Bouwplannen en bouwtekeningen inzien

Wilt u tekeningen van bestaande bouw inzien? Dit zijn tekeningen van verleende omgevingsvergunningen voor bouwen. Bouwtekeningen van na 1990 vraagt u online aan bij de gemeente. Bouwtekeningen van voor 1990 vraagt u op bij het Historisch Centrum Limburg (HCL).

Aanpak

Zo kunt u bouwplannen en bouwtekeningen inzien:

  • Ga naar het Omgevingsloket.
  • Zoek op de kaart het bouwwerk waarvan u de bouwplannen en bouwtekeningen wilt inzien. U kunt deze meteen opvragen.
  • Log in:
    • voor uzelf: met DigiD
    • voor een bedrijf: met eHerkenning

Kosten

Wilt u kopieën van bouwtekeningen? Hiervoor betaalt u kosten. Het is wel toegestaan om met een digitale camera foto's te maken van de tekeningen.

Omschrijving

Bouwtekeningen van vóór 1990

Deze vind u in het archief van Historisch Centrum Limburg. Dit is het centrum voor regionale geschiedenis. Voor Heerlen is dat Rijckheyt.
Via deze website kunt u opzoeken of bouwtekeningen bij het Historisch Centrum Limburg aanwezig zijn. Als dat zo is, kunt u ze in de studiezaal inzien tijdens de openingstijden.

Bouwtekeningen van ná 1990

Zijn de bouwtekeningen van na 1990? Vul dan het contactformulier van de gemeente in. U kunt de bouwtekening digitaal per e- mail krijgen. Dit mag ook op een mailadres van iemand anders zijn (bijvoorbeeld van uw kinderen/buren of vrienden).

Geen eigen mail adres:
Maak dan een afspraak bij de gemeente. U kunt de bouwtekening bij de gemeente op een scherm digitaal inzien.

Voorwaarden

De voorwaarden voor het inzien van bouwplannen en bouwtekeningen zijn:

  • Van bestaande bouwwerken kunt u altijd de plannen en tekeningen inzien.
  • Van nieuwe bouwwerken kunt u de plannen en tekeningen inzien nadat de gemeente de aanvraag voor het nieuwe bouwwerk bekend heeft gemaakt.

Meer informatie