Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Parkeren in Heerlen-centrum

Brengt u een bezoek aan Heerlen met de auto? In en om het winkelcentrum van Heerlen zijn 8 parkeergarages, 2 P&R-voorzieningen, 2 parkeerterreinen en ruim 600 straatparkeerplaatsen. Keuze genoeg! Wilt u naar de woonboulevard? Ook die heeft een groot parkeerterrein. Daar kunt u gratis parkeren.

Parkeren in het stadscentrum

De locaties van de parkeergarages worden aangegeven vanaf alle toegangswegen. P&R-terreinen vindt u aan de Parallelweg nabij het station Heerlen-Centrum en aan de Mijnspoorweg nabij het station De Kissel.

Voordelig parkeren kunt u op parkeerplaatsen die iets verder van het centrum af liggen; het parkeerterrein Nieuw Eyckholt aan de Looierstraat naast de afrit ‘Heerlen-Centrum’ van de N281 én op een gedeelte van de Valkenburgerweg en de Spoorsingel.

Tarieven

Straatparkeren in het centrum kost  per 1 januari 2022 €1,- per uur, net zoals de parkeergarage van het Maankwartier aan de centrumzijde. De prijzen van de overige parkeergarages bedroegen op die datum tussen de 2,22 en 2,50 per uur.

Kijk voor een overzicht van parkeergelegenheden op onderstaande kaart of op de website van prettig parkeren. Op deze website staan ook de actuele tarieven.


Betalen op parkeerplekken

U kunt op de straatparkeerplaatsen en op de parkeerterreinen betalen via de automaat of met uw telefoon via een van de aangesloten providers voor parkeren met mobiel. Let op: ook op zondag is betaald parkeren. Kijk voor de juiste tijden op de infoborden of automaten.

E-laadpunten

Voor het elektrisch laden van een voertuig binnen het betaald parkeergebied wordt geen uitzondering gemaakt. Ook bij een e-laadpunt dient u op de gebruikelijke wijze te betalen.

Gratis parkeren gehandicapten

Houders van een geldige gehandicaptenparkeerkaart kunnen in Heerlen voor de duur van maximaal 3 uur parkeren zonder te betalen. Een parkeerschijf is verplicht.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.