Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Extra groen in Heerlen-Centrum

12 december 2023 - De grootschalige transformatie van het centrum van Heerlen krijgt een nieuwe impuls met het bouwplan 'Schinkelkwadrant-Noord'. Dit bouwplan zorgt ervoor dat de omgeving groener wordt, dat er minder lege gebouwen zijn en dat het aangenamer wordt om hier te wonen en werken. Het is een belangrijke stap in de ontwikkeling van het gebied.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Vlog #2: De eerste ontdekkingen van Heel Heerlen Graaft!

  23 juni 2023 - Op zondag 18 juni ging het graven van start tijdens de kick-off van Heel Heerlen Graaft. Er viel heel wat te ontdekken, proeven en te bekijken. Zo werd de expo ‘De ontdekking van Coriovallum’ in De Vondst geopend, er waren allerlei leuke activiteiten in het Thermenmuseum en de eerste schop ging in de grond voor de twee proefputten.

  Lees meer

 • Vlog #3: De Grote Graafdagen op 9 en 10 september

  23 juni 2023 - Tijdens het Grote Graafweekend gingen 125 vrijwilligers aan de slag om 25 m2 putten te graven in privétuinen en op openbare pleinen in het centrum van Heerlen. Ze gingen samen op zoek naar het verleden van Romeins Heerlen, Coriovallum.

  Lees meer

 • Zonnestralen

  19 juni 2023 - De nieuwe Stadskrant van juni is uit, met als thema ‘Zonnestralen’! Ontdek het Rondje Groeves, bekijk waar er extra ruimte komt voor voordelig lang parkeren en neem de agenda bij de hand om alle leuke festiviteiten deze zomer te noteren. De volgende Stadskrant komt uit in augustus.

  Lees meer

 • Onthulling van de eerste permanente Walk Walk Dance wereldwijd

  30 mei 2023 - Rennen, springen, rollen of wandelen over betoverende muzikale lijnen, waarbij je je eigen unieke ritme creëert? Dat kan binnenkort in Heerlen met de Walk Walk Dance. Dit interactieve, speelse kunstwerk, gemaakt door de bekroonde kunst- en designstudio Daily tous les jours uit Montreal komt naar ons stadshart. De Walk Walk Dance verandert alledaagse gewoonten in gedeelde menselijke ervaringen. We openen deze wereldwijde primeur op zaterdag 3 juni om 14.00 uur tijdens de Stad-als-Speeltuin-Dag.

  Lees meer

 • Herinrichting Benzenrade

  25 mei 2023 - De gemeente heeft de bewoners van Benzenrade in 2016 na het aanbrengen van kabels en leidingen in de verharding beloofd om deze verharding te vernieuwen. Omdat 5 jaar later nog geen werkzaamheden verricht zijn heeft de buurtvereniging het initiatief genomen om een herinrichtingsvisie Openbare Ruimte in Benzenrade op te stellen. Deze visie vormt de grondslag voor het onlangs gepresenteerde conceptontwerp. De door de bewoners aangedragen opmerkingen worden verwerkt door RA+ in een nieuw ontwerp.

  Lees meer

 • Vlog #1: Ga je mee op avontuur tijdens Heel Heerlen Graaft?

  19 mei 2023 - Heel Heerlen Graaft gaat binnenkort van start. Samen gaan we op zoek naar ons Romeins verleden door proefputten van 1m2 te graven in tuinen én de openbare ruimte van het Romeins Kwartier. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat?

  Lees meer

 • Provincie draagt 1 miljoen bij aan Romeins Museum de Thermen

  25 april 2023 - De gemeente Heerlen is zeer verheugd met deze eerste bijdrage van 1 miljoen euro aan het Romeins Museum door de Provincie Limburg. Gedeputeerde Staten stemde op 7 februari met dit principebesluit in. Daarnaast is de afspraak gemaakt om de samenwerking met betrekking tot de lobby te intensiveren en deze gezamenlijk op te pakken richting onder meer Den Haag.

  Lees meer

 • Naar buiten

  24 april 2023 - Eind april is de Stadskrant verspreid met als thema ‘Naar buiten’. In deze editie leest u wat er dit voorjaar allemaal te beleven is in Heerlen, vindt u informatie over Heel Heerlen graaft, de laatste energieregelingen en over meepraten over de omgevingsvisie, testen we uw kennis van het Heëlesj en stelt het kindercollege vragen aan het college. De volgende Stadskrant komt uit in juni.

  Lees meer

 • De schapen trekken er weer op uit

  4 april 2023 - Schapen houden het gras kort in Heerlen. Natuurvriendelijk en stil. In plaats van grasmaaiers zet de gemeente Heerlen schapen in om het gras kort te houden in bermen en groengebieden in de stad.

  Lees meer

 • Langjarige aanpak van euregionale arbeidsmarkt voor Zuid-Limburg

  31 maart 2023 - Zuid-Limburg gaat onder aanvoering van de centrumgemeenten Heerlen, Sittard-Geleen en Maastricht nog steviger inzetten op een grensoverstijgende arbeidsmarkt. Dat is nodig, omdat de vraag naar specifieke vakkrachten en internationale kenniswerkers toeneemt. De drie gemeenten maken voor deze aanpak in 2023 ruim een miljoen vrij. Hiermee wordt de dienstverlening aan expats en grenswerkers geïntensiveerd. Ook wordt de bemiddeling van inwoners uit de Euregio Maas Rijn naar werk over de grens verbeterd. Dit doet de regio door een gecoördineerde inzet van de Grensinfopunten (GIP), de Services Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling (SGA) en het Expat Centre Maastricht Region (ECMR). Ook gaat de regio Zuid-Limburg deelnemen aan het rijksprogramma Talent Coalition. Met dit landelijke programma kunnen werkgevers beter worden gefaciliteerd bij het aantrekken van gekwalificeerde werknemers op hbo- en wo-niveau en het behouden van internationale studenten voor de regio.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.