Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Wegwerkzaamheden

Voor de bereikbaarheid, een betere verkeersdoorstroming of voor rioolverbeteringen wordt gewerkt aan de wegen in Heerlen. Dat kan wat ongemak opleveren. We doen ons best om dit zo veel mogelijk te voorkomen. Wij vragen uw begrip hiervoor.  

Zodra de planning van de wegwerkzaamheden, wegafsluitingen en omleidingen bekend is, publiceren we de informatie op een plattegrond. Op dit kaartje staan ook de omleidingen die uitgezet worden als er evenementen in de stad plaatsvinden. Bekijk het volledige overzicht met in de plattegrond via de speciale website Melvin.

Daarnaast vindt u op deze pagina ook altijd een greep uit de meest actuele wegwerkzaamheden in onderstaand nieuwsoverzicht.

Nieuwsoverzicht

 • Wegafsluiting Euregioweg

  20 september 2021 - In verband met de vervanging van de fietsbrug in de Karmelstraat over de Euregioweg wordt de Euregioweg tussen de Rukkerweg en de Winckelen op 2 dagen afgesloten. De weg is in beide richtingen afgesloten. Dit weggedeelte is dan in beide richtingen afgesloten.

  Lees meer

 • Wegafsluiting Daelsweg

  17 september 2021 - Vanaf 21 september wordt de Daelsweg tussen Ubachsberg en Heerlen afgesloten voor alle verkeer. De weg wordt helemaal aangepakt. We voeren onderhoud uit en maken er een veilige fietsverbinding.

  Lees meer

 • Wegafsluiting John F. Kennedylaan

  13 september 2021 - In verband met de vervanging van de fietsbrug in de Zandweg over de John F. Kennedylaan wordt de John F. Kennedylaan op 2 dagen afgesloten tussen de Zandweg en de Peschstraat. De weg is in beide richtingen afgesloten.

  Lees meer

 • Wegafsluiting Spoorsingel

  8 september 2021 - Van 15 september t/m 3 oktober 2021 maken we een nieuwe oversteekplaats met verkeerslichten voor fietsers en voetgangers. Dit doen we bij de Spoorsingel ter hoogte van het Maankwartier. Tijdens deze periode zijn beide rijbanen van de Spoorsingel tussen de ingang van de parkeergarage bij het Maankwartier en de rotonde Kempkensweg afgesloten.

  Lees meer

 • Wegwerkzaamheden in omgeving van de Passart/Willem Barentszweg

  23 augustus 2021 - Voor de bouwvakvakantie zijn reeds een aantal werkzaamheden in de omgeving van de Passart/Willem Barentszweg gestart. Na de bouwvakvakantie worden deze werkzaamheden vervolgd. Hiervoor is het nodig dat een aantal wegen/wegvakken tijdelijk worden afgesloten.

  Lees meer

 • Wegafsluitingen door wateroverlast

  16 juli 2021 - Er zijn een aantal wegen in Heerlen afgesloten in verband met de wateroverlast.

  Lees meer

 • A79 afgesloten tussen knooppunt Kunderberg en afrit (4) Hulsberg (richting Maastricht): 9 juli-8 aug

  8 juli 2021 - Vanwege groot onderhoud aan de A79 is de snelweg afgesloten tussen knooppunt Kunderberg en afrit (4) Hulsberg (richting Maastricht) van vrijdag 9 juli 21.00 uur tot zondag 8 augustus 21.00 uur 2021.

  Lees meer

 • Werkzaamheden CBS-weg

  5 juli 2021 - Vanaf maandag 5 september t/m 1 oktober worden er werkzaamheden verricht op de CBS-weg. Een fietspad wordt hier aangesloten op de weg en er worden twee bushaltes aangelegd.

  Lees meer

 • Afsluiting Schandelermolenweg

  28 juni 2021 - Vanwege een calamiteit als gevolg van wateroverlast is op maandag 28 juni 2021 de Schandelermolenweg tussen de Schandelerstraat en de Schandelerboord afgesloten (zie ook de bijlage). Het is onbekend hoelang deze afsluiting gaat duren.

  Lees meer

 • Werkzaamheden Gasthuisstraat en Hertzdahlstraat

  8 januari 2021 - In de Gasthuisstraat vanaf de Groene Boord tot en met de Hertzdahlstraat worden twee leidingen in de weg aangebracht. Dit gebeurt door de uitbreiding van het leidingennetwerk van Mijnwater BV. De gemeente Heerlen wil naast het bestaande riool een nieuw riool aanleggen, speciaal om regenwater mee op te vangen. Dit riool loopt door tot aan het Savelbergklooster en wordt direct nadat Mijnwater klaar is, aangelegd.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.