Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Regeling voor schadevergoeding

23 juli 2021 - Op vrijdag 16 juli heeft het kabinet besloten de hoogwatersituatie in Limburg te behandelen als nationale ramp. Dat betekent dat er een regeling komt, die materiële schade en gemaakte kosten vergoedt.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Video: hoe werkt het voor ondernemers

  28 juli 2021 - Bent u een ondernemer en wilt u graag meedoen? In deze video leggen we u stap voor stap uit hoe (gemakkelijk) het werkt.

  Lees meer

 • Aanbesteding bouwpartner

  28 juli 2021 - Het definitief ontwerp is vastgesteld door de gebruikers van de BMV. De aanbestedingsprocedure voor de aannemer is lopende. De eerste fase, waarin geïnteresseerde partijen zich konden aanmelden voor de opdracht, is inmiddels afgerond. Uit de aanmeldingen zijn vijf partijen geselecteerd die mogen inschrijven op de opdracht.

  Lees meer

 • Kwijtschelding schulden gedupeerde ouders kinderopvangtoeslagaffaire

  22 juli 2021 - Duizenden ouders zijn getroffen door de problemen met kinderopvangtoeslag. De Belastingdienst/Toeslagen compenseert hen daar financieel voor. Maar voor wie in de problemen is geraakt is dat niet altijd voldoende.

  Lees meer

 • Opening Flooral en Romeinse plaquettes

  22 juli 2021 - Zoals vanouds is het nooit stil in Romeins Kwartier: het borrelt en bruist er! Op deze plek wordt geleefd: historie en heden komen samen in oude én nieuwe verhalen. Vanaf aanstaande vrijdag 23 juli is het verhaal van de stad ook terug te zien in de eerste flooral van Heerlen: een kunstwerk op de vloer. Het kunstwerk is 8 meter breed en 80 meter lang en ligt tussen het Raadhuis en Tempsplein.

  Lees meer

 • Power Up – tegen energie-armoede

  22 juli 2021 - Heerlen gaat meedoen aan een nieuw Europees project 'Power up'. Het project wil stimuleren dat er plaatselijke 'sociale' energieorganisaties opgericht worden. Hiermee wil Europa energiearmoede aanpakken.

  Lees meer

 • Koninklijke onderscheiding voor J.A.M.A. Erkens (74 jaar)

  21 juli 2021 - Heerlenaar John (Johan Alphons Marie Antonius) Erkens heeft een Koninklijke Onderscheiding mogen ontvangen uit handen van burgemeester Roel Wever. Dit gebeurde op woensdag 21 juli in Heerlen. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

  Lees meer

 • Vacature Projectleider Heerlen-Centrum

  21 juli 2021 - Domein Organisatie, Team Projecten, is op zoek naar een projectleider Heerlen-Centrum. Interesse? Reageer dan voor 18 augustus 2021.

  Lees meer

 • Meer mogelijkheden met aangepaste subsidieregeling voor activiteiten senioren

  20 juli 2021 - Ruim baan voor vernieuwende ideeën en spontane initiatieven voor senioren: Om een levendige activiteitenkalender voor 55-plussers te stimuleren, wijzigt Heerlen de bestaande subsidieregeling ‘maatschappelijke participatie ouderen’.

  Lees meer

 • Zwemmen in Sibelcogroeve

  20 juli 2021 - Zwemmen in de Sibelcogroeve is technisch haalbaar. Het college van B&W van de gemeente Heerlen wil dat in principe ook mogelijk maken. Voordat het echter zover is moet in het najaar nog goed worden gekeken onder welke voorwaarden dat het beste kan. Dan presenteert het college een aantal scenario’s aan de gemeenteraad, op basis waarvan dan wordt gesproken over een verdere aanpak.

  Lees meer

 • Volledig zwemseizoen door uitstel reno-vatie zwembad Hoensbroek

  20 juli 2021 - Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten om de geplande grootschalige renovatie van zwembad Hoensbroek uit te stellen tot na de zomer van 2022. Zo kunnen individuele gebruikers en verenigingen het zwembad een heel jaar gebruiken zonder beperkingen door de renovatie. Ook kan de zwemachterstand worden ingelopen die veel kinderen door corona hebben opgelopen.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.