Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Uitreiking 'Koelpietjes' aan jonge helden en heldinnen in Heerlen

20 juni 2022 - Twee Heerlense jongeren en het BENG basketbalteam hebben een jongererenlintje van de gemeente Heerlen gekregen. Met het zogenoemde Koelpietje, verwijzend naar de kanarie in de kolenmijn, worden ze in het zonnetje gezet omdat ze iets bijzonders hebben gedaan. Heerlen vindt namelijk dat ook jonge helden en heldinnen van 8 tot 18 jaar een lintje verdienen. Daarom worden geregeld aan bijzondere kinderen of jongeren een jeugdlintje uitgereikt.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Locatie gevonden voor kunstwerk ‘De Dans van Lies en Jan’

  4 maart 2022 - Vlak bij de plek waar de schoorstenen Lange Jan en Lange Lies tijdens de mijnindustrieperiode rookten, verschijnt eind dit jaar het kunstwerk ‘De Dans van Lies en Jan’. In het werk van kunstenaar Jean-Michel Crapanzano smelten de twee schoorstenen samen in een DNA streng die verwijst naar het mijnverleden en de toekomst van de stad die altijd in beweging is. Daarin zit een lichtbundel die in de weekenden, tijdens feestdagen en gelegenheden als Culturanova, net als de schoorstenen vroeger, van ver te zien is. Het werk komt te staan op gemeentegrond aan de CBS-weg bij de kruising met de Kloosterweg, dichtbij de voormalige schacht van het Mijnmuseum.

  Lees meer

 • Kies voor Heerlen

  4 maart 2022 - Deze week is de tweede editie van de Stadskrant Heerlen huis-aan-huis verspreid, met daarin veel informatie over de verkiezingen. Maar natuurlijk ook weer over projecten, achtergronden, weetjes en praktische informatie. Voor inwoners met een Nee Nee sticker is er een digitale versie. Of kom er een ophalen in de publiekshal.

  Lees meer

 • Start sloop OBS De Tovercirkel inclusief de gymzaal

  25 februari 2022 - Heerlerbaan krijgt een Brede Maatschappelijke Voorziening (BMV) en het project is inmiddels volop in voorbereiding. Binnenkort gaan we echt van start en in dit nieuwsbericht lees je de laatste ontwikkelingen.

  Lees meer

 • Controle met camera in plaats van paaltjes

  25 februari 2022 - We gaan op een nieuwe manier zorgen dat er geen ongewenst verkeer door het voetgangersgebied in de Wannerstraat rijdt. De rood-witte paaltjes gaan verdwijnen. Camera’s gaan hun taak overnemen. Na de bussluis aan de Schaesbergerweg is dit de tweede plek waar camera’s de rol van fysieke obstakels overnemen. Een nieuw fenomeen waaraan we moeten wennen.

  Lees meer

 • 645 mensen van bijstand naar werk

  23 februari 2022 - In 2021 zijn, in samenwerking met Werkgeversservicepunt Parkstad en Stichting WerkvoorHeerlen, 645 kandidaten vanuit de bijstand begeleid naar betaald werk. Hiermee evenaren we het resultaat van 2020. De meeste mensen vonden werk in de klantenservice, horeca/leisure en zorg

  Lees meer

 • Stembureaus in Heerlen 14-16 maart 2022

  23 februari 2022 - Waar kan ik stemmen in Heerlen? En hoe toegankelijk is het stembureau als ik minder mobiel ben?

  Lees meer

 • Blijf op de hoogte: het Romeins Kwartier in ontwikkeling

  23 februari 2022 - Er zou op dinsdag 15 februari een bijeenkomst zijn rondom de ontwikkelingen binnen het Romeins Kwartier. Vanwege de onzekerheid over hoeveel publiek er binnen de geldende coronamaatregelen welkom was, is besloten de avond uit te stellen naar een later moment. In plaats daarvan hebben we een nieuwsbrief opgesteld. Hierin is wethouder Jordy Clemens aan het woord en brengen we je op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

  Lees meer

 • Inwoners vinden hun weg naar de gemeentelijke informatiepunten in Heerlen

  22 februari 2022 - Ruim 750 vragen werden in een halfjaar tijd gesteld bij de gemeentelij-ke informatiepunten (GIP) in SCHUNCK bibliotheken. Meer dan de helft van deze vragen gingen over de dienstverlening van gemeente Heerlen. De gemeentelijke informatiepunten wijzen mensen de weg en bieden inwoners een helpende hand dichtbij huis in ieder stadsdeel van Heerlen. In dit proefproject hebben we een goed beeld gekregen over wat er nodig is om onze dienstverlening zo goed mogelijk bij de behoefte van de inwoner aan te laten sluiten.

  Lees meer

 • In Heerlen vieren wij carnaval onder elkaar!

  17 februari 2022 - Afgelopen dinsdag kondigde minister Ernst Kuipers diverse verregaande coronaversoepelingen aan. Door deze versoepelingen kunnen we na twee jaar weer carnaval vieren, maar nog niet helemaal op de wijze waarop we dit gewend waren. Het blijft namelijk van groot belang dat we aan ieders gezondheid en veiligheid blijven denken, ook in Heerlen. Daarom viert Heerlen carnaval dit jaar met elkaar in de eigen omgeving. Lokaal en kleinschaliger dan we misschien gewend zijn.

  Lees meer

 • Minister Weerwind bezoekt het ‘Huis van het Recht’

  17 februari 2022 - Minister voor Rechtsbescherming Franc Weerwind bezocht vandaag het Huis van het Recht in Heerlen. In het Huis van het Recht vinden sinds januari 2020 inwoners uit Heerlen met multi-problematiek de juiste weg naar hulp. In de nieuwe vestiging van het Juridisch Loket, dat gelegen is aan Maanplein 14, sprak de minister met bestuurders en medewerkers van het Juridisch Loket, gemeente Heerlen en de Rechtbank Limburg over het belang en hun ervaringen met deze pilot.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.