Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu
Logo gemeente Heerlen

Ondernemen in Heerlen

Welkom in ondernemend Heerlen! Het Ondernemershuis Heerlen is hét centraal gemeentelijk aanspreekpunt voor ondernemers. Want ondernemen doen we samen. Stel uw vraag en wij helpen u samen op pad.

Neem contact op met het Ondernemershuis

In Heerlen bieden we ondernemers ruimte: op de bedrijventerreinen, in het centrum en aan de Woonboulevard. Maar ook aan bewoners die hun beroep aan huis willen uitoefenen. Bij het ondernemershuis van de gemeente Heerlen kunt u met uw ondernemersvragen terecht: van regelgeving, nodige vergunningen, mogelijke locaties, ontwikkelingen tot financiële steun. Het ondernemershuis helpt u verder!

Ondernemershuis

  +31 (0) 45 560 48 88
  ondernemershuis@heerlen.nl

Alle informatie van de landelijke overheid voor ondernemers staat op de website van Ondernemersplein.

Hoe kunnen we u helpen?

logo ondernemershuis Heerlen
Ondernemershuis

Het Ondernemershuis Heerlen is het centraal aanspreekpunt voor ondernemers. Hoe werkt het en wat kan het allemaal voor u als ondernemer betekenen. Dat leggen we uit in dit filmpje.

Een onderneemster met passie
Passie voor ondernemen

Veel ondernemers gingen je al voor. We hebben met een aantal gesproken over de passie voor hun bedrijf en de toekomstdromen. Bekijk hier de filmpjes en laat je inspireren door de passie van vele andere Heerlense ondernemers!

Foto kantoren in Heerlen Vestigen of starten

Wil je je zaak in Heerlen vestigen en/of starten als ondernemer? Heerlen biedt ondernemers ruimte. Ontdek welke mogelijkheden er voor uw bedrijf in Heerlen zijn.

Logo Ondernemershuis Heerlen
Zelfstandigenloket

Het Zelfstandigenloket van de Gemeente Heerlen is er voor ondernemers die in tijdelijke financiële problemen verkeren. Wat houdt dit in en waar kunt u terecht met uw vragen?

Nieuws voor ondernemers

Winnaar Hotel de Rousch

Giraf Award voor Hotel de Rousch

24 november 2022 - De award werd toegekend aan Hotel de Rousch van de familie Beckers voor de transformatie van de oude verpleegstersflat naar hotel. De familie wist daarbij traditie te koppelen aan duurzaamheid en innovatie. Het groene hotel is een van de eerste gasloze hotels van Nederland en ging van energielabel G naar A. Door de combinatie van het eigentijdse hotel met de daartegenover liggende hoeve Auberge de Rousch is een aantrekkelijk concept ontstaan in een landelijke setting, dichtbij het centrum van Heerlen.

Lees meer
Foto Giraf-award

Ondernemersdag Heerlen Landgraaf 2022

8 november 2022 - Op dinsdag 22 november organiseren Gemeente Heerlen en Gemeente Landgraaf de Ondernemersdag Heerlen Landgraaf.

Lees meer
Meer nieuws

Bekijk alle nieuws voor ondernemers in Heerlen.


Producten

Bedrijf starten of vestigen

Als u een bedrijf wilt starten, stuit uop complexe regelgeving. U moet aan een heleboel dingen tegelijk denken. En als u niet thuis bent in dit wereldje, ziet u al heel gauw iets over het hoofd. Kunt u het hier niet vinden? Dan is er het Ondernemershuis. Het aanspreekpunt van de gemeente voor ondernemers.

Horeca en evenementen

Als horecaondernemer heeft u met veel regels te maken. Ook als u een horecabedrijf wilt beginnen moet u aan veel wet- en regelgeving voldoen. De meest gevraagde vergunningen staan hier voor u opgesomd.

Vergunningen en subsidies bedrijf

Als (startende) ondernemer heeft u te maken van allerlei wet- en regelgeving. Regels over verbouwen, alcohol schenken, milieu, parkeren en nog veel meer. Dit maakt het niet altijd makkelijker voor u. En dan zijn er ook nog diverse subsidies en toeslagen.

Detailhandel

Een winkel openen, op de markt staan,.. Wat is mogelijk en wat moet je er allemaal voor doen?

Heerlen als ondernemerstad

Heerlen heeft ondernemers veel te bieden. Uitstekende bereikbaarheid, ruimte voor bedrijfsontwikkelingen, een groot aanbod aan middelbaar en hoger onderwijs en een goede arbeidsmarkt. Heerlen is gelegen in een prachtige en natuurlijke omgeving en een rijk cultureel aanbod. Kortom, Heerlen is dé stad om uw bedrijf te vestigen.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.