Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

‘Sportfondsen’ nieuwe exploitant zwembaden

6 april 2021 - De exploitatie van zwembad Hoensbroek en het nog te bouwen zwembad in Heerlen-Centrum komt in handen van de Sportfondsen Groep. De openbare aanbesteding, waar drie partijen op inschreven, is daarmee afgerond. De overeenkomst heeft een looptijd van 11 jaar.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Honderden nieuwe banen in Heerlen: groot logistiek distributiecentrum naar Heerlen

  19 januari 2021 - Panattoni Nederland, ontwikkelaar van distributiecentra, opent medio 2022 een ultra modern distributiecentrum van ca. 69.000 m2 op bedrijventerrein De Beitel in Heerlen. Het betreft een miljoeneninvestering die enkele honderden nieuwe banen oplevert.

  Lees meer

 • Coronacrisis en noodopvang voor kinderen

  14 januari 2021 - Vanwege het coronavirus is de kinderopvang in Nederland vanaf 16 december 2020 gesloten. Die sluiting is voorlopig tot 9 februari 2021. Ongeveer twee weken voor die datum wordt door de regering bekend gemaakt hoe het daarna verder gaat.

  Lees meer

 • Werkzaamheden Raadhuisstraat

  13 januari 2021 - Update: De werkzaamheden lopen uit tot uiterlijk 5 maart, zolang blijft ook de omleiding van de Geleenstraat en de Dr. Poelsstraat van kracht. De Raadhuisstraat en Raadhuisplein zijn wel weer toegankelijk zoals gebruikelijk. Vanaf woensdag 20 januari wordt de Raadhuisstraat afgesloten voor werkzaamheden door Enexis aan de gasleiding en het verplaatsen van een gasstation.

  Lees meer

 • Nederland blijft in lockdown

  13 januari 2021 - Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown enig effect heeft. Onze volgende taak is om de dagelijkse besmettingen nog veel verder en sneller te laten dalen, zodat ook het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen en op de intensive care daalt. Daarom heeft het kabinet besloten dat Nederland ten minste tot en met 9 februari in lockdown blijft.

  Lees meer

 • Werkzaamheden Gasthuisstraat en Hertzdahlstraat

  8 januari 2021 - In de Gasthuisstraat vanaf de Groene Boord tot en met de Hertzdahlstraat worden twee leidingen in de weg aangebracht. Dit gebeurt door de uitbreiding van het leidingennetwerk van Mijnwater BV. De gemeente Heerlen wil naast het bestaande riool een nieuw riool aanleggen, speciaal om regenwater mee op te vangen. Dit riool loopt door tot aan het Savelbergklooster en wordt direct nadat Mijnwater klaar is, aangelegd.

  Lees meer

 • Stevige impuls voor samenwerking met Aken

  8 januari 2021 - Op vrijdag 8 januari vond de startbijeenkomst plaats van ZL’EU met de Provincie Limburg, Parkstad, Stadsregio Parkstad, RWTH en andere partners uit Aken. Samen gaan we een Euregionale ruimtelijke visie opzetten en uitwerken met concrete kansen.

  Lees meer

 • Koninklijke onderscheiding voor Heerlenaar dr. Paul Hustinx

  8 januari 2021 - Heerlenaar Paul (P.A.) Hustinx heeft op vrijdag 8 januari 2021 in Heerlen een Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Roel Wever. Hij is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

  Lees meer

 • Nieuwjaarsboodschap burgemeester Roel Wever

  4 januari 2021 - Op de drempel van 2021 omarm ik u met woorden. Wil ik u de warmte laten voelen, die ik zelf afgelopen jaar heb ervaren. In mijn persoonlijke situatie en ook in onze stad. Het was een bizar jaar. Het coronavirus gooide onze levens overhoop. Het bracht onrust, verlies en verdriet. Maar het was ook een jaar waarin duidelijk werd dat we elkaar nodig hebben. Waarin we zagen wat écht belangrijk is in ons leven. Onze gezondheid en onze dierbaren. Maar ook onze vrijheid, een schouderklop of omhelzing. Je weet pas van hoeveel waarde het is, als het even niet meer kan.

  Lees meer

 • Afwijkende openingstijden rond feestdagen 2021

  2 januari 2021 - De gemeente Heerlen is gesloten met Carnaval, Bevrijdingsdag, Hemelvaart, Pinksteren en tussen kerst en nieuwjaar. Uitzonderingen zijn de afdeling Burgerzaken in het Parkstad Limburg Theater en de locatie Maanplein. Die zijn op sommige dagen rond de feestdagen uitzonderlijk geopend. Een overzicht van sluitingsdagen en uitzonderlijke openingstijden voor 2021.

  Lees meer

 • Verlenging project Iedereen kan Sporten

  23 december 2020 - Het in 2018 gestarte project ‘Iedereen kan Sporten’ (IKS) laat positieve resultaten zien. Het sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking sluit beter aan op de behoefte van de doelgroep. Ook is het aanbod beter bekend bij de doelgroep door de website Iedereen Kan Sporten Parkstad en de app Uniek Sporten.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.