Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Uitreiking 'Koelpietjes' aan jonge helden en heldinnen in Heerlen

20 juni 2022 - Twee Heerlense jongeren en het BENG basketbalteam hebben een jongererenlintje van de gemeente Heerlen gekregen. Met het zogenoemde Koelpietje, verwijzend naar de kanarie in de kolenmijn, worden ze in het zonnetje gezet omdat ze iets bijzonders hebben gedaan. Heerlen vindt namelijk dat ook jonge helden en heldinnen van 8 tot 18 jaar een lintje verdienen. Daarom worden geregeld aan bijzondere kinderen of jongeren een jeugdlintje uitgereikt.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Twaalf panden integraal gecontroleerd

  17 februari 2022 - De gemeente Heerlen en de politie Heerlen hebben op woensdag 16 februari aan de Akerstraat-Noord en Heisterberg in Hoensbroek 12 panden integraal gecontroleerd. De controles betroffen veelal kamerverhuurpanden, bedrijven en overlastpanden. Doel van de actiedag was om een beeld te vormen van de situatie achter de voordeur én misstanden aan te pakken.

  Lees meer

 • Coronavirus: wegwijzer voor ondernemers

  16 februari 2022 - Stap voor stap vervallen bijna alle coronaregels. Bekijk welke maatregelen nog gelden. En hoe het zit met steunmaatregelen, belastingen en terugbetalen van coronasteun.

  Lees meer

 • Wet Open Overheid geeft iedereen toegang tot publieke informatie

  15 februari 2022 - Vanaf 1 mei geldt in Nederland de nieuwe Wet open overheid (Woo). Deze wet vervangt de huidige Wet openbaarheid van bestuur (Wob). Met de komst van deze wet moeten gemeenten (en andere overheden) nog meer publieke informatie actief openbaar maken. Daarnaast komt er één centrale plek waar alle overheidsinformatie te vinden is. De gemeente Heerlen investeert de komende jaren extra in de informatie-huishouding om dit mogelijk te maken.

  Lees meer

 • Bouwbord schoolgebouw Gerardus Majella onthuld

  15 februari 2022 - Gistermiddag onthulden wethouder Jordy Clemens, bestuurder Ryszard Kruszel van MOVARE en schooldirecteur Lia Boumans het bouwbord bij Basisschool Gerardus Majella. Op het bouwbord is te zien hoe het schoolgebouw na de renovatie eruit komt te zien. Dankzij de renovatie wordt het gehele schoolgebouw verduurzaamd, de binnenkant van het gebouw klaargemaakt voor onderwijs van de toekomst en de schoonheid en authenticiteit van de buitenkant van het gebouw versterkt.

  Lees meer

 • Vervanging verkeersregelinstallatie Nieuw-Eyckholt / Looierstraat (N281)

  15 februari 2022 - Vanaf maandag 28 februari tot en met vrijdag 18 maart vinden er werkzaamheden plaats aan de verkeersregelinstallaties bij Nieuw Eyckholt, de Looierstraat en de afritten van de N281.

  Lees meer

 • Sloop voormalig Wellerpand

  14 februari 2022 - Aan de Geerstraat/ Honigmannstraat/Stationsstraat is gestart met de sloop van het voormalige Wellerpand.

  Lees meer

 • Uitbreiding gemeentelijke monumentenlijst met 46 panden

  11 februari 2022 - Gemeente Heerlen wil 46 panden toevoegen aan de gemeentelijke monumentenlijst. Het gaat om panden die belangrijk zijn voor de historie en identiteit van Heerlen en die het daarom verdienen bewaard te blijven voor het nageslacht. De panden vertegenwoordigen een belangrijke periode uit de Heerlense geschiedenis of zijn van toonaangevende architecten als Boosten, Peutz, Bisscheroux, Seelen, Stuyt en Wielders.

  Lees meer

 • Omgeving Kindcentrum Passart

  11 februari 2022 - Begin 2021 heeft Bureau Verbeek samen met Doenja Urlings een ontwerp gepresenteerd voor het Kindcentrum en de omgeving. De school en het schoolterrein zijn gereed. Dit ontwerp gaat over het opnieuw inrichten van de straten rondom het Kindcentrum. De afdeling Stadsingenieurs heeft gekeken naar de afwatering, verharding, verkeer, groen, verlichting en de kosten. Daarna hebben we enkele kleine aanpassingen in het ontwerp gemaakt.

  Lees meer

 • GGD ZL en burgemeester Heerlen accepteren het niet meer!

  11 februari 2022 - Naar aanleiding van twee incidenten op vaccinatielocaties in Heerlen op 9 en 10 februari geven directeur publieke gezondheid, Frank Klaassen, en burgemeester van Heerlen, Roel Wever, aan dat zij het beschuldigen en intimideren van GGD-medewerkers veroordelen en niet accepteren.

  Lees meer

 • Alert: man doet zich voor als gemeenteambtenaar

  10 februari 2022 - Wees alert als iemand aanbelt bij u en zich voordoet als ambtenaar van de gemeente Heerlen die een energieregeling gaat uitvoeren. Dit zijn wij niet! Bij ons is een melding binnengekomen hierover van een bezorgde inwoner. Laat niemand binnen als u het niet vertrouwt. Vraag bij twijfel om legitimatie, doe de deur dicht en maak melding bij de politie.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.