Evenementen in Heerlen

Let op! Vanaf 1 juli kunnen er weer evenementen plaatsvinden, maar wel in aangepaste vorm. De gemeente is met diverse evenementenorganisaties in gesprek hierover. Sommige organisaties zoeken naar een latere datum in het jaar. Houd rekening met wijzigingen en check regelmatig deze pagina of de websites van de evenementenorganisaties.

In de noodverordening staat precies omschreven wat nu onder een evenement valt of wat niet. Bekijk de informatie over de laatste noodverordening of de maatregelen op de pagina over het Coronavirus

Uw evenement op onze website? U kunt uw evenement insturen via ons online formulier

cultura nova
Expositie / lezing
expo carbon 6 Terugblik op de

Terugblik op de "Jappentijd" 15-08-2020 t/m 15-11-2020
Een indrukwekkende expositie, waarin de geschiedenis van de slachtoffers van de Japanse bezetting in beeld is gebracht.

Zorba Huisman

Brieven aan de hemel 20-09-2020 t/m 21-02-2021
Hoe wordt de nalatenschap van een kunstenaar voelbaar als het niet over zijn werk gaat?

Tegendraads

Tegendraads 22-09-2020 t/m 21-02-2021
In het kader van jubileumjaar Aad de Haas - 100 jaar brengt SCHUNCK Museum voor het eerst in jaren, een groot deel van het oeuvre van Aad de Haas bij elkaar.

icoontje handen

Café Mondiaal: thema 'Vrede verbindt verschil' 24-09-2020
De 66ste Café Mondiaal heeft als gespreksthema 'Vrede verbindt verschil'. Dit is tevens het thema van de Vredesweek 2020. Wat kunnen we met dit thema anno 2020, 75 jaar na de Tweede Wereldoorlog en 25 jaar na Srebrenica?

foto van stolpersteine Tempsplein

Stolpersteinewandeling Walk of Peace 27-09-2020
Het Vredesplatform Heerlen en het Missionair Overleg Parkstad organiseren in het kader van de Vredesweek 2020 een wandeling langs een aantal Stolpersteine nabij het centrum van Heerlen onder leiding van Martin van der Weerden.

Aad de Haas

Introductielezing: Aad de Haas - Tegendraads 30-09-2020
Bij de tentoonstelling TEGENDRAADS - AAD DE HAAS 100 JAAR brengt SCHUNCK een introductielezing door cultuurhistoricus Bart Jan de Graaf. In deze introductielezing zal de Graaf vooral stilstaan bij de veelbewogen levensloop van de " Rotterdamse Limburger".

Aad de Haas

Lezing Ko van Dun - Verdieping - Aad de Haas 13-10-2020
Een wereld op drift: van de autoritaire orde van eeuwen naar de egalitaire massacultuur.


Of wilt u een van de vele attracties en bezienswaardigheden bezoeken? Bekijk dan ons overzicht met attracties, musea, podia, recreatie en meer. Liever een dagje shoppen? Bekijk dan onze winkelmogelijkheden. Info over toerisme? Bekijk dan de website van VVV Zuid-Limburg. Op de site van Heerlen Mijn Stad vindt u alle evenementen en activiteiten in Heerlen-Centrum. 

Insturen

Uw evenement op onze website? U kunt uw evenement insturen via ons online formulier.