Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Tip

Hoe kunt u besparen op afvalkosten?

Wist u dat u heel veel spullen gratis naar het milieupark kunt brengen? Denk bijvoorbeeld aan glas, harde kunststof, niet geïmpregneerd hout, elektrische apparaten, gips, metaal en piepschuim. Als u het gescheiden aanbiedt kost dit niets. Dat komt doordat het verwerken van grondstoffen goedkoper is. Soms levert het zelfs geld op!

Geld besparen

Wat doet u als u bijvoorbeeld een nieuwe wasmachine koopt? Gooit u het piepschuim in de container en laat u het verwerken als restafval? Dan betaalt u dat als restafval. Brengt u het weg? Dan bespaart u kosten én draagt u een steentje bij aan een beter milieu.

En natuurlijk, dat kost tijd en moeite. En het is niet altijd gemakkelijk. Maar in dit geval geldt: gemak dient de mens, maar niet de beurs en het milieu.

Dat betekent dat we door beter te scheiden nog flink kunnen besparen. Kijk op de website van Rd4 naar de tarieven en ontdek wat u gratis weg kunt brengen.

Tips

Meer tips

Landelijke Opschoondag
Je buurt weer schoon?

Zaterdag 19 maart was de Landelijke Opschoondag! Bekkerveld was één van de wijken waar de vrijwilligers hun handen uit de mouwen staken. Wil je ook een schoonmaakactie organiseren? Meld je aan!

Grofvuil
Grofvuil 2 keer gratis vanaf 2022

Grofvuil wegbrengen? Vanaf 2022 kun je 2x per jaar gratis naar het milieupark! Wist je dat je bij die twee keer ook matrassen en geïmpregneerd hout gratis mag wegbrengen?

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.