Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Extra groen in Heerlen-Centrum

12 december 2023 - De grootschalige transformatie van het centrum van Heerlen krijgt een nieuwe impuls met het bouwplan 'Schinkelkwadrant-Noord'. Dit bouwplan zorgt ervoor dat de omgeving groener wordt, dat er minder lege gebouwen zijn en dat het aangenamer wordt om hier te wonen en werken. Het is een belangrijke stap in de ontwikkeling van het gebied.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Burendag in GMS – zaterdag 23 september

  19 september 2023 - Op zaterdag 23 september vindt de landelijke burendag plaats. Deze wordt door buurtbewoners georganiseerd in verschillende straten in de wijk GMS. De burendag is ontstaan door een vraag die is gesteld tijdens een GMS Café: hoe leren we (nieuwe) buren beter kennen en vergroten het gevoel van veiligheid in de wijk?

  Lees meer

 • Op zoek naar ons middeleeuws verleden

  15 september 2023 - In Heerlen zijn we trots op ons verleden. En tussen al die bijzondere verhalen neemt de geschiedenis van middeleeuws Heerlen een bijzondere plek in. In de week van 18 september 2023 wordt er daarom archeologisch onderzoek uitgevoerd op het Schelmenhofje, de Bongerd en het Pancratiusplein. Hierdoor worden de oude grachten en structuren in kaart gebracht én proberen we de bouwdatum van de Schelmentoren te achterhalen.

  Lees meer

 • Nieuwe, kleurrijke fietsenstalling aan de Parallelweg

  12 september 2023 - Er komt een nieuwe bewaakte fietsenstalling aan de Parallelweg 2/2a met ruimte voor 800 (elektrische) fietsen en bakfietsen. Het wordt een aantrekkelijke, ruime en open fietsenstalling waar het gebruik van kleuren en lichtlijnen centraal staat. De verschillende kleuren wijzen de gebruikers de weg naar waar te parkeren.

  Lees meer

 • Ontdek alle frivole Stad-als-Speeltuinplekken tijdens theatrale wandeling

  30 augustus 2023 - Actrice en presentatrice Kiki van Aubel geeft aanstaande donderdagavond 31 augustus om 19.00 uur op eigen theatrale wijze een speelse rondleiding langs alle Stad-als-Speeltuinelementen die de bezoekers van de Heerlense binnenstad laten dansen, spelen, klimmen, fietsen, schaken, skaten en genieten. Als bonus is er ook de primeur van een nieuw element, de zoötroop. Het verzamel- en startpunt van de wandeling is het Stationsplein, onderaan de roltrap. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

  Lees meer

 • Voel je thuis

  17 augustus 2023 - De nieuwe Stadskrant van augustus is uit, met als thema 'Voel je thuis’! Lees over de aanpak van Heerlen om iedereen zich thuis te laten voelen, over de digitale tweelingstad en over wat er nog allemaal op de planning staat deze nazomer. De volgende Stadskrant komt uit in oktober.

  Lees meer

 • Veel animo bij Heerlenaren voor Heel Heerlen Graaft

  19 juli 2023 - Nog voor het sluiten van de inschrijvingen heeft het project Heel Heerlen Graaft het aantal benodigde tuintjes en vrijwilligers behaald. Na een succesvolle kick-off op 18 juni, waar de eerste veelbelovende ontdekkingen zijn gedaan, liepen de inschrijvingen snel binnen. Maar liefst 25 tuintjes in het Romeins Kwartier doen mee met het project. 150 vrijwilligers gaan tijdens de Grote Graafdagen aan de slag als graver en vondstverwerker.

  Lees meer

 • Park Romana geopend met huwelijksvoltrekking

  14 juli 2023 - Heerlen heeft er een prachtige nieuwe locatie bij: Park Romana. Vandaag vond de feestelijke opening plaats van dit tijdelijke groene paradijsje op het Raadhuisplein, midden in het Romeins Kwartier. Dit gebeurde heel toepasselijk met een huwelijk. Trouwambtenaar was voor de gelegenheid locoburgemeester Jordy Clemens.

  Lees meer

 • Terugblik: GMS Café woensdag 28 juni

  14 juli 2023 - Op woensdag 28 juni zijn wij opnieuw bij elkaar gekomen voor een GMS Café. Deze editie vond plaats op de gezamenlijke buitenplaats, het hart van Aurora.

  Lees meer

 • Gevels van twaalf panden worden de komende jaren mooier

  11 juli 2023 - In Heerlen-Centrum heeft de kwaliteit van de hele openbare ruimte de aandacht waaronder de gevels. Er zijn behoorlijk wat lelijke of saaie gevels die wel wat liefde kunnen gebruiken. Via het gevelverbeteringsfonds stimuleert de gemeente Heerlen vastgoedeigenaren om gevels (meer) uitstraling te geven. De eerste oproep vond plaats in april-mei en leverde een flink aantal plannen op. Hiervan heeft het college op basis van vooraf gestelde criteria negen aanvragen – voor in totaal twaalf gevels - gehonoreerd.

  Lees meer

 • Park Romana, een pop-up park met groen en zandspeelplaats

  27 juni 2023 - Het Raadhuisplein in Heerlen wordt binnenkort omgetoverd tot ‘Park Romana’, een groene oase in het centrum waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten, verblijven en spelen. Het plein wordt – als voorloper op de definitieve inrichting - voor een jaar ingericht met bomen, struiken, speelse elementen en sfeerverlichting. Na dit pop-up project worden alle materialen en het groen hergebruikt.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.