Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu
Logo gemeente Heerlen

Ondernemen in Heerlen

Welkom in ondernemend Heerlen! Het Ondernemershuis Heerlen is hét centraal gemeentelijk aanspreekpunt voor ondernemers. Want ondernemen doen we samen. Stel uw vraag en wij helpen u samen op pad.


In Heerlen bieden we ondernemers ruimte: op de bedrijventerreinen, in het centrum en aan de Woonboulevard. Maar ook aan bewoners die hun beroep aan huis willen uitoefenen. Bij het Ondernemershuis van de gemeente Heerlen kunt u met uw ondernemersvragen terecht: van regelgeving, nodige vergunningen, mogelijke locaties, ontwikkelingen tot financiële steun als het even wat minder goed gaat. Het Ondernemershuis helpt u verder!

Alle informatie van de landelijke overheid voor ondernemers staat op de website van Ondernemersplein.

Ondernemershuis

  +31 (0) 45 560 48 88
  ondernemershuis@heerlen.nl

Bereikbaar: maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Hoe kunnen we u helpen?

logo ondernemershuis Heerlen
Ondernemershuis

Het Ondernemershuis Heerlen is het centraal aanspreekpunt voor ondernemers. Hoe werkt het en wat kan het allemaal voor u als ondernemer betekenen.

Hulp bij energiekosten

Onze energierekening schiet omhoog en dat brengt in de huidige tijd veel zorgen met zich mee. Gelukkig is er ook voor ondernemers hulp beschikbaar.

Hulp bij financiële problemen

Als zelfstandige kunt u in (tijdelijke) financiële problemen komen, die het voortbestaan van uw bedrijf bedreigen. In bepaalde gevallen kunt u dan een beroep doen op gemeentelijke regelingen en hulp.

Of wilt u:

Een bedrijf vestigen of starten

Wil je je zaak in Heerlen vestigen en/of starten als ondernemer? Heerlen biedt ondernemers ruimte. Ontdek welke mogelijkheden er voor uw bedrijf in Heerlen zijn.

Info over horeca of evenementen

Als horecaondernemer heeft u met veel regels te maken en moet u aan veel wet- en regelgeving voldoen. De meest gevraagde vergunningen staan hier voor u opgesomd.

Vergunning of subsidie aanvragen

Als (startende) ondernemer heeft u te maken met regels over verbouwen, alcohol schenken, milieu, parkeren en nog veel meer. En er zijn tal van subsidies en toeslagen.

Detailhandel starten

Een winkel openen, op de markt staan,.. Wat is mogelijk en wat moet je er allemaal voor doen?

Nieuws voor ondernemers

Indienen van initiatieven

4 januari 2024 - Vanaf 1 januari is de Omgevingswet van kracht. Dit heeft als gevolg dat initiatieven op een andere wijze ingediend moeten worden.

Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.