Maandag 3 t/m donderdag 6 juni vindt voor de leerlingen van de groepen 1 en 2 en 7 en 8 van alle Heerlense basisscholen de kidscultuurweek plaats. Tijdens deze kidscultuurweek mogen de Heerlense leerlingen kosteloos proeven aan het rijke culturele aanbod van de stad. 

Kunst, cultuur en erfgoededucatie zijn ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen tot creatieve volwassenen. De kidscultuurweek is een initiatief van de gemeente Heerlen om kinderen kennis te laten maken met het culturele aanbod in Heerlen, maar vooral ook met de rijke geschiedenis van de stad. Het Thermenmuseum, PLT, Tinkers Guild, Filmhuis de Spiegel en SCHUNCK werken mee aan dit project. 

Vierde editie

Na 3 succesvolle edities hebben de deelnemende culturele partners in Heerlen opnieuw de handen ineengeslagen om een inspirerend cultureel programma voor de leerlingen samen te stellen. Dit jaar zijn de groepen 1 en 2 en 7 en 8 aan de beurt.

Vermaak voor elk kind

De kinderen van groep 1 en 2 vermaken zich met een workshop en een voorstelling in Theater Heerlen. Daarnaast krijgen ze een workshop verzorgd door Kasteel Hoensbroek terwijl de groepen 7 en 8 hun dans moves gaan ontdekken tijdens een workshop Dans. Ook leren ze hoe ze een eigen robot bouwen, bezoeken ze Filmhuis de Spiegel en worden ze op de hoogte gehouden van de laatste fashiontrends door de Fashionista’s van Coriovallum. De dag eindigt in Theater Heerlen met een gezamenlijk bezoek aan de voorstelling ‘Kinderen van het Verdwenen Woud’. 

Wethouder Jordy Clemens: “Wij zijn ontzettend blij dat we na het succes van de voorgaande jaren opnieuw een kidscultuurweek kunnen organiseren voor enthousiaste leerlingen in Heerlen. Wij willen dat ieder kind kennis kan maken met al het moois dat onze stad te bieden heeft.’’