Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Doorrijden = boete

14 oktober 2021 - Vanaf 15 oktober krijgt iedereen die zonder ontheffing door de bussluis aan de Schaesbergerweg rijdt automatisch een boete. De afsluiting met een zakpaal werd weggehaald en vervangen door camera’s. Deze functioneren al geruime tijd, maar tot nu toe werden nog geen boetes verzonden. Via de camera’s hebben we gezien dat er dagelijks tientallen auto’s onterecht door de bussluis rijden. Voor hen is dit een laatste waarschuwing. Vanaf nu volgt op het doorrijden zonder ontheffing automatisch een boete.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Klimaatbegroting

  15 oktober 2021 - Hoeveel CO2 uitstoot hebben we in Heerlen voorkomen met gebouwen, verkeer en vervoer, industrie, energie, afval en water? Dit en vele wetenswaardigheden op het gebied van klimaat vindt u in de klimaatbegroting.

  Lees meer

 • Officiële opening publiekshal

  13 oktober 2021 - De publiekshal in het nieuwe stadskantoor wordt op maandag 18 oktober om 11.00 uur officieel in gebruik genomen. Het voltallige college van B&W is daarbij aanwezig en zal de eerste uren optreden als gastheer/gastvrouw. Wethouder Loek Damen ontkurkt de champagne terwijl het zangduo Paul & Leo het Heerlens volkslied zingt.

  Lees meer

 • Aflevering #1: Resten van de Koude Oorlog

  12 oktober 2021 - In de eerste aflevering van Heerlen Ondergronds bezoeken we onder andere de schuilkelder in de Q-Parkgarage van het Van Grunsvenplein en het ABP. Het Q-Park van het Van Grunsvenplein, een plek waar we waarschijnlijk allemaal wel een keer geweest zijn. Maar wist jij dat er hier een van de grootste schuilkelders van Nederland verborgen ligt? Deze schuilkelder is opgeleverd in 1973 en diende als schuilplek voor meer dan 15.000 personen tijdens de Koude Oorlog.

  Lees meer

 • Denk mee over de toekomst van GMS

  8 oktober 2021 - Wethouder Loek Damen heeft op donderdag 7 oktober de aftrap verricht van het project GMS on Tour. Bij basisschool de Horizon aan de Grasbroekerweg heeft hij de opvallende groene tourbus officieel in gebruik genomen. Deze bus wordt als pop-up locatie op verschillende plaatsen in de wijk ingezet.

  Lees meer

 • Sluitende begroting 2022

  7 oktober 2021 - Het college van Burgemeester en Wethouder legt de gemeenteraad op 3 november (tijdens de algemene beschouwingen) een sluitende begroting 2022 voor. Daarmee legt het college een gezonde basis voor de eigen ambities en die van de volgende coalitie. De algemene reserve is op peil en de post ‘onvoorzien’ bedraagt 1,5 miljoen euro

  Lees meer

 • Week van de veiligheid: inleveractie messen

  7 oktober 2021 - ‘Gewonde bij steekpartij’, ‘Persoon om het leven gekomen na steekincident’, ‘Steekpartij op middelbare school’. Krantenkoppen die we steeds vaker zien. Er vinden steeds vaker steekincidenten plaats, een zorgelijk feit. Met name jongeren en jongvolwassenen gaan steeds vaker met een mes over straat. Naast dat het niet stoer is, geeft een mes of ander steekwapen ook een gevoel van schijnveiligheid. Je gaat een ruzie of confrontatie minder snel uit de weg, maar loopt daarbij ook het risico dat het steekwapen tegen je gebruikt kan worden.

  Lees meer

 • Wegafsluiting Glas Mij-weg

  7 oktober 2021 - In het kader van de voorbereidingswerkzaamheden voor de spoorverdubbeling Heerlen-Landgraaf vinden er werkzaamheden plaats op de Glas Mij-weg. De weg is afgesloten van zondag 7 november 5:00 uur tot maandag 8 november 5:00 uur.

  Lees meer

 • Rondje Groeves

  7 oktober 2021 - De gemeente wil samen met IBA Parkstad een nieuwe recreatieve fietsroute aanleggen die zicht biedt op ons bijzonder zilverzandgebied. Een gebied dat nu voor fietsers niet toegankelijk is, terwijl het zo mooi is en zo’n rijke historie laat zien. De route verbindt de zilverzandgroeve Vrieheide van Beaujean/Quadvlieg en de groeve van Sibelco. U komt langs de entree van de Brunssummerheide met het informatiepunt. En de route kruist op twee punten de (boven)regionale fietsverbinding Leisure Lane. Op die manier kunt u ook gemakkelijk weer andere mooie fietsroutes bereiken.

  Lees meer

 • Overlijdensbericht raadslid Hilde Leeman

  6 oktober 2021 - Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het onverwachte overlijden van ons raadslid H.W. (Hilde) Leeman.

  Lees meer

 • Impuls voor winkelcentrum Giesen Bautsch

  5 oktober 2021 - Heerlen gaat de gemeenteraad voorstellen een financiële bijdrage van 1,2 miljoen beschikbaar te stellen voor de herontwikkeling van winkelcentrum Giesen Bautsch in Heerlerbaan.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.