Overzicht bedrijventerreinen

Heerlen heeft veel bedrijventerreinen, Heerlen biedt ruimte aan ondernemers! 
 

Een aantal bedrijventerreinen stellen we voor. Voor een compleet overzicht van alle bedrijventerrein in de gemeente Heerlen kunt u terecht op de webpagina Rebis Limburg

Voor meer informatie over Heerlen als ondernemersstad of hulp bij het starten van uw bedrijf kunt u terecht bij het Ondernemershuis van de gemeente.

Avantis

Avantis businesspark is een bedrijvenpark óp de grens van Nederland (Heerlen) en Duitsland (Aken).
Avantis huisvest technologische bedrijven in de logistiek en productie. Een aantal bedrijven liggen daadwerkelijk op de grens! Op Avantis zijn onder meer de bedrijven DHL, Arion en DocMorris en gevestigd.

Bekijk de website van AVANTIS.
 

Trilandis

Trilandis is gelegen in het zuidoosten van de stad in de directe nabijheid van de Nederlands-Duitse grens, naast Avantis business park. Door de ligging, direct aan de A76 en N281, is er een uitstekende verbinding met Duitsland, België en Frankrijk. De focus van Trilandis is met name gericht op medische technologische logistiek. Bedrijven, zoals Medtronic, CEWA, Abbott Vascular, en Acist zijn hier gevestigd.

Bekijk de website van Trilandis.

Trompenburgstraat en Autoboulevard

Autoboulevard

Op de Autoboulevard vindt u een grote clustering van autobedrijven van alle bekende merken. De consument kan op de Autoboulevard niet alleen terecht voor nieuwe auto's, maar ook voor occasions en alle andere benodigdheden op autogebied. Consumenten hoeven dus niet meer kris kras door Heerlen en omstreken te reizen op zoek naar een andere auto.

Trompenburgstraat

Op de Trompenburgstraat, een zijstraat van de Terhoevenderweg, heeft de gemeente Heerlen een aantal kavels ontwikkeld voor ondernemers. Deze kavels zijn bestemd voor handel, niet zijnde detailhandel. Er is nog volop ruimte beschikbaar voor ondernemers om zich hier te vestigen!
 

Coriopolis

Business Park Coriopolis is een hoogwaardig bedrijvenpark, gesitueerd in een groene omgeving grenzend aan het stadscentrum van Heerlen. 

Coriopolis is een hoogwaardig bedrijvenpark gericht op moderne, technologische bedrijven van hoge kwaliteit. Het bedrijvenpark heeft een optimale ligging, gesitueerd in een groene omgeving, grenzend aan het stadscentrum van Heerlen. Vlakbij Coriopolis bevinden zich op- en afritten van de autosnelwegen A79, A76 en de N281.

De Beitel

Bedrijventerrein de Beitel is met een oppervlakte van 132 hectare het grootste bedrijventerrein in de regio Parkstad Limburg. 

De Beitel bestaat hoofdzakelijk uit grote en middelgrote, bovenregionale bedrijvigheid. De gevestigde bedrijven zijn met name actief in de sectoren groothandel, industrie, transport en distributie. Internationale bedrijven zoals Kobelco, Mondi Heerlen, Avient en ICL Everris zijn hier gevestigd. 

Naast internationale bedrijven zijn er ook lokale MKB bedrijven gevestigd zoals Giessen Staal, Steinbusch, Oostwegel Special Products etc. De uitstekende bereikbaarheid via de A76 en de N281 is één van de kernkwaliteiten van het bedrijventerrein. 

De Koumen en Emma, bedrijventerreinen in Heerlen-Noord

De Koumen

Bedrijventerrein De Koumen is met 48 hectare het grootste bedrijventerrein van het industriegebied Heerlen-Noord. De Koumen kenmerkt zich door een samenstelling van bedrijven met zowel zware industrie als ook kleinschalige ambachtelijke en handelsbedrijven. 

Bedrijventerrein Emma

Het bedrijventerrein is gesitueerd in het noorden van de gemeente Heerlen. De begrenzing wordt gevormd door de Passartweg in het zuiden, de gemeentegrens Heerlen-Brunssum in het westen en noorden en het bestaande bedrijventerrein Weggebekker en het groengebied in het oosten. Het bedrijventerrein is met name bestemd voor bedrijfsdoeleinden en groothandel, niet zijnde detailhandel.