Toegankelijkheid

Een goede toegankelijkheid van een website is zeer belangrijk. Dit geldt zeker voor mensen met een (visuele) handicap. Maar ook anderen hebben hier baat bij.

De techniek van deze website is volledig digitaal toegankelijk, u kunt het rapport van onze leverancier (pdf) downloaden.

Voorleesfunctie en contrast- en lettergrootte aanpassing

Op iedere pagina van de website staan rechts drie buttons: 

  • contrast
  • lettergrootte
  • Lees voor 

Wanneer u hier op klikt, kunt u deze onderdelen aanpassen of de voorleesfunctie starten. Een voorleesfunctie is er niet alleen voor blinden en/of slechtzienden. Zij hebben vaak zelf voorzieningen hiervoor. De functie is er met name voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, mensen met dyslexie, een concentratiestoornis of (licht) verstandelijke beperking. Tijdens het voorlezen krijgt ieder gelezen woord een andere kleur. Hierdoor kunt u de tekst ook volgen.

Bijlagen: pdf-bestanden

Een aantal documenten op deze website zijn opgenomen als pdf-bestand. Dit is een internationaal gebruikte standaard. Deze documenten kunt u online lezen of downloaden en opslaan op de harde schijf van uw computer. Afhankelijk van de instellingen op uw pc of mobiel apparaat kunt u de bestanden rechtstreeks openen door erop te klikken. Lukt dat niet, download dan de bestanden. Om deze bestanden vervolgens te openen en lezen, heeft u het gratis programma Adobe Reader (of een alternatief programma) nodig.

Terug naar de homepage

Vanaf elke pagina op de website kunt u terug naar de homepage. Klik hiervoor op de letters Heerlen bovenaan de pagina.

Links

Op deze website worden alleen externe links opgenomen naar websites van instellingen en organisaties die direct te maken hebben met de onderwerpen van de pagina's op deze site. De gemeente Heerlen is niet verantwoordelijk voor de inhoud en actualiteit van websites waarnaar een link verwijst. Het is derden toegestaan vanaf een andere website een link op te nemen naar de website van de gemeente Heerlen.

Opmerkingen en suggesties

Als u pagina's tegenkomt die in uw ogen onjuiste of onvolledige informatie bevatten, laat het ons weten. Als u van mening bent dat bepaalde zaken aan deze website verbeterd kunnen worden, dan horen wij dat ook graag. Ook als u iets ontdekt dat niet goed werkt, dan vragen we u dit te melden. Geef bij voorkeur ook aan welke browser u gebruikt, welke versie en welk besturingssysteem.