Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Parkeren in Heerlen-Centrum

Brengt u een bezoek aan Heerlen met de auto? In en om het winkelcentrum van Heerlen zijn 8 parkeergarages, 2 P&R-voorzieningen, 2 parkeerterreinen en ruim 600 straatparkeerplaatsen. Keuze genoeg! Wilt u naar de woonboulevard? Ook die heeft een groot parkeerterrein. Daar kunt u gratis parkeren.

Parkeren in het stadscentrum

De locaties van de parkeergarages worden aangegeven vanaf alle toegangswegen. P&R-terreinen vindt u aan de Parallelweg nabij het station Heerlen-Centrum en aan de Mijnspoorweg nabij het station De Kissel.

Voordelig parkeren kunt u op parkeerplaatsen die iets verder van het centrum af liggen; het parkeerterrein Nieuw Eyckholt aan de Looierstraat naast de afrit ‘Heerlen-Centrum’ van de N281 én op een gedeelte van de Valkenburgerweg en de Spoorsingel.

Tarieven

Straatparkeren in het centrum kost per 1 januari 2024 € 1,- per uur. De prijzen van de parkeergarages kosten tussen de € 2,40 en € 3,00 per uur.

Kijk voor een overzicht van parkeergelegenheden op onderstaande kaart of op de website van prettig parkeren. Op deze website staan ook de actuele tarieven.


Betalen op parkeerplekken

U kunt op de straatparkeerplaatsen en op de parkeerterreinen betalen via de automaat of met uw telefoon via een van de aangesloten providers voor parkeren met mobiel. Let op: ook op zondag is betaald parkeren. Kijk voor de juiste tijden op de infoborden of automaten.

E-laadpunten

Voor het elektrisch laden van een voertuig binnen het betaald parkeergebied wordt geen uitzondering gemaakt. Ook bij een e-laadpunt dient u op de gebruikelijke wijze te betalen.

Gratis parkeren gehandicapten

Houders van een geldige gehandicaptenparkeerkaart kunnen in Heerlen voor de duur van maximaal 3 uur parkeren zonder te betalen. Een parkeerschijf is verplicht.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.