Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Wegwerkzaamheden

Voor de bereikbaarheid, een betere verkeersdoorstroming of voor rioolverbeteringen wordt gewerkt aan de wegen in Heerlen. Dat kan wat ongemak opleveren. We doen ons best om dit zo veel mogelijk te voorkomen. Wij vragen uw begrip hiervoor.  

Zodra de planning van de wegwerkzaamheden, wegafsluitingen en omleidingen bekend is, publiceren we de informatie op een plattegrond. Op dit kaartje staan ook de omleidingen die uitgezet worden als er evenementen in de stad plaatsvinden. Bekijk het volledige overzicht met in de plattegrond via de speciale website Melvin.

Daarnaast vindt u op deze pagina ook altijd een greep uit de meest actuele wegwerkzaamheden in onderstaand nieuwsoverzicht.

Nieuwsoverzicht

 • Wegwerkzaamheden viaduct Zandweg over de N281

  10 juni 2021 - Van 25 mei t/m 02 juli 2021 zijn er wegwerkzaamheden bij het viaduct Zandweg over de N281.

  Lees meer

 • A79 afgesloten tussen oprit Hulsberg (4) en knooppunt Kruisdonk (richting Maastricht): 28 mei - 27 juni 2021

  28 mei 2021 - Vanwege groot onderhoud aan de snelweg A79 is deze afgesloten tussen oprit Hulsberg (4) en knooppunt Kruisdonk (richting Maastricht) van vrijdag 28 mei 21.00 uur tot zondag 27 juni 2021 21.00 uur.

  Lees meer

 • Werkzaamheden Spoordamstraat

  14 april 2021 - Van 15 april tot 14 mei worden werkzaamheden onder de tunnel Spoordamstraat uitgevoerd door BAM. Hierdoor is het nodig om fietsers en voetgangers om te leiden.

  Lees meer

 • Groot onderhoud A79

  8 april 2021 - De A79 tussen Maastricht en Heerlen krijgt dit jaar een flinke opknapbeurt. De weg wordt veiliger, stiller en duurzamer. Tijdens de onderhoudswerkzaamheden zijn 4 fases ingepland met afsluitingen van de A79. Tijdens elke fase is een deel van het traject zo’n 4 weken afgesloten.

  Lees meer

 • Werkzaamheden voor betere doorstroming op Spoorsingel op donderdag 4 februari tijdens avondklok

  3 februari 2021 - De komst van het Maankwartier zorgt voor een groter aantal overstekende fietsers en voetgangers. Dit zorgt voor meer files op de Looierstraat en de Spoorsingel. Ter voorbereiding op het verhelpen van deze doorstromingsproblemen worden er donderdag 4 februari van 21:00 – 21:15 uur kleine werkzaamheden uitgevoerd op de Spoorsingel ter hoogte van het Maankwartier.

  Lees meer

 • Werkzaamheden Raadhuisstraat

  13 januari 2021 - Update: De werkzaamheden lopen uit tot uiterlijk 5 maart, zolang blijft ook de omleiding van de Geleenstraat en de Dr. Poelsstraat van kracht. De Raadhuisstraat en Raadhuisplein zijn wel weer toegankelijk zoals gebruikelijk. Vanaf woensdag 20 januari wordt de Raadhuisstraat afgesloten voor werkzaamheden door Enexis aan de gasleiding en het verplaatsen van een gasstation.

  Lees meer

 • Werkzaamheden Gasthuisstraat en Hertzdahlstraat

  8 januari 2021 - In de Gasthuisstraat vanaf de Groene Boord tot en met de Hertzdahlstraat worden twee leidingen in de weg aangebracht. Dit gebeurt door de uitbreiding van het leidingennetwerk van Mijnwater BV. De gemeente Heerlen wil naast het bestaande riool een nieuw riool aanleggen, speciaal om regenwater mee op te vangen. Dit riool loopt door tot aan het Savelbergklooster en wordt direct nadat Mijnwater klaar is, aangelegd.

  Lees meer

 • Verlengde Wilhelminastraat Hoensbroek

  9 december 2020 - Vanaf 9 december is het gedeelte tussen de Koestraat en de St. Josephstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. De werkzaamheden duren tot en met 15 december. Op dit stuk komen snelheidsremmende maatregelen.

  Lees meer

 • Werkzaamheden Terhoevenderweg

  1 oktober 2020 - Er zijn werkzaamheden aan het tankstation aan de Terhoevenderweg tussen de Willem Barentszweg en Oranjeboomstraat. Op momenten dat er aan de luifel wordt gewerkt, is het noodzakelijk de Terhoevenderweg in de richting van Hoensbroek (noordelijke richting) af te sluiten. De overige tijd kan het verkeer gewoon doorrijden en hoeft u alleen uw snelheid te verlagen ter plaatse van de werkzaamheden.

  Lees meer

 • Update wegwerkzaamheden Mijnwater centrum

  11 augustus 2020 - Tot eind 2020 zijn er wegwerkzaamheden in het centrum vanwege aanleg van leidingen voor duurzame energieleverancier Mijnwater Bv.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.