Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu
Logo gemeente Heerlen

Ondernemen in Heerlen

Welkom in ondernemend Heerlen! Het Ondernemershuis Heerlen is hét centraal gemeentelijk aanspreekpunt voor ondernemers. Want ondernemen doen we samen. Stel uw vraag en wij helpen u samen op pad.

Neem contact op met het Ondernemershuis

In Heerlen bieden we ondernemers ruimte: op de bedrijventerreinen, in het centrum en aan de Woonboulevard. Maar ook aan bewoners die hun beroep aan huis willen uitoefenen. Bij het ondernemershuis van de gemeente Heerlen kunt u met uw ondernemersvragen terecht: van regelgeving, nodige vergunningen, mogelijke locaties, ontwikkelingen tot financiële steun. Het ondernemershuis helpt u verder!

Ondernemershuis

  +31 (0) 45 560 48 88
  ondernemershuis@heerlen.nl

Alle informatie van de landelijke overheid voor ondernemers staat op de website van Ondernemersplein.

Hoe kunnen we u helpen?

logo ondernemershuis Heerlen
Ondernemershuis

Het Ondernemershuis Heerlen is het centraal aanspreekpunt voor ondernemers. Hoe werkt het en wat kan het allemaal voor u als ondernemer betekenen. Dat leggen we uit in dit filmpje.

Een onderneemster met passie
Passie voor ondernemen

Veel ondernemers gingen je al voor. We hebben met een aantal gesproken over de passie voor hun bedrijf en de toekomstdromen. Bekijk hier de filmpjes en laat je inspireren door de passie van vele andere Heerlense ondernemers!

Foto kantoren in Heerlen Vestigen of starten

Wil je je zaak in Heerlen vestigen en/of starten als ondernemer? Heerlen biedt ondernemers ruimte. Ontdek welke mogelijkheden er voor uw bedrijf in Heerlen zijn.

Logo Ondernemershuis Heerlen
Zelfstandigenloket

Het Zelfstandigenloket van de Gemeente Heerlen is er voor ondernemers die in tijdelijke financiële problemen verkeren. Wat houdt dit in en waar kunt u terecht met uw vragen?

Nieuws voor ondernemers

Camera in beeld - Politie

Meld uw beveiligingscamera aan bij ‘Camera in Beeld’

23 september 2021 - Ondernemers en burgers die beveiligingscamera’s bij hun bedrijf of woning hebben kunnen die laten registreren bij ‘Camera in Beeld’. Op die manier kunnen ze de politie helpen bij het oplossen van incidenten en misdaden.

Lees meer
Flyer ESZL

Kun jij als ondernemer alles afvinken?

25 november 2021 - Kun jij als ondernemer alles met een gerust hart afvinken? Dan heb je het goed geregeld!

Lees meer
logo van KVK

Wetswijzigingen voor MKB per 1 januari 2022

19 november 2021 - Sinds 1 januari 2022 hebben mkb’ers te maken met nieuwe wetten en regels. Zo moeten alle bedrijven hun rookruimtes sluiten. Ook is er een aantal veranderende regels die duurzaamheid stimuleren. Zo kun je gebruik maken van de Milieu-investeringsaftrek (MIA) als je investeert in innovatieve, milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. Daarnaast is de belasting op dieselauto’s en benzineauto’s (bpm) omhoog gegaan.

Lees meer
Logo belastingdienst

Belastingdienst helpt getroffenen watersnood

30 augustus 2021 - De belastingdienst stelt een speciaal nummer en e-mailadres in voor bewoners en ondernemers die getroffen zijn door de watersnood in Limburg. Ook kunnen mensen uit Heerlen elke woensdagochtend op afspraak terecht op een speciaal spreekuur om problemen en hulp door de Belastingdienst te bespreken. De Belastingdienst wil hulp met belastingzaken afgestemd op de persoonlijke situatie. Lees hier het volledige bericht over de hulp van de Belastingdienst.

Lees meer
Meer nieuws

Bekijk alle nieuws voor ondernemers in Heerlen.


Producten

Bedrijf starten of vestigen

Kent u dat? U wilt een bedrijf starten of iets aan uw bestaande bedrijf verbouwen of aanpassen en stuit op complexe regelgeving. U moet aan een heleboel dingen tegelijk denken. En als u niet thuis bent in dit wereldje, ziet u al heel gauw iets over het hoofd. Kunt u het hier niet vinden? Dan is er het Ondernemershuis. Het aanspreekpunt van de gemeente voor ondernemers.

Horeca en evenementen

Als horecaondernemer heeft u met veel regels te maken. Ook als u een horecabedrijf wilt beginnen moet u aan veel wet- en regelgeving voldoen. De meest gevraagde vergunningen staan hier voor u opgesomd.

Vergunningen voor ondernemers

Als (startende) ondernemer heeft u te maken van allerlei wet- en regelgeving. Regels over verbouwen, alcohol schenken, milieu, parkeren en nog veel meer. Dit maakt het niet altijd makkelijker voor u. De meest gevraagde vergunningen staan hier voor u opgesomd.

Detailhandel

Een winkel openen, op de markt staan,.. Wat is mogelijk en wat moet je er allemaal voor doen?

Heerlen als ondernemerstad

Heerlen heeft ondernemers veel te bieden. Uitstekende bereikbaarheid, ruimte voor bedrijfsontwikkelingen, een groot aanbod aan middelbaar en hoger onderwijs en een goede arbeidsmarkt. Heerlen is gelegen in een prachtige en natuurlijke omgeving en een rijk cultureel aanbod. Kortom, Heerlen is dé stad om uw bedrijf te vestigen.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.