Nieuwsoverzicht

 • Succesvolle opschoonactie Vrieheide

  Op woensdag 29 mei vond een zeer succesvolle opschoonactie plaats in de buurt Vrieheide. Bewoners en vrijwilligers kwamen massaal bijeen om hun buurt schoon, mooi en veilig te maken.

 • Kidscultuurweek in Heerlen

  Maandag 3 t/m donderdag 6 juni vindt voor de leerlingen van de groepen 1 en 2 en 7 en 8 van alle Heerlense basisscholen de kidscultuurweek plaats. Tijdens deze kidscultuurweek mogen de Heerlense leerlingen kosteloos proeven aan het rijke culturele aanbod van de stad.

 • Heerlen maakt zich sterk voor hergebruik

  De gemeente Heerlen omarmt circulariteit door ook in eigen huis een tweede leven te geven aan meubels en kleding. Zo is er in de trouwzaal bewust gekozen voor duurzame producten en diensten in samenwerking met lokale ondernemers. En er wordt een kledingbeurs georganiseerd.

 • Rigoureuze vergroening in Lindeveld

  In de wijk Lindeveld wordt op dit moment hard gewerkt aan een flinke vergroening. De aannemer is bezig om op 94 adressen een geveltuin aan te leggen met daarin speciaal voor Heerlen ontwikkelde Koempelgrond.

 • Balanceren tussen investeren en bezuinigen

  Kader voor begroting 2025-2028

 • Heerlenaren kunnen thema aandragen voor burgerberaad

  De voorbereidingen voor het burgerberaad zijn in volle gang. T/m 2 juni 2024 kan iedereen een thema aandragen. Een thema dat u belangrijk vindt voor de stad.

 • Trots op Hoensbroek Centrum

  Bewoners, ondernemers en bezoekers van Hoensbroek Centrum gingen in gesprek over de toekomstige ontwikkeling van het gebied. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst op donderdagavond 16 mei bij Amicitia.

 • MET ggz verhuist niet naar Hoofdstraat-West

  Het college heeft besloten dat de vestiging van MET ggz in het pand aan de Hoofdstraat-West in Hoensbroek in deze situatie niet passend is. Het college gaat samen met MET ggz op zoek naar een alternatieve oplossing.

  Logo gemeente Heerlen
 • Gemeente Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen sluiten pact Studentenhuisvesting Zuid-Limburg

  Voor de doorontwikkeling van de groeiende kennisindustrie in Zuid-Limburg is voldoende en goede studentenhuisvesting van groot belang. De gemeenten Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen zoeken hierbij de samenwerking op.