Samen zien we meer dan alleen. In steeds meer buurten in Heerlen starten bewoners ‘WhatsApp’ groepen met het oog op Buurtpreventie. Via de Whatsapp waarschuwen bewoners elkaar bij verdachte situaties.

Aanpak

Wilt u als beheerder van een WhatsApp groep (met een financiële bijdrage van de gemeente) Whatsapp-borden laten plaatsen:

  • vul dan het digitale aanvraagformulier in.

We nemen binnen een paar dagen contact met u op.

Omschrijving

Ziet u een verdachte situatie? Waarschuw de bewoners in uw buurt met de app en houdt de verdachte in de gaten. Ondertussen waarschuwt u de politie via telefoonnummer 112. Misschien kunt u zelf de actie ‘verstoren’ door bijvoorbeeld een ‘onschuldig’ praatje te maken met de verdachte. Op de website WABP ziet u waar in uw buurt al een groep is gestart. Zie onder 'handige links'. Bestaat er een groep in uw buurt, neem dan contact op met de beheerder om u aan te melden bij deze Whatsapp groep. 

Voorwaarden

Wilt u voor uw WhatsApp buurtpreventiegroep borden laten plaatsen, dan moeten er genoeg bewoners met de buurtpreventiegroep meedoen. Het aantal bewoners verschilt per situatie. De buurtregisseur bespreekt dit met u. 
Ken de spelregels van de SAAR-methode: 

S = Signaleer
A = Alarmeer de politie via 1-1-2
A = App naar de deelnemers in uw WhatsApp-groep om uw waarneming bekend te maken. (Vermeld ook of er al iemand naar 1-1-2 heeft gebeld.)
R = Reageer door bijvoorbeeld naar buiten te gaan en contact te maken met de verdachte persoon.

Meer informatie