Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Melding of vergunning organiseren evenement

U hebt een vergunning nodig als u een groot evenement wil organiseren. Bij een klein evenement is een melding vaak genoeg. Meld de datum van het evenement zo snel mogelijk met een vooraankondiging. De gemeente houdt bij de beoordeling van de vergunning rekening met spreiding van evenementen in tijd en soort.

De meeste evenementen zijn verboden. Kijk voor meer informatie op Rijksoverheid.nl.

U kunt geen subsidie meer aanvragen voor een evenement dat niet meer door mocht gaan vanwege corona. Er komt een nieuwe regeling voor evenementen van 1 januari 2022 tot en met september 2022. Meer informatie hierover volgt later op de website van het RvO. 

Heeft u vragen over het organiseren van een evenement in Heerlen, neem dan contact met ons op via: evenementen@heerlen.nl of via 14045.

Bij de melding via de webdienst EvenementAssistent verschijnt een lijst met vragen. Die vragen stellen we om de risico's van een evenement in te schatten. Adviezen vragen wij automatisch op bij de hulpdiensten. Het risico bepaalt of uw evenement meldingsplichtig of vergunningsplichtig is.  Als het nodig is krijgt u een veiligheidsplan. Dit plan vult u verder aan.

Vanwege het coronavirus zijn de meeste evenementen verboden. Lees meer over de coronamaatregelen voor evenementen op Rijksoverheid.nl.

Organiseert u een klein evenement en twijfelt u of u een vergunning nodig heeft, vraag het na bij de gemeente via 14045 of stel u vraag via evenementen@heerlen.nl

Het melden van een evenement of het aanvragen van een evenementenvergunning is gratis.

Zo organiseert u een evenement:

  • Vul de digitale EvenementenAssistent in
  • Hebt een vergunning nodig? Vraag die minimaal 8 en maximaal 26 weken vóór het evenement aan
  • Is een melding voldoende? Meld het evenement minimaal 4 weken van te voren aan.
  • Hebt u vragen of hebt u hulp nodig bij het invullen van de EvenementAssistent? Bel met het Team Vergunningen/Evenementen: telefoon 14045 of mail evenementen@heerlen.nl 

De gemeente beslist binnen 8 weken na ontvangst van uw aanvraag. Deze termijn mag de gemeente eenmaal verlengen.

Gaat het om een risicovol evenement dan is de beslistermijn langer.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.