Winkelen in Heerlen

Heerlen heeft voor ieder wat wils. Alle bekende winkelketens in de hoofdstraten in het centrum en eromheen leuke, eigenwijze en lokale speciaalzaken. Mis ook de weekmarkt of Curiosamarkt niet. En wist u dat de grootste woonboulevard van Europa ook in Heerlen ligt? Op 5 minuten rijden van het centrum, mét Zweedse meubelgigant en met 4 miljoen bezoekers per jaar! En ernaast een autoboulevard. Alles op steenworp afstand van elkaar.

Heerlen-Centrum

De liefhebber van winkelen is in het centrum van Heerlen snel verkocht met naast de vele modezaken en warenhuizen, leuke kleine boetiekjes, aparte zaakjes en speciale markten. Er zijn ook twee overdekte centra; het Loon en Corio Center. 

Markten in het centrum

De grote wekelijkse markt is op dinsdag van 8.30 tot 15.00 uur, op de Bongerd en Promenade. Met veel fruit- en groentekramen, planten, vis, brood, noten, naaistoffen, fournituren, kleding, onderkleding en tassen, huishoudelijke spullen en nog veel meer. Gezellig!

Op zaterdag is er een middelgrote markt, op dezelfde plek, van 9.00 tot 17.00 uur. Neem uw eigen boodschappentas mee, zo draagt u bij aan het verminderen van zwerfafval! 

Tip: Kijk ook eens op de website van Visit Heerlen.

Woon- en autoboulevard

De Woonboulevard heeft 120.000 m2 aan woonspeciaalzaken. Alles voor in en om het huis is er te krijgen; van bouwmarkten, keukenshowrooms, badkamerspeciaalzaken tot meubelwinkels en woonwarenhuizen. Grote publiekstrekker is onder anderen de Ikea, de grootste van de Benelux. De Woonboulevard ligt pal aan de A76 en heeft 4000 gratis parkeerplaatsen. Ook is de woonboulevard goed per trein te bereiken (station Heerlen-Woonboulevard) op het treintraject Heerlen-Maastricht.

Pal achter de Woonboulevard ligt de Heerlense Autoboulevard. Een clustering van autobedrijven van álle bekende merken. De nieuwste modellen, aantrekkelijke occasions én accessoires.

Meer informatie vindt u op de website van de Woonboulevard.

Koopavonden en koopzondagen

Elke donderdagavond is koopavond tot 21.00 uur. Winkels en supermarkten mogen maandag t/m zaterdag van 6.00 tot 22.00 uur open zijn, dus een aantal winkels heeft vaker een avondopenstelling. Bovendien mogen alle winkels en supermarkten elke zondag open zijn. De winkels beslissen dat zelf. Alleen op Goede Vrijdag, Dodenherdenking 4 mei en kerstavond 24 december moeten alle winkels verplicht om 19.00 uur sluiten.

Wij verwijzen voor exacte informatie over de openingstijden naar:

Meer markten

Speciale markten

Vanaf de 1e zaterdag van april tot en met de 1e zaterdag van oktober is er Curiosamarkt in Heerlen-Centrum, van 8.00 tot 16.00 uur. U kunt er snuffelen naar curiosa, antiek en tweedehands spulletjes. Houd onze evenementenkalender in de gaten; de curiosamarkten staan daar vermeld. En in april is er altijd een enorme Jaarmarkt in het centrum; een lentemarkt die duizenden bezoekers trekt.
Hou voor de speciale markten de evenementenkalender in de gaten.

Markten in andere stadsdelen

  • Hoensbroek (Markt): elke vrijdag van 8.00 tot 12.30 uur.
  • Heerlerheide (Corneliusplein en Wannerstraat): elke vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur.