De gemeente biedt een collectieve zorgverzekering aan. Dit bespaart u geld. U kunt hier gebruik van maken als u een minimuminkomen heeft.

Aanpak

  • Aanmelden kan eenvoudig online. Ga hiervoor naar VGZ  en klik op uw gemeente. U vindt hier alle informatie over het VGZ Zuid-Limburgpakket en u kunt zich direct aanmelden.
  • Kunt u zich niet online aanmelden? Vraag dan telefonisch een aanmeldformulier bij VGZ op. U kunt dit formulier gratis terugsturen, samen met een kopie van uw paspoort, identiteitskaart of verblijfsvergunning.

Als u overstapt mag u geen betalingsachterstand hebben bij uw huidige zorgverzekeraar. VGZ zorgt voor opzegging bij uw huidige zorgverzekering.

Omschrijving

De gemeente biedt mensen met een inkomen tot 150% van de bijstandsnorm de mogelijkheid om deel te nemen aan een collectieve zorgverzekering: het VGZ gemeentepakket Zuid-Limburg.
Deze verzekering bestaat uit een basisverzekering met een compacte of een uitgebreide aanvullende verzekering. In de verzekering zijn het wettelijk eigen risico van € 385 en eigen bijdragen meeverzekerd.

Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

De collectieve verzekering VGZ Gemeentepakket Zuid-Limburg bestaat uit:

  • de verplichte basisverzekering en
  • een compacte aanvullende verzekering (voor als u minder zorg gebruikt of verwacht te gebruiken) of
  • een uitgebreide aanvullende verzekering (als u regelmatig of veel zorg nodig heeft)

De vergoedingen van de aanvullende verzekering van VGZ zijn voor de gemeente leidend. Heeft u een verzekering bij een andere maatschappij en krijgt u daar minder vergoedingen? U kunt dan u voor het verschil geen bijzondere bijstand aanvragen.

Voorwaarden

De voorwaarde voor deelname aan de collectieve ziektekostenverzekering van de VGZ:

  • U heeft een inkomen tot 150% van het minimum.

Termijn

U kunt elk jaar opnieuw uw eigen zorgverzekering kiezen. U kunt overstappen naar een andere zorgverzekeraar voor 1 januari.