Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Ondernemen in Heerlen

Heerlen biedt ondernemers ruimte. Op de bedrijventerreinen, in het centrum en aan de Woonboulevard. Maar ook aan bewoners die hun beroep aan huis willen uitoefenen. Het Ondernemershuis Heerlen is hét centraal gemeentelijk aanspreekpunt voor ondernemers. Je kunt er met al jouw ondernemersvragen terecht: van regelgeving, nodige vergunningen, mogelijke locaties, ontwikkelingen tot financiële steun. Stel je vraag en wij helpen je samen op pad. Ondernemen doe je samen. Welkom in ondernemend Heerlen!

Logo van Ondernemershuis Heerlen

Hoe kunnen we u helpen?

logo ondernemershuis Heerlen
Ondernemershuis

Het Ondernemershuis Heerlen is het centraal aanspreekpunt voor ondernemers. Hoe werkt het en wat kan het allemaal voor u als ondernemer betekenen..

Foto kantoren in Heerlen
Vestigen of starten

Wil je je zaak in Heerlen vestigen en/of starten als ondernemer? Heerlen biedt ondernemers ruimte. Ontdek welke mogelijkheden er voor uw bedrijf in Heerlen zijn.

Logo Ondernemershuis Heerlen
Zelfstandigenloket

Het Zelfstandigenloket van de Gemeente Heerlen is er voor ondernemers die in tijdelijke financiële problemen verkeren. Wat houdt dit in en waar kunt u terecht met uw vragen?

Foto van ondernemer in Heerlen
Passie voor ondernemen

Veel ondernemers gingen je al voor. Bekijk hier de filmpjes en laat je inspireren door de passie van vele andere Heerlense ondernemers!


Nieuws voor ondernemers

Flyer ESZL
Kun jij als ondernemer alles afvinken?

Kun jij als ondernemer alles met een gerust hart afvinken? Dan heb je het goed geregeld!

Camera in beeld - Politie
Meld uw beveiligingscamera aan bij ‘Camera in Beeld’

Ondernemers en burgers die beveiligingscamera’s bij hun bedrijf of woning hebben kunnen die laten registreren bij ‘Camera in Beeld’. Op die manier kunnen ze de politie helpen bij het oplossen van incidenten en misdaden.

Logo belastingdienst
Belastingdienst helpt getroffenen watersnood

De belastingdienst stelt een speciaal nummer en e-mailadres in voor bewoners en ondernemers die getroffen zijn door de watersnood in Limburg. Ook kunnen mensen uit Heerlen elke woensdagochtend op afspraak terecht op een speciaal spreekuur om problemen en hulp door de Belastingdienst te bespreken. De Belastingdienst wil hulp met belastingzaken afgestemd op de persoonlijke situatie. Lees hier het volledige bericht over de hulp van de Belastingdienst.

Logo Rijksoverheid
Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM)

Wilt u als mkb-ondernemer energie besparen en meer verduurzamen? De Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) helpt u daarbij. Met deze subsidie kunt u een gespecialiseerde adviseur inhuren voor energieadvies op maat.

Logo Rijksoverheid
Coronakredietregelingen ook te gebruiken voor herstelinvesteringen

Drie speciale coronakredietregelingen kunnen om meer redenen aangevraagd worden door ondernemers: niet alleen om op korte termijn rekeningen te kunnen betalen, maar ook om bijvoorbeeld te investeren in nieuwe apparatuur of hun voorraden aan te vullen. Ook worden de regelingen verlengd tot en met 31 december 2021.

Logo TOF
TOF versterkt kleinere familiebedrijven

TOF staat voor ‘Trots op Familiebedrijven’ en is een initiatief van MKB-Limburg samen met Maastricht University. Familiebedrijven tot 50 medewerkers kunnen zich hiervoor inschrijven.

Flyer digitale teambuilding
Digitale teambuilding in tijden van Corona

Hoe hou je contact met je werknemers? Hoe hou je teammeetings attractief en interessant? En hoe hou je de samenwerking optimaal?

Logo Rijksoverheid
Financiële impuls voor testen van werknemers zonder klachten

Het kabinet heeft een tijdelijke financiële regeling in het leven geroepen voor bedrijven, die hun werknemers preventief en zo nodig frequent willen laten testen als thuiswerken geen optie is.

Logo Rijksoverheid
Coronavirus en werken in de grensstreek

Duitsland, België en Nederland hebben soms andere coronamaatregelen getroffen. Dit zorgt voor veel vragen voor mensen die over de grens tussen Nederland en België of Duitsland wonen of werken.

Briefgeld
Veiliger TVL aanvragen

Vanaf 12 april 2021 is het verplicht de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) met eHerkenning niveau 3 aan te vragen. Dit geldt voor TVL Q1 2021 en TVL Q2 2021. We verhogen het niveau om het aanvragen veiliger te maken. Voor aanvragers met DigiD verandert er niets.

Logo GrensInfoPunt
Informatie grenspendelaars

Aanbevelingen, beperkingen, waarschuwingen – elke dag horen en lezen we over het Coronavirus. Wat betekent de huidige situatie voor grenspendelaars? Op de website van GrensInfoPunt vindt u tips en informatie.

155 help een bedrijf logo
Acute hulp voor ondernemers.

Stichting 155 is de MKB Hulplijn. Deze hulplijn is er voor alle MKB ondernemers die hulp nodig hebben, ook tijdens de corona crisis!

Corona update illustratie
Tijdelijke Wet Maatregelen Covid-19 ingegaan

Per 1 december 2020 is de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19 ingegaan. In deze nieuwe wet staat welke maatregelen de overheid neemt om de coronacrisis te bestrijden. Ontheffingen moeten nu bij de gemeente aangevraagd worden.


Producten

Bedrijf starten of vestigen

Kent u dat? U wilt een bedrijf starten of iets aan uw bestaande bedrijf verbouwen of aanpassen en stuit op complexe regelgeving. U moet aan een heleboel dingen tegelijk denken. En als u niet thuis bent in dit wereldje, ziet u al heel gauw iets over het hoofd. Kunt u het hier niet vinden? Dan is er het Ondernemershuis. Het aanspreekpunt van de gemeente voor ondernemers.

Horeca en evenementen

Als horecaondernemer heeft u met veel regels te maken. Ook als u een horecabedrijf wilt beginnen moet u aan veel wet- en regelgeving voldoen. De meest gevraagde vergunningen staan hier voor u opgesomd.

Vergunningen voor ondernemers

Als (startende) ondernemer heeft u te maken van allerlei wet- en regelgeving. Regels over verbouwen, alcohol schenken, milieu, parkeren en nog veel meer. Dit maakt het niet altijd makkelijker voor u. De meest gevraagde vergunningen staan hier voor u opgesomd.

Detailhandel

Een winkel openen, op de markt staan,.. Wat is mogelijk en wat moet je er allemaal voor doen?

Heerlen als ondernemerstad

Heerlen heeft ondernemers veel te bieden. Uitstekende bereikbaarheid, ruimte voor bedrijfsontwikkelingen, een groot aanbod aan middelbaar en hoger onderwijs en een goede arbeidsmarkt. Heerlen is gelegen in een prachtige en natuurlijke omgeving en een rijk cultureel aanbod. Kortom, Heerlen is dé stad om uw bedrijf te vestigen.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.