Paspoort, rijbewijs en andere documenten

Geslaagd voor uw rijbewijs? Of u wilt op reis naar het buitenland en u heeft een reisdocument nodig. Maak een afspraak bij de gemeente.

Icoon reiskoffer

Andere onderwerpen in Paspoort, rijbewijs en andere documenten

Reisdocumenten

Iedereen vanaf 14 jaar moet een geldig identiteitsbewijs kunnen tonen. Dit kan met een paspoort of een identiteitskaart. Met een paspoort kunt u over de hele wereld reizen, met een identiteitskaart alleen door de meeste landen van Europa.

Rijbewijs

Als u bent geslaagd voor uw rijexamen, kunt u een rijbewijs aanvragen. Ook voor rijden met een bromfiets of soms zelfs tractor of trekker, is een rijbewijs nodig. Afhankelijk van de situatie kan bovendien een medische keuring nodig zijn.

Aktes en uittreksels

Een kopie van een akte van geboorte, huwelijk, partnerschap, echtscheiding en overlijden kunt u aanvragen bij de gemeente waar de akte is opgemaakt. In een uittreksel BRP staat o.a. uw naam, adres en woonplaats. Zo'n uittreksel kunt u alleen aanvragen bij de gemeente waar u staat ingeschreven.

Naamgebruik

Bij geboorte, trouwen of partnerschap kan gekozen worden welke naam er gebruikt moet worden. Bent u niet tevreden over uw naam, dan kunt u onder bepaalde voorwaarden een andere naam aanvragen.