De gemeente heeft het afgelopen jaar 14 projecten afgerond in de openbare ruimte. Met deze werkzaamheden is ruim 11 miljoen euro door de hele stad geïnvesteerd, grotendeels in onze buurten en wijken. Op dit moment wordt alweer gewerkt op een groot aantal andere locaties.
Dit jaar gaat Heerlen verdere maatregelen nemen om de stad (verkeers)veiliger, leefbaarder en beter bereikbaar te maken. De nadruk ligt bij projecten die direct invloed hebben op de verkeersveiligheid en leefbaarheid van onze inwoners.
Het college van B&W heeft het Heerlens Ouderen Akkoord 2025-2030 vastgesteld. Een ambitieus en breed gedragen ouderenbeleid dat voortbouwt op bestaande successen én nieuwe initiatieven introduceert.
Het Nederlands Mijnmuseum en Kasteel Hoensbroek in Heerlen zijn bekroond met een Michelinster in de categorie ‘Travel & Cultures’ in de internationale Michelin Groene Gids.
Het college van Burgemeester & Wethouders is akkoord gegaan met de verkoop van terrein In ’t Wieër in Hoensbroek. Op dit terrein aan de Prof. Tinbergen-/Prof. Eykmanlaan gaat Cicero honderd zorgwoningen bouwen voor ouderen.
De gemeente Heerlen helpt inwoners om hun woning beter te isoleren. Zo zorgen we samen voor warmere huizen in de winter en lagere energiekosten. Met twee nieuwe subsidies maken we verduurzamen bereikbaar voor iedereen. Ook voor mensen met een lager inkomen. Dit is een volgende stap in het Heerlens Verduurzamingsoffensief.
De gemeente werkt aan een nieuw hart voor Heerlerbaan. Winkelcentrum Giesen Bautsch wordt vernieuwd. Boven de winkels komen 41 koopappartementen in het middensegment. Samen met de Brede Maatschappelijke Voorziening (BMV) en buurthuis Caumerbron ontstaat een plek waar winkels, wonen en ontmoeten samenkomen.
Een groene gevel waar bijen voedsel vinden, een dak dat verkoelt én regenwater vasthoudt en een rijtje neststenen in de muur voor gierzwaluwen. In de toekomst wordt dit steeds normaler in Heerlen. Het college van B&W heeft het beleidskader ‘Natuurinclusief bouwen’ vastgesteld. Daarmee zet de stad een grote stap richting bouwen waar natuur geen bijzaak is, maar een vanzelfsprekend onderdeel van elk ontwerp.