Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Heel Heerlen Graaft: op zoek naar resten uit Romeins verleden

18 april 2023 - Jarenlang onderzoek heeft heel wat informatie opgeleverd over de Romeinse stad Coriovallum. Toch is een groot deel nog niet onderzocht en blijven vele vragen onbeantwoord. Onder de straten, huizen en tuinen bevindt zich informatie die bijdraagt aan de kennis over Romeins Heerlen. Samen met inwoners gaan we op zoek naar resten uit de Romeinse stad. Op 18 juni vindt de kick-off van het project Heel Heerlen Graaft plaats, gevolgd door de grote graafdagen op 9 en 10 september.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Kleurrijke picknickbanken voor Bekkerveld

  1 juni 2023 - Wethouder Marco Peters heeft donderdag 1 juni geholpen met het schilderen van twee nieuwe picknickbanken op het Bekkerveld.

  Lees meer

 • Buurtconsulent

  1 juni 2023 - Ben jij die enthousiaste, daadkrachtige en verbindende buurtconsulent die de gemeente Heerlen zoekt? Heb jij ervaring binnen de werkvelden openbare ruimte, burgerbetrokkenheid, leefbaarheid- en veiligheid en het sociaal domein? Wil jij binnen een breed netwerk opereren? Dan is de functie buurtconsulent bij het team Sociale veiligheid en Buurtregie misschien wel iets voor jou! Reageer voor 16 juni 2023.

  Lees meer

 • Onthulling van de eerste permanente Walk Walk Dance wereldwijd

  30 mei 2023 - Rennen, springen, rollen of wandelen over betoverende muzikale lijnen, waarbij je je eigen unieke ritme creëert? Dat kan binnenkort in Heerlen met de Walk Walk Dance. Dit interactieve, speelse kunstwerk, gemaakt door de bekroonde kunst- en designstudio Daily tous les jours uit Montreal komt naar ons stadshart. De Walk Walk Dance verandert alledaagse gewoonten in gedeelde menselijke ervaringen. We openen deze wereldwijde primeur op zaterdag 3 juni om 14.00 uur tijdens de Stad-als-Speeltuin-Dag.

  Lees meer

 • Rondje Groeves

  30 mei 2023 - De gemeente wil samen met IBA Parkstad een nieuwe recreatieve fietsroute aanleggen die zicht biedt op ons bijzonder zilverzandgebied. Een gebied dat nu voor fietsers niet toegankelijk is, terwijl het zo mooi is en zo’n rijke historie laat zien. De route verbindt de zilverzandgroeve Vrieheide van Beaujean/Quaedvlieg en de groeve van Sibelco. U komt langs de entree van de Brunssummerheide met het informatiepunt. En de route kruist op twee punten de (boven)regionale fietsverbinding Leisure Lane. Op die manier kunt u ook gemakkelijk weer andere mooie fietsroutes bereiken. De planning is dat het werk in het 1e half jaar van 2022 start.

  Lees meer

 • Administratief juridisch medewerker Interventieteam

  30 mei 2023 - Heb jij ervaring binnen het werkveld openbare orde, leefbaarheid en sociale veiligheid? Word jij warm van het aanpakken van multiproblematiek met accenten op zorg en veiligheid? Ben jij die ondersteuner die samen met onze huidige administratief juridisch medewerker onze specialisten perfect aanvult, graag samenwerkt en communicatief sterk is? Dan is deze dynamische functie van administratief juridisch medewerker bij het Interventieteam misschien wel iets voor jou! Reageer uiterlijk 16 juni 2023.

  Lees meer

 • Functioneel Beheerder Gegevensuitwisseling

  30 mei 2023 - Heb jij ervaring als functioneel beheerder? Vind je kwaliteit van je werk en dienstverlening belangrijk? Word jij warm van applicatiekoppelingen en gegevensuitwisseling? Vind jij het leuk om je klanten te adviseren en te ondersteunen? Dan is de functie functioneel beheerder iets voor jou! Reageer vóór 26 juni 2023.

  Lees meer

 • Allround Medewerker Buitendienst

  30 mei 2023 - Werk jij graag buiten en haal je voldoening uit een verzorgde openbare ruimte? Houd jij van een afwisselende en dynamische baan? Heb jij groene vingers en een groot hart voor de fysieke leefomgeving? Steek jij graag je handen uit de mouwen en houd je van aanpakken? Dan is de functie allround medewerker buitendienst beslist iets voor jou! Reageer voor 19 juni 2023.

  Lees meer

 • Koninklijke onderscheiding voor H.H.C. (Harry) Degens (69 jaar)

  29 mei 2023 - Vandaag werd Harry Degens uit Hoensbroek benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving deze Koninklijke onderscheiding vanwege zijn jarenlange vrijwillige inzet en betrokkenheid bij verschillende verenigingen. Meneer Degens ontving zijn Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Roel Wever. Deze bijzondere uitreiking vond vandaag om 14.00 uur plaats in de pastorie van Heerlerheide.

  Lees meer

 • Koninklijke onderscheiding voor J.D.J. (Joop) Hoevers (59 jaar)

  27 mei 2023 - Joop Hoevers uit Heerlen ontving vandaag een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Roel Wever. Meneer Hoevers werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn inzet sinds de jaren ’90 als trainer, bestuurslid en vicevoorzitter bij Atletiekvereniging Oranje Nassau (hierna: AVON) en zijn jarenlange inzet als bestuurslid en penningmeester bij Limburg Athletics+. De uitreiking van de onderscheiding vond plaats op zaterdag 27 mei tijdens de jubileumavond ter gelegenheid van het 100-jarige bestaan van AVON.

  Lees meer

 • Herinrichting Benzenrade

  25 mei 2023 - De gemeente heeft de bewoners van Benzenrade in 2016 na het aanbrengen van kabels en leidingen in de verharding beloofd om deze verharding te vernieuwen. Omdat 5 jaar later nog geen werkzaamheden verricht zijn heeft de buurtvereniging het initiatief genomen om een herinrichtingsvisie Openbare Ruimte in Benzenrade op te stellen. Deze visie vormt de grondslag voor het onlangs gepresenteerde conceptontwerp. De door de bewoners aangedragen opmerkingen worden verwerkt door RA+ in een nieuw ontwerp.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.