Schuldhulpverlening voor (ex)-ondernemers

Heeft u een eigen onderneming en heeft u schulden? Mogelijk kunnen we u verder helpen. U hoeft uw onderneming niet altijd te beëindigen als u schulden heeft. Mogelijk is hulp van een deskundige die samen met u kijkt naar uw financiële situatie, voldoende. Een levensvatbaarheidsonderzoek van uw onderneming, kan daar ook bij horen. Als u in Heerlen woont maar (ex)ondernemer bent in een andere gemeente, kunt u soms ook hulp krijgen. 

Voorwaarden:

  • U staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
  • U heeft in de afgelopen 5 jaar een eigen onderneming gehad

Als u aan deze voorwaarden voldoet, neem dan contact met ons op.

Bel: 045-5605040 (keuze 2, dan 5) 
Mail ons

Persoonlijk aansprakelijk?

Als er sprake is van een onderneming met rechtspersoonlijkheid (bijvoorbeeld een B.V.), dan bent u in principe niet aansprakelijk met uw privévermogen voor de zakelijke schulden. Anders is dit wanneer u een eenmanszaak (ZZP), VOF of maatschap heeft. U bent dan wel aansprakelijk voor de zakelijke schulden.

Schakel op tijd hulp in

Vaak zien we dat ondernemers lang zoeken en vanuit hun passie, gedrevenheid, trots en groot verantwoordelijkheidsgevoel vaak (te) lang wachten alvorens hulp in te schakelen. Dit is een gemiste kans, vooral wanneer sprake is van een levensvatbare onderneming. Op zo’n moment kan een sparring-partner u helpen om de financiële situatie te bekijken.

Voldoet u niet aan de voorwaarden?

Voldoet u niet aan deze voorwaarden, maar heeft u wel schulden? Bekijk dan de pagina over hulp bij geldproblemen