Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Wegwerkzaamheden

Voor de bereikbaarheid, een betere verkeersdoorstroming of voor rioolverbeteringen wordt gewerkt aan de wegen in Heerlen. Dat kan wat ongemak opleveren. We doen ons best om dit zo veel mogelijk te voorkomen. Wij vragen uw begrip hiervoor.  Alle wegwerkzaamheden en wegafsluitingen in Heerlen staan aangegeven op een plattegrond.

Op dit kaartje staan ook de omleidingen die uitgezet worden als er evenementen in de stad plaatsvinden. Zodra de planning van de werkzaamheden/omleidingen bekend is, publiceren we de informatie op de plattegrond. Bekijk het volledige overzicht met werkzaamheden en omleidingen in Heerlen via deze speciale website Melvin.

Een overzicht van de actuele wegwerkzaamheden:

Nieuwsoverzicht

 • Werkzaamheden Raadhuisstraat

  13 januari 2021 - Vanaf woensdag 20 januari wordt de Raadhuisstraat afgesloten voor werkzaamheden door Enexis aan de gasleiding en het verplaatsen van een gasstation. De werkzaamheden duren 2 a 3 weken, dus uiterlijk tot en met 5 februari.

  Lees meer

 • Wegwerkzaamheden Terschurenweg

  13 januari 2021 - Vanaf 18 januari wordt er gewerkt op de Terschurenweg. Deze wordt gereconstrueerd tussen de huisnummers 43 en 69.

  Lees meer

 • Werkzaamheden Gasthuisstraat en Hertzdahlstraat

  8 januari 2021 - In de Gasthuisstraat vanaf de Groene Boord tot en met de Hertzdahlstraat worden twee leidingen in de weg aangebracht. Dit gebeurt door de uitbreiding van het leidingennetwerk van Mijnwater BV. De gemeente Heerlen wil naast het bestaande riool een nieuw riool aanleggen, speciaal om regenwater mee op te vangen. Dit riool loopt door tot aan het Savelbergklooster en wordt direct nadat Mijnwater klaar is, aangelegd.

  Lees meer

 • Verlengde Wilhelminastraat Hoensbroek

  9 december 2020 - Vanaf 9 december is het gedeelte tussen de Koestraat en de St. Josephstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. De werkzaamheden duren tot en met 15 december. Op dit stuk komen snelheidsremmende maatregelen.

  Lees meer

 • Werkzaamheden Henri Dunantstraat

  14 oktober 2020 - Er zijn vanaf 23 oktober 19:00 uur asfalteringswerkzaamheden in de Henri Dunantstraat. De straat wordt voor doorgaand verkeer in beide richtingen afgesloten. De parkeergarage van Zuyderland blijft gedurende deze werkzaamheden vanuit één kant bereikbaar, wisselend is dit vanaf de John F. Kennedylaan en de Tichelbeekstraat.

  Lees meer

 • Werkzaamheden Terhoevenderweg

  1 oktober 2020 - Er zijn werkzaamheden aan het tankstation aan de Terhoevenderweg tussen de Willem Barentszweg en Oranjeboomstraat. Op momenten dat er aan de luifel wordt gewerkt, is het noodzakelijk de Terhoevenderweg in de richting van Hoensbroek (noordelijke richting) af te sluiten. De overige tijd kan het verkeer gewoon doorrijden en hoeft u alleen uw snelheid te verlagen ter plaatse van de werkzaamheden.

  Lees meer

 • Update wegwerkzaamheden Mijnwater centrum

  11 augustus 2020 - Tot eind 2020 zijn er wegwerkzaamheden in het centrum vanwege aanleg van leidingen voor duurzame energieleverancier Mijnwater Bv.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.