Wij bieden naast jouw salaris vele mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, te ontspannen en je werk en privéleven in balans te houden. In de cao gemeenten zijn de arbeidsvoorwaarden geregeld.

Heerlen vitaal

Een gezonde balans tussen werk en privé. Zowel lichamelijk als geestelijk goed in je vel. Als dit allemaal in evenwicht is ben je vitaal. Hieraan draagt de gemeente graag bij. Hiervoor is de stimuleringsregeling vitaliteit ontwikkeld en de Vitknip.

Met de stimuleringsregeling wil de gemeente de medewerkers de mogelijkheid bieden actief te zijn of aan hun vitaliteit te werken. Hiervoor staat per medewerker een jaarlijks budget van € 200,- netto ter beschikking. Het bedrag kan voor een aantal vitale doelen worden ingezet zoals:

  • stoelmassage bij Zen-Fire tijdens werktijd;
  • bijdrage aan contributie sportvereniging/sportschool naar keuze;
  • bijdrage aan yoga/meditatie bij een gecertificeerd instituut naar keuze;
  • bijdrage aan een muziekvereniging of een creatieve cursus.

Met de Vitknip verbinden we onze medewerkers met de ondernemers in de stad. Per kwartaal ontvangen medewerkers € 50,- netto op een persoonlijke app. Daarmee kunnen zij alleen, met collega’s, familie of vrienden tijdens of na werktijd momenten van ontspanning opzoeken bij de Heerlense ondernemers. 

Fietsregeling

Fietsen draagt ook bij aan het fit en vitaal blijven. Daarom hebben wij een fietsregeling. De fietsregeling is een vergoeding van maximaal € 340,34 netto. Deze vergoeding is eens per 3 jaar aan te vragen.

Personeelsvereniging

We hebben een personeelsvereniging die veel organiseert zoals weekendjes weg, de sinterklaasmiddag voor de kleintjes en een dagtocht naar Formule 1. Daarnaast geniet je van veel kortingen als je lid bent.

Heerlen Young Professionals

Voor onze jongere collega’s hebben wij Heerlen Young Professionals (HYP) opgericht. HYP is opgezet om elkaar te ontmoeten, te verbinden, om van alles te ontdekken over jezelf, jouw loopbaan, de regio, het werk, en natuurlijk om af en toe samen te ontspannen. 

Ons werkconcept

Wij werken volgens ons eigen werkconcept en we werken activiteitgericht. Dit betekent dat we flexibel werken: jij bepaalt zelf op welke plek en welk moment je waaraan werkt. Wij zorgen voor een ruimte om te werken tussen 07.00 uur en 22.00 uur. In een mooi, vernieuwd stadskantoor met een prettige werkomgeving. Wanneer het past bij jouw functie, ontvang je een telefoon en een laptop. Zo kun je overal digitaal werken en bereikbaar zijn.

Arbeidsvoorwaarden in cao

Naast bovengenoemde extra regelingen zijn onze arbeidsvoorwaarden volgens de cao gemeenten. In deze cao worden de rechtspositionele zaken voor de medewerkers geregeld. 

Verlof en vakantieregeling

Het wettelijk verlof bedraagt 144 uur. Daarnaast hebben medewerkers recht op 50,4 uur bovenwettelijk verlof. Ook bestaat de mogelijkheid om verlof te kopen, verkopen (en dus laten uitbetalen) of sparen (bijvoorbeeld voor een sabbatical of eerder stoppen met werken).

Arbeidsduurverkorting (ADV)

We bieden de mogelijkheid om arbeidsduurverkorting (ADV) op te bouwen. Dit houdt in dat de werkzame uren hoger zijn dan de betaalde uren. Dit levert dus extra vrije tijd op, waardoor medewerkers op andere momenten vrij kunnen nemen om bijvoorbeeld een reis te maken, vrijwilligerswerk te doen of lekker te relaxen.

Individueel Keuze Budget (IKB)

Naast het salaris ontvangen medewerkers een Individueel Keuze Budget (IKB). Met het IKB is er meer keuzevrijheid over de inzet van het arbeidsvoorwaardenpakket. Zo kan worden gekozen voor uitbetaling, het kopen van verlofuren en fiscaal vriendelijk uitruilen van reiskosten woon-werkverkeer. Hierdoor kunnen medewerkers keuzes maken die goed aansluiten op hun werk- en privésituatie. 

Het IKB (17,05%) wordt opgebouwd door:

  • 8% vakantietoelage
  • 7,55% eindejaarsuitkering
  • 1,5% levensloopbijdrage

Pensioen

Medewerkers zijn verzekerd bij het ABP voor het ouderdoms-, arbeidsongeschiktheid,- en nabestaandenpensioen.

Verzekeringen

We bieden collectiviteitskortingen voor onder andere autoverzekeringen, woonpakketverzekeringen of ongevallenverzekeringen. De zorgverzekering is een vrije keuze; bij keuze voor IZA, CZ of Menzis geldt een collectiviteitskorting. Tot slot bieden we de AOV (arbeidsongeschiktheidsverzekering) aan: dit is een collectieve verzekering die een aanvulling biedt op een eventuele WIA-uitkering.

Thuiswerkvergoeding

We bieden de mogelijkheid van thuiswerken aan. Op een dag waarop wordt thuisgewerkt ontvang je een vergoeding van € 3,- netto.

Loopbaancoaches en ontwikkelmogelijkheden

We vinden dat jij regisseur bent van jouw eigen loopbaan. Daarom heb je de mogelijkheid om opleidingen en trainingen te volgen, in overleg met jouw leidinggevende. Daarnaast hebben wij enthousiaste loopbaancoaches in huis.