Bereikbaarheid en parkeren

Heerlen is goed bereikbaar. Weinig files, directe verbindingen, treinstations dichtbij de winkelgebieden, een gratis fietsenstalling en voldoende parkeergelegenheid.

Met de auto

Er zijn directe verbindingen vanuit Aken-Antwerpen (E314/A76) en Eindhoven-Maastricht (A2/A79) en via de N281. De Binnenring verbindt het hele Parkstadgebied op een snelle manier met elkaar. In en om het winkelcentrum van Heerlen zijn 8 parkeergarages, 2 P&R-voorzieningen, 2 parkeerterreinen en ruim 600 straatparkeerplaatsen. Keuze genoeg! Wilt u naar de woonboulevard? Ook die heeft een groot parkeerterrein met gratis parkeerplaatsen.

Parkeerlocaties

De locaties van de parkeergarages worden aangegeven vanaf alle toegangswegen. De P&R-terreinen vindt u aan de Parallelweg en de Mijnspoorweg. Voordelig parkeren kunt u op het parkeerterrein Nieuw Eyckholt aan de Looierstraat naast de afrit ‘Heerlen-Centrum’ van de N281 én op een gedeelte van de Valkenburgerweg en de Spoorsingel. Aan de straat parkeren in het centrum kost € 1,- per uur. Let wel op: rond het centrum is vaak een parkeervergunningensysteem voor bewoners.
Kijk voor de tarieven en een overzicht van parkeergelegenheden op de website van prettig parkeren

Met het openbaar vervoer

Via station Heerlen-centraal kunt u direct via het Maankwartier het stadscentrum in wandelen. Als treinreiziger kunt u voordelig parkeren bij de P&R aan de Parallelweg in Heerlen of gebruik maken van de OV-fietsen bij het station.
Reisinformatie van het bus- en treinvervoer kunt vindt u op 9292.

Met de fiets

Heerlen heeft een gratis bewaakte fietsenstalling aan de Akerstraat 20. Er is plek voor 196 fietsen en elektrische fietsen. Er zijn ook accu-oplaadplaatsen beschikbaar. 

Openingstijden fietsenstalling 

Maandag t/m zaterdag: 7.00 uur tot 23.00 uur. 
Zondag: 12.00 uur tot 18.00 uur.

Gratis parkeren gehandicapten

Houders van een geldige gehandicaptenparkeerkaart kunnen in Heerlen voor de duur van maximaal 3 uur parkeren zonder te betalen. Een parkeerschijf is verplicht.