Sport- en vergaderaccommodatie reserveren

De gemeente Heerlen beheert accommodaties voor binnensport, vergaderingen en sociale activiteiten. Denk hierbij aan een sporthal, sportzaal, gymzaal of gemeenschapsvoorzieningen. Deze ruimtes kunt u huren voor (sport)activiteiten, vergaderingen of kleine activiteiten van en voor buurtbewoners. U mag in deze ruimtes geen grote commerciële evenementen organiseren. 

Aanpak

Bent u nieuw en reserveert u voor de eerste keer een accommodatie? Maak dan een account aan. Dit doet u via de startpagina van het online reserveringssysteem. Wij sturen u dan per e-mail uw login id. In het systeem kunt u de beschikbaarheid van de accommodaties bekijken en reserveren. U betaalt via iDeal.

Kosten

De huur van een accommodatie betaalt u per uur via iDeal. De bedragen verschillen per ruimte of veld. De kosten van de sportaccommodatie vindt u  in de regeling gebruiksvergoedingen (sport)accommodaties Heerlen.

Bij de boeking van een vergaderaccommodatie gaat het systeem standaard uit van een semi-commercieel tarief. Dit kunt u zelf nog niet aanpassen. Als u onder een ander tarief valt, dan verrekenen we dit achteraf.

Omschrijving

De gemeente heeft een digitaal reserveringssysteem. In het reserveringssysteem kunt u uitzoeken welke accommodatie wanneer vrij is. U mag ook een ruimte reserveren.

Voorwaarden

Wie mag de binnensportaccommodaties reserveren?

  • sportclubs
  • stichtingen en verenigingen
  • scholen
  • particulieren

Bij het boeken krijgen vaste gebruikers, zoals scholen en verenigingen, voorrang. Deze vaste gebruikers kunnen hun tijdstippen voor het seizoen laten blokkeren. 

Wie mag de vergaderaccommodaties reserveren?

  • stichtingen en (sport)verenigingen
  • scholen
  • particulieren

Deze vergaderaccommodaties kunt u gebruiken voor vergaderingen van verenigingen en kleinschalige activiteiten van en voor buurtbewoners. Alcoholverkoop, alcoholverstrekking of alcoholgebruik mag niet. U kunt voor de vergadering vragen of er koffie, thee en water voor u klaar kan staan.