Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Praat op 12 december mee over de toekomst van het ziekenhuis in Heerlen

30 november 2023 - Geef u uiterlijk 7 december op en praat op 12 december mee: uw stem is nu uitermate belangrijk voor een goede zorg, ook na 2030! Dankzij het protest tegen de afbouw van een volwaardig ziekenhuis in Heerlen, moet Zuyderland het proces zorgvuldiger doorlopen om tot een nieuw plan te komen. Hierin moet het ziekenhuis de stem van de inwoners betrekken. Ook de meningen van zorgverzekeraars, huisartsen en andere partijen moeten worden gehoord. Zuyderland organiseert hiervoor onder meer een inwonersbijeenkomst op 12 december in Auberge de Rousch.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Heële alaaf! Same vasteloavend viere in Heële, HEI KIN ‘T!

  8 december 2023 - We gaan aftellen, de carnaval in Heerlen komt snel dichterbij. Dit jaar steken we ons feest in een nieuw jasje. De horeca aan het Pancratiusplein, het Ondernemersfonds Heerlen, Pief Paaf Heële Alaaf (PPHA), H.V.V. de Winkbülle, Parkstad Limburg Theater, de Nieuwe Nor en de gemeente Heerlen hebben de handen ineengeslagen om de carnaval nog opener en toegankelijker te maken voor iedereen.

  Lees meer

 • Parkstadgemeenten samen verder aan de slag met opvang en beschermd wonen

  7 december 2023 - Op 5 december 2023 hebben de colleges van Parkstad de Uitvoeringsagenda Opvang en Beschermd wonen 2023-2025 vastgesteld. Hierin staat wat er in de jaren 2023 tot en met 2025 gedaan wordt om de ondersteuning voor deze doelgroep door te zetten en nog verder te verbeteren.

  Lees meer

 • Bedankje voor Vrienden van Heerlen Schoon

  7 december 2023 - Wethouder Marco Peters (Beheer en Onderhoud) heeft het jaarlijkse bedankje voor de Vrienden van Heerlen Schoon uitgereikt aan een aantal vrijwilligers van dit initiatief. In de wijk Nieuw Husken gaan zij elke maand op pad om zwerfafval op te ruimen en bloembakken te verzorgen. Ook alle andere vrijwilligers ontvangen het presentje voor hun inzet het afgelopen jaar.

  Lees meer

 • Zwemmen in Heerlense kerk komt steeds dichterbij

  5 december 2023 - Een nieuw te bouwen zwembad in de leegstaande Sint-Franciscus van Assisiëkerk aan de Laanderstraat in hartje Heerlen. De haalbaarheid van die gedroomde én gedurfde combinatie heeft de gemeente de afgelopen maanden onderzocht. De eerste resultaten zijn veelbelovend. De omvang van het gebouw is geschikt voor een zwembad. Ook verkeert de kerk bouwkundig in een redelijk goede conditie. Daarbij blijken de toegepaste materialen na een eerste analyse geschikt (te maken) voor een zwembadklimaat én blijkt het technisch mogelijk. En dat is goed nieuws. Nu kan de haalbaarheidstoets verder aangevuld worden, zodat de raad naar verwachting begin 2024 een besluit kan nemen. Het plan is dan dat de kerkdeuren medio 2026 opengaan voor de eerste duik.

  Lees meer

 • Herinrichting Omgeving Kindcentrum Bekkerveld

  5 december 2023 - De omgeving van Kindcentrum Bekkerveld wordt aangepakt. Het ontwerp van de weg voor het nieuwe Kindcentrum, gekeken vanaf de Bekkerweg tot aan de Benzenraderweg, is klaar.

  Lees meer

 • Stadstuin en gemeente Heerlen bieden een thuis aan insecten

  4 december 2023 - In een stap naar een groenere en gezondere leefomgeving heeft Stadstuin Heerlen twee forse insectenhotels geplaatst in het centrum van de stad. Gemeente Heerlen ondersteunt dit project en heeft plannen dit verder over de stad uit te rollen. Door de komst van deze insectenhotels in het centrum wordt niet alleen de leefomgeving van de insecten verrijkt, maar het bevordert ook de biodiversiteit van onze stad.

  Lees meer

 • Whatsapp en live chat met de gemeente

  1 december 2023 - Vanaf vandaag kunt u tijdens onze openingstijden ook uw vragen aan ons stellen via WhatsApp en de live chat. Bellen en mailen met de gemeente blijft ook gewoon mogelijk. U kunt ons via WhatsApp bereiken op het telefoonnummer van de gemeente: 045-5605040. Om met ons te chatten, klikt u op het live chat icoontje rechtsonder op onze website.

  Lees meer

 • Uitreiking ‘Koelpietjes’ aan jonge helden en heldinnen in Heerlen

  1 december 2023 - Gisteren heeft het kindercollege, in aanwezigheid van wethouder Jeugd Arlette Vrusch, Lamine Derks en Emiené Hartman verrast met een jeugdlintje. Met het zogenoemde Koelpietje, verwijzend naar de kanarie in de kolenmijn, werden ze in het Corneliushuis in Heerlerheide in het zonnetje gezet. Heerlen vindt namelijk dat ook jonge helden en heldinnen van 8 tot 18 jaar, die iets bijzonders hebben gedaan voor onze stad, een lintje verdienen.

  Lees meer

 • Gemeente Heerlen Fietsvriendelijk bedrijf

  30 november 2023 - Wethouder Marco Peters van Mobiliteit heeft het certificaat Fietsvrien-delijk Bedrijf ZILVER in ontvangst genomen van de Fietsersbond en mobiliteitsplatform Zuid-Limburg Bereikbaar. Het certificaat is drie jaar geldig. In 2026 wordt een nieuwe meting gedaan naar de duurzame ambities en dan kan de gemeente doorgroeien naar de hoogste kwalificatie GOUD.

  Lees meer

 • Magische lichtwandeling Lux

  29 november 2023 - Romeinen, Bataven, Germanen en Galliërs komen met artificiële intelligentie tot leven tijdens magische lichtwandelingen in Zuid-Limburg. Deze kerstvakantie kunnen bezoekers in Heerlen, Meerssen, Maastricht, Simpelveld, Valkenburg en Voerendaal genieten van de magische lichtwandelingen 'Lux'.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.