Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Ondernemen in Heerlen

Heerlen biedt ondernemers ruimte. Op de bedrijventerreinen, in het centrum en aan de Woonboulevard. Maar ook aan bewoners die hun beroep aan huis willen uitoefenen. Het Ondernemershuis Heerlen is hét centraal gemeentelijk aanspreekpunt voor ondernemers. Je kunt er met al jouw ondernemersvragen terecht: van regelgeving, nodige vergunningen, mogelijke locaties, ontwikkelingen tot financiële steun. Stel je vraag en wij helpen je samen op pad. Ondernemen doe je samen. Welkom in ondernemend Heerlen!

Logo van Ondernemershuis Heerlen

Hoe kunnen we u helpen?

logo ondernemershuis Heerlen
Ondernemershuis

Het Ondernemershuis Heerlen is het centraal aanspreekpunt voor ondernemers. Hoe werkt het en wat kan het allemaal voor u als ondernemer betekenen..

Foto kantoren in Heerlen
Vestigen of starten

Wil je je zaak in Heerlen vestigen en/of starten als ondernemer? Heerlen biedt ondernemers ruimte. Ontdek welke mogelijkheden er voor uw bedrijf in Heerlen zijn.

Foto van ondernemer in Heerlen
Passie voor ondernemen

Veel ondernemers gingen je al voor. Bekijk hier de filmpjes en laat je inspireren door de passie van vele andere Heerlense ondernemers!


Nieuws voor ondernemers

155 help een bedrijf logo
Acute hulp voor ondernemers.

Stichting 155 is de MKB Hulplijn. Deze hulplijn is er voor alle MKB ondernemers die hulp nodig hebben, ook tijdens de corona crisis!

corona update
Lockdown verlengd tot en met 9 februari

Er geldt een landelijke lockdown tot en met 9 februari. Op 20 januari is de lockdown verder aangescherpt. Wat zijn nu de regels voor ondernemers?

Corona update illustratie
Wat verandert er voor ondernemers in 2021?

Bekijk de veranderingen die al zeker zijn voor ondernemers in 2021. Nog niet alle wijzigingen zijn bekend.

Corona update illustratie
Maatregelen ondernemers

Zowel op landelijk als gemeentelijk niveau zijn er maatregelen om ondernemers te steunen in deze moeilijke tijd. Een overzicht.

Corona update illustratie
Aanvraag Tozo 3

U kunt als ondernemer bij de gemeente de Tijdelijke Ondersteuning Zelfstandige Ondernemers (Tozo) aanvragen. Deze is voor de derde keer verlengd.

Corona update illustratie
Tijdelijke Wet Maatregelen Covid-19 ingegaan

Per 1 december 2020 is de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19 ingegaan. In deze nieuwe wet staat welke maatregelen de overheid neemt om de coronacrisis te bestrijden. Ontheffingen moeten nu bij de gemeente aangevraagd worden.


Producten

Bedrijf starten of vestigen

Kent u dat? U wilt een bedrijf starten of iets aan uw bestaande bedrijf verbouwen of aanpassen en stuit op complexe regelgeving. U moet aan een heleboel dingen tegelijk denken. En als u niet thuis bent in dit wereldje, ziet u al heel gauw iets over het hoofd. Kunt u het hier niet vinden? Dan is er het Ondernemershuis. Het aanspreekpunt van de gemeente voor ondernemers.

Horeca en evenementen

Als horecaondernemer heeft u met veel regels te maken. Ook als u een horecabedrijf wilt beginnen moet u aan veel wet- en regelgeving voldoen. De meest gevraagde vergunningen staan hier voor u opgesomd.

Vergunningen voor ondernemers

Als (startende) ondernemer heeft u te maken van allerlei wet- en regelgeving. Regels over verbouwen, alcohol schenken, milieu, parkeren en nog veel meer. Dit maakt het niet altijd makkelijker voor u. De meest gevraagde vergunningen staan hier voor u opgesomd.

Detailhandel

Een winkel openen, op de markt staan,.. Wat is mogelijk en wat moet je er allemaal voor doen?

Heerlen als ondernemerstad

Heerlen heeft ondernemers veel te bieden. Uitstekende bereikbaarheid, ruimte voor bedrijfsontwikkelingen, een groot aanbod aan middelbaar en hoger onderwijs en een goede arbeidsmarkt. Heerlen is gelegen in een prachtige en natuurlijke omgeving en een rijk cultureel aanbod. Kortom, Heerlen is dé stad om uw bedrijf te vestigen.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.