Subsidies

Voor tal van zaken kunt u bij de gemeente subsidies aanvragen. Voor het organiseren van evenementen, voor energiebesparende maatregelen, voor culturele activiteiten en nog veel meer.

Icoon fiets

Andere onderwerpen in Subsidies

Buurtontwikkeling

Wil je je buurt groener of schoner en daarbij helpen? Of heb je andere ideeën om samen met de gemeente te zorgen voor een mooiere, fijnere en schonere buurt? De gemeente kan helpen!

Cultuur

Heerlen wil ruimte geven voor culturele vernieuwing en urban culture en broedplaats zijn voor creatieve industrie. Voor beeldende kunst, theater, dans, muziek, musea, culturele evenementen en de creatieve industrie zijn subsidies beschikbaar.

Sport en spel

Sporten is leuk en gezond. Sommige mensen sporten bij een sportvereniging of sportschool, anderen gaan zelf joggen of wandelen. Eigenlijk zou iedereen elke dag minimaal 30 minuten intensief moeten bewegen om gezond te blijven. Daarom heeft de gemeente enkele stimuleringsregelingen.

Energie en milieu

Door te investeren in energiebesparende maatregelen of duurzame energiebronnen kunt u uw maandelijkse lasten verlagen en vaak ook het wooncomfort van uw woning verhogen. En het is beter voor het milieu!

Inkomen

De gemeente Heerlen biedt voorzieningen op het gebied van werk en inkomen. Lukt het niet om (weer) aan het werk te komen, dan kunnen we u mogelijk helpen.