Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Taalachterstanden op het Voortgezet Onderwijs aanpakken met een nieuw Taaloffensief

21 september 2022 - Op woensdag 21 september 2022 tekenden SVO|PL (Stichting Voortgezet Onderwijs Parkstad Limburg), SCHUNCK en de gemeente Heerlen samen de intentieverklaring voor een Taaloffensief. Dit is een nieuw initiatief met als doel samen te werken op het gebied van taal. Zo willen de partijen achterstanden inhalen en ongelijkheden verminderen in Parkstad. Een voorbeeld hiervan is ‘De Bibliotheek op School’ waarin leerlingen via het Boek1Boek systeem, bibliotheekboeken op school kunnen bestellen en laten bezorgen.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Extra maatregelen tegen hoge energieprijzen voor inwoners in Heerlen

  7 oktober 2022 - Voor veel huishoudens gaat de energierekening omhoog. Nu de nood hoog is en de winter in aantocht, wil Heerlen niet langer wachten en al in 2022 eigen middelen aanboren om meer huishoudens financieel te ondersteunen. Daarom vraagt het college de gemeenteraad van Heerlen in te stemmen met het voorstel om aan de groep inkomens tussen 120% en 130% van de bijstandsnorm ook de energietoeslag van 800 euro uit te keren.

  Lees meer

 • Leisure Lane wordt Parkstadroute

  7 oktober 2022 - De ‘Parkstadroute’ is de nieuwe naam voor de recreatieve fiets- en wandelroute door Beekdaelen, Brunssum, Heerlen, Landgraaf, Kerkrade en Simpelveld. De naam werd onthuld tijdens een officiële bouwstarthandeling in Beekdaelen. De projectpartners zijn blij dat nu de werkzaamheden buiten zichtbaar zijn, er een definitieve naam is gekozen. De route van zo’n 34 kilometer door Parkstad laat zien wat de regio te bieden heeft en knoopt tal van bijzondere bezienswaardigheden, culturele pareltjes en natuurschoon aan elkaar. Ook sluit de naam Parkstadroute aan bij de lopende campagne ‘Dit is Parkstad’ van Visit Zuid-Limburg.

  Lees meer

 • Projectondersteuner t.b.v. omgevingswet en omgevingsvisie

  6 oktober 2022 - Team Projecten van de gemeente Heerlen is op zoek naar een Projectondersteuner t.b.v. omgevingswet en omgevingsvisie. Interesse? Reageer dan tot 21 oktober 2022

  Lees meer

 • Projectleider t.b.v. omgevingswet en omgevingsvisie

  6 oktober 2022 - Team Projecten van de Gemeente Heerlen is op zoek naar een Projectleider t.b.v. Omgevingswet en omgevingsvisie. Interesse? Reageer dan uiterlijk 21 oktober 2022.

  Lees meer

 • Buitengewoon Opsporingsambtenaar

  6 oktober 2022 - Team Handhaving van de gemeente Heerlen is op zoek naar een Buitengewoon Opsporingsambtenaar (5fte). Interesse? Reageer dan uiterlijk 21 oktober 2022.

  Lees meer

 • Projectleider Romeins Verleden en Via Belgica

  5 oktober 2022 - Team Projecten van de Gemeente Heerlen is op zoek naar een Projectleider Romeins Verleden en Via Belgica. Interesse? Reageer dan uiterlijk 14 oktober 2022

  Lees meer

 • Communicatiestagiair(e)

  5 oktober 2022 - Team Communicatie & KCC van de gemeente Heerlen is op zoek naar een stagiair(e) communicatie. Interesse? Reageer snel!

  Lees meer

 • Herinrichting Glas Mij-weg

  4 oktober 2022 - In oktober en november 2022 vinden er werkzaamheden plaats voor de herinrichting van de Glas Mij-weg. Dit heeft invloed op omringende wegen en straten.

  Lees meer

 • Heerlen gaat energietoeslag uitbetalen aan studenten

  4 oktober 2022 - Voor veel huishoudens gaat de energierekening omhoog. Ook studenten kunnen te maken hebben met de gestegen energiekosten. Burgemeester en wethouders van Heerlen komen in de nieuwe beleidsregel eenmalige energietoeslag deze groep tegemoet.

  Lees meer

 • Werkzaamheden Klinkertstraat

  3 oktober 2022 - Om de verkeersveiligheid van de Klinkertstraat te verbeteren, wordt de straat heringericht als 30-km zone. Op dit moment is de aannemer druk bezig met het bestellen van materialen en het plannen van de werkzaamheden.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.