na de coronajaren kon burgemeester Roel Wever de Heerlenaren voor het eerst spreken op deze bijeenkomst.

  Lees meer

 • Opbouw kraan en toekomstige werkzaamheden BMV

  12 januari 2023 - Momenteel zijn de voorbereidingen voor de opbouw van de kraan op de bouwplaats van de BMV in volle gang. De kraan wordt in week 3 (16 – 20 januari) opgebouwd. Dit zal waarschijnlijk twee dagen in beslag nemen. Nadat de kraan is opgebouwd, kan het gebouw langzaam de hoogte in.

  Lees meer

 • Definitief ontwerp Promenade II en Schinkelplantsoen vastgesteld

  10 januari 2023 - Ook in 2023 gaat Heerlen verder met de aanpak van de openbare ruimte in het centrum. Daar waar het kan, gaan stenen eruit en komen groen en meer beleving erin. Zo wordt dit jaar Promenade II omgetoverd tot een aantrekkelijke groene oase. Met onder meer bloemen en (klim)planten, sierheesters, bomen, een wadi met bruggetjes en zitjes. Qua ontwerp sluit Promenade II aan op het nieuwe Burgemeester Van Grunsvenplein. Ook ontstaat er een nieuwe verblijfsplek - het Schinkelplantsoen - én gaan de eerste kopgebouwen tegen de vlakte. Het definitief ontwerp voor zowel Promenade II als het Schinkelplantsoen is op 10 januari 2023 door het college vastgesteld.

  Lees meer

 • Opening archief Historisch Centrum Limburg en presentatie boek ‘Archief van de Toekomst’

  3 januari 2023 - Woensdag 11 januari 2023 om 11.45 uur wordt het nieuwe archief in de voormalige Christus Koningkerk in Vrieheide feestelijk geopend. Daarnaast vindt de formele overdracht aan het Historisch Centrum Limburg (HCL) plaats.

  Lees meer

 • Stagemogelijkheden

  2 januari 2023 - Wij bieden ook kansen voor studenten in de vorm van stages. Ben jij op zoek naar een stage? Misschien kunnen wij je helpen!

  Lees meer

 • Solidariteitsfonds opgericht voor donaties energiecompensatie

  22 december 2022 - Vanuit het Verbond voor Energierechtvaardigheid - De energieprijzen zijn flink gestegen. Daarom ontvangen alle huishoudens vanuit het Rijk een energiecompensatie van tweemaal 190 euro. De eerste ronde vond plaats in november, de tweede deze maand. Zowel bij de gemeente als op andere plekken komen signalen binnen vanuit huishoudens met hogere inkomens die (een gedeelte van) dit bedrag graag zouden doneren ten gunste van mensen die ondersteuning goed kunnen gebruiken, juist rondom de feestdagen en in de winter.

  Lees meer

 • Sloop kopgebouwen na de feestdagen

  22 december 2022 - De openbare ruimte loopt als een rode draad door ons centrum. Het vormt de verbinding tussen de winkels, musea, woningen, openbare gebouwen etc. Het geheel moet als een fijne, opgeruimde en knusse woonkamer zijn: waar je je prettig voelt, graag wilt zijn en lang wil blijven. Met groen, water, mooi meubilair en minder verkeer. Waar het leeft, en tegelijk ook plek is voor ontspanning, ontmoeting en verbinding. Dat bereiken we niet met een grijs centrum.

  Lees meer

 • Verlenging voorkeursrecht Promenade I

  21 december 2022 - Om de beoogde nieuwe onderwijshuisvesting voor Zuyd Hogeschool te realiseren op het blok Promenade, Saroleastraat, Geleenstraat en Honigmannstraat (Promenade I) werd op 27 september een voorlopig voorkeursrecht gevestigd op Promenade I. Dat betekent dat indien de huidige vastgoedeigenaren hun eigendom in die periode willen verkopen, ze dat eerst aan de gemeente te koop dienen aan te bieden. De gemeenteraad stemde er op 21 december mee in om het voorkeursrecht te verlengen met drie jaar.

  Lees meer

 • Muzikale optredens Zwevende Hemel

  21 december 2022 - Het podium boven de Smulbar op de Bongerd is bijna klaar en dat wordt nog dit jaar feestelijk gevierd. Op vrijdag 30 december is de officiële muzikale opening met uiteenlopende optredens van regionale artiesten. Tussen 11.00 en 19.00 uur treden onder meer het Koninklijk Heerlens mannenkoor St. Pancratius, Hey Angie, Damien van Elburg en Gordon Smith op. De werknaam van het podium was jarenlang Worstenhemel, maar die naam heeft de finish niet gehaald. Het podium gaat de Zwevende Hemel heten.

  Lees meer

 • Gemeente Heerlen ondertekent landelijk manifest voor ambitieuzer sociaal en duurzaam inkoopbeleid en opdrachtgeverschap

  20 december 2022 - Van de koffie op kantoor tot de bestrating van een weg; van het drukwerk voor de Stadskrant tot de aanleg van een fietspad; als gemeente kopen wij allerlei producten en materialen of schakelen wij bedrijven in voor een opdracht of een dienst. Dat proberen wij zo verantwoord mogelijk te doen. Met oog voor de gevolgen voor mens, dier, natuur en maatschappij. Het wordt steeds belangrijker om daarbij de juiste keuzes te maken. Met de ondertekening van het nieuwe, landelijke manifest maatschappelijk verantwoord opdrachtgeven en inkopen zet de gemeente een volgende stap naar een socialer en duurzamer Heerlen.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.