Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Start metamorfose Burgemeester van Grunsvenplein

12 november 2021 - Op vrijdag 12 november ondertekenden de gemeente Heerlen en BESIX Infra Nederland de bouwteamovereenkomst als startsein voor de herinrichting van het Burgemeester van Grunsvenplein. Het plein krijgt een complete metamorfose: van grijs en kil, naar groen, duurzaam en aangenaam. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd om de overlast tot het minimum te beperken. Medio zomer 2022 zijn de werkzaamheden gereed en is het heerlijk toeven in het nieuw aangelegde groene plein voor het Parkstad Limburg Theater.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Avond-lockdown en strengere maatregelen overdag

  26 november 2021 - Er wordt op korte termijn geen daling verwacht in de besmettingscijfers en ziekenhuisopnames. Daarom grijpt het kabinet in, met strengere maatregelen. De maatregelen zijn erop gericht om het aantal contactmomenten per dag sterk te verminderen. Daarbij gaat het dagelijks leven overdag (school, werk, sport et cetera) door, maar wel met aanvullende regels. In de avond is bijna alles gesloten. Deze maatregelen gaan in op zondag 28 november om 05.00 uur en gelden in ieder geval tot 19 december 2021. De situatie wordt op dinsdag 14 december opnieuw beoordeeld.

  Lees meer

 • Vacature Juridisch beleidsmedewerker (milieu)

  26 november 2021 - Gemeente Heerlen, Domein Ruimte – Team Bouw- en Milieutoezicht en Bodem, is op zoek naar een Juridisch beleidsmedewerker (milieu). Interesse? Reageer dan voor 20 december aanstaande.

  Lees meer

 • Kun jij als ondernemer alles afvinken?

  25 november 2021 - Kun jij als ondernemer alles met een gerust hart afvinken? Dan heb je het goed geregeld!

  Lees meer

 • Vacature Casemanager Leerplicht/RMC

  25 november 2021 - Gemeente Heerlen, Domein Economie - Team Voortijdig Schoolverlaten, is op zoek naar een Casemanager Leerplicht/RMC. Interesse? Reageer dan voor 13 december aanstaande.

  Lees meer

 • Heerlen steunt campagne Orange the World

  25 november 2021 - Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. Ook in Nederland liegen de cijfers niet: 45% van de vrouwen komt in aanraking met geweld, 84% is seksueel geïntimideerd op straat en 40% wordt ongewenst bejegend op het werk. Bijna de helft van de meisjes (48%) heeft zelfs vóór haar achttiende verjaardag een strafbare vorm van seksueel geweld meegemaakt.

  Lees meer

 • Vacature Medewerker burgerzaken

  25 november 2021 - Gemeente Heerlen, Domein Inwoners - Team Burgerzaken, is op zoek naar een Medewerker burgerzaken. Interesse? Reageer dan voor 7 december aanstaande.

  Lees meer

 • Inwoners Heerlen delen ideeën in 'Samen maken we het centrum'

  24 november 2021 - Wat vindt de Heerlenaar van Heerlen-Centrum? Onder de noemer ‘Samen maken we Heerlen!’ riep de gemeente in juli alle bewoners, ondernemers, organisaties, partners maar ook bezoekers op om hun mening te geven én om mee te denken over de toekomst van het centrum.

  Lees meer

 • Werkzaamheden Welterlaan en Burgemeester Gijzelslaan

  23 november 2021 - Van 29 november t/m 3 december vinden er werkzaamheden aan het riool plaats.

  Lees meer

 • Gratis advies bij het kiezen van een passende zorgverzekering

  23 november 2021 - Welke zorg heb ik volgend jaar nodig? En wat is er dan wel of niet verzekerd? Het einde van het jaar komt in zicht. Dat betekent dat je kunt nadenken over een paar financiële zaken; zoals het kiezen van een zorgverzekering voor het komende jaar. Maar weet jij al welke zorgverzekering goed bij je past? Om inzicht te krijgen in de zorgverzekering die het beste bij jouw situatie past biedt gemeente Heerlen in samenwerking met De VoorzieningenWijzer een gratis adviesgesprek aan met een consulent.

  Lees meer

 • Onthulling ‘Nachtwacht der Onmisbaren’

  20 november 2021 - Wie waken er over ons land als het donker wordt? Dat zijn de onmisbaren. Zaterdag 20 november is de Nachtwacht onthuld bij Kopgebouw C op de Promenade in Heerlen. Op de ‘Nachtwacht der Onmisbaren’ worden de voorvechters van onmisbare branches in de samenleving tentoongesteld. De Heerlense Grotius-docent Thijs Gillissen is één van de mensen die op het kunstwerk pronkt. Samen met burgemeester Roel Wever onthulde hij dit levensgrote kunstwerk van 1.96 bij 1.66 meter.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.