Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

‘Sportfondsen’ nieuwe exploitant zwembaden

6 april 2021 - De exploitatie van zwembad Hoensbroek en het nog te bouwen zwembad in Heerlen-Centrum komt in handen van de Sportfondsen Groep. De openbare aanbesteding, waar drie partijen op inschreven, is daarmee afgerond. De overeenkomst heeft een looptijd van 11 jaar.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Nieuwe impuls voor doorbreken generatiearmoede Heerlen

  2 februari 2021 - Na een succesvolle start in 2019 en 2020 heeft het college besloten de subsidieverlening aan het Jeugdeducatiefonds te verlengen voor de komende drie jaar met een bedrag van €40.500,- per schooljaar. Het JEF ondersteunt (basisschool) kinderen uit financieel niet draagkrachti-ge gezinnen om hun talent maximaal te laten ontwikkelen en zo de kans op armoede in de toekomst te verkleinen.

  Lees meer

 • Duurzaamheidskrant Parkstad

  30 januari 2021 - In het weekend van 30 januari wordt in Parkstad de duurzaamheidskrant verspreid met allerlei tips om milieu én geld te besparen.

  Lees meer

 • Bestemmingsplan Schinkelkwadrant-Zuid 2020 vastgesteld

  28 januari 2021 - Op woensdag 27 januari 2021 heeft de gemeenteraad van Heerlen het bestemmingsplan Schinkelkwadrant-Zuid 2020 vastgesteld. Met de vaststelling geeft de gemeenteraad groen licht voor de herontwikkeling van dit deel van het Schinkelkwadrant. Hiermee kan de gemeente samen met partners: ontwikkelaar VOC, IBA Parkstad, Provincie Limburg en Stadsregio Parkstad Limburg uitvoering geven aan de diverse ambities van het Bidboek Urban Heerlen.

  Lees meer

 • Bedrijf en buurt realiseren samen nieuw park in Hoensbroek

  27 januari 2021 - Voorbeeld voor initiatief en betrokkenheid met de buurt - Vandaag is het werk begonnen aan het nieuwe Pauzepark in Hoensbroek. Dit park komt op het al jaren braakliggende terrein aan de Zandstraat / Spoordijkstraat / Pastoorskuilenweg in het centrum van Hoensbroek.

  Lees meer

 • Afwijkende openingstijden op donderdagavond door avondklok

  26 januari 2021 - Gemeente Heerlen heeft vanaf 28 januari afwijkende openingstijden op donderdagavond. Theater Heerlen, waar de publieksbalies tijdelijk zijn ondergebracht, wordt vanwege de avondklok eerder gesloten. Daarom sluiten de publieksbalies op 28 januari en 4 februari om 18.30 uur in plaats van 20.00 uur.

  Lees meer

 • Aankoop Pand Kneepkens voor Nederlands Mijnmuseum

  22 januari 2021 - Gemeente Heerlen heeft het monumentale pand Kneepkens aan de Dr. Poelsstraat gekocht om hier samen met het bestuur van het Nederlands Mijnmuseum een vernieuwd Mijnmuseum te realiseren. Nadat uitbreiding op de huidige locatie van het Mijnmuseum niet mogelijk bleek, kwam pand Kneepkens in beeld en werden daar plannen voor uitgewerkt.

  Lees meer

 • Valse nieuwsbrief bezorgd over opvang dak- en thuislozen

  22 januari 2021 - In de wijk Parkheuvel is gisteravond een valse nieuwsbrief van de gemeente Heerlen bezorgd over de vestiging van een nieuwe opvangvoorziening voor dak- en thuislozen in het Vistacollege. Deze informatie is onjuist.

  Lees meer

 • Aankondiging tijdelijke afwezigheid burgemeester Roel Wever

  20 januari 2021 - Burgemeester Wever gaf onlangs al aan vanaf eind januari een tijdje afwezig te zullen zijn. Vanaf vandaag draagt hij zijn taken als burgervader tijdelijk over. Hij vertelt in deze video zelf waarom.

  Lees meer

 • Avondklok en aanscherping coronamaatregelen

  20 januari 2021 - Er geldt een avondklok van 20.30 uur tot 4.30 uur vanaf 23 januari. Daarnaast zijn er nieuwe regels voor bezoek: ontvang maximaal één persoon van 13 jaar of ouder per dag en ga maximaal één keer per dag ergens op bezoek. Ook worden extra beperkingen ingevoerd voor internationale reizen vanaf zaterdag 23 januari 2021.

  Lees meer

 • Terhoevenderweg krijgt nieuwe bomen

  19 januari 2021 - Op de Terhoevenderweg, tussen de Demstraat en de rotonde Willem Barentszweg, vervangen wij 58 bomen door nieuwe inheemse populieren. Dat is nodig omdat de oude bomen onveilig zijn.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.