Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

CultuurBus brengt Heerlense basisscholen gratis naar culturele instellingen

22 december 2021 - Op initiatief van de gemeente Heerlen start Pit Cultuurwijzer op 1 januari 2022 de pilot CultuurBus. Hiermee kunnen alle Heerlense basisscholen gratis gebruik maken van busvervoer om een culturele instelling in Parkstad te bezoeken. Zo worden scholen gestimuleerd om culturele activiteiten uit de omgeving, die passen bij de visie en de behoefte van de school, beter te leren kennen.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Verkiezingsprogramma SCHUNCK

  20 januari 2022 - De gemeenteraadsverkiezingen staan weer voor de deur. Op woensdag 16 maart kunt u uw stem uitbrengen en meeslissen over wie u vertegenwoordigt in de gemeenteraad. SCHUNCK organiseert een gratis programma rondom deze verkiezingen.

  Lees meer

 • Mondzorgcoaches aan de slag voor gezonde peutermonden

  20 januari 2022 - Het consultatiebureau bij de GGD in Heerlen is uitgebreid met een mondzorgcoach. Deze mondzorgcoach geeft ouders en verzorgers van jonge kinderen (0-4 jaar) tips over hoe ze het gebit van hun kind(eren) goed kunnen onderhouden. Ook adviseert de coach over gezond eetgedrag. Dit initiatief is gestart dankzij samenwerking van Tandartsen Heerlen, KNMT (Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde), Hogeschool Utrecht, Kindertandverzorging Limburg, CZ, GGD Zuid-Limburg en gemeente Heerlen.

  Lees meer

 • Vacature Consulent Inkomen

  19 januari 2022 - Gemeente Heerlen - Domein Inwoners, Team Inkomen - is op zoek naar een Consulent Inkomen. Interesse? Reageer dan voor 10 februari.

  Lees meer

 • Vacature Gastvrouw / Gastheer

  18 januari 2022 - Gemeente Heerlen - Domein Middelen, Team Services - is op zoek naar een Gastvrouw / Gastheer (schaal 7). Interesse? Reageer dan voor 2 februari 2022.

  Lees meer

 • Burgemeester Wever over afgelopen zaterdag: “Tevreden, maar niet aan afspraken houden onacceptabel”

  17 januari 2022 - Afgelopen zaterdag mochten de winkels weer open, maar de lockdown voor de horeca- en cultuursector bleef. Burgemeester Wever gaf, evenals de andere Zuid-Limburgse burgemeesters, op voorhand aan begrip te hebben voor de door de horeca aangekondigde acties, mits de openbare orde niet werd verstoord. Wever blikt tevreden terug omdat de meeste ondernemers zich aan die afspraak hielden. Tegelijkertijd waren er enkele horecazaken die zich niets van de afspraken aantrokken en ruim na 20:00 uur nog open waren. “Onacceptabel," geeft Wever aan.

  Lees meer

 • Vacature Projectondersteuner Buurtregie

  17 januari 2022 - Team Sociale Veiligheid en Buurten zoekt een Projectondersteuner Buurtregie. Iets voor jou? Reageer voor 24 januari 2022.

  Lees meer

 • Versoepelingen vanaf 15 januari

  17 januari 2022 - Vanaf zaterdag 15 januari is er weer meer mogelijk voor sport, contactberoepen, detailhandel en onderwijs.

  Lees meer

 • Winkels, sportclubs en kappers weer open per zaterdag 15 januari

  16 januari 2022 - Voor sport, beoefening van kunst en cultuur, contactberoepen, detailhandel en onderwijs in Nederland is vanaf zaterdag 15 januari 2022 weer meer mogelijk. Het kabinet heeft besloten dat winkels, sportclubs, muziekscholen en contactberoepen zoals kappers weer open kunnen. Er geldt ook een aanscherping voor het dragen van een mondkapje. Het snel toenemende en hoge aantal besmettingen met de omikronvariant maakt het noodzakelijk om de sluiting van andere locaties voort te zetten. Op dinsdag 25 januari besluit het kabinet opnieuw of er meer kan.

  Lees meer

 • Openstelling horeca en cultuurinstellingen 15 januari

  14 januari 2022 - De burgemeesters van Zuid-Limburg hebben begrip voor de onvrede van de ondernemers in de gemeenten van Zuid-Limburg. Onder andere de grensligging maakt de situatie in Zuid-Limburg extra schrijnend. Zij zien dat de bestrijding van de pandemie ertoe leidt dat het water bij sommige ondernemers en verenigingen tot aan de lippen staat. Daarom lobbyen ze intensief in Den Haag. Ze hebben er hoop op dat de eerste effecten hiervan vanavond (vrijdag 14 januari) tijdens de persconferentie zichtbaar worden en dat onder andere de niet-essentiële winkels op afspraak open kunnen.

  Lees meer

 • Ecologisch beheer Koumenberg

  14 januari 2022 - Bepaalde groengebieden, waaronder de Koumenberg beheren wij op een ecologische manier. We maaien er met respect voor de natuur en schapen helpen ons een handje. De natuur bloeit er van op, dat zie je aan het opkomen van veel verschillende bloemen, kruiden, planten en struiken. Op de Koumenberg kunnen de schapen het niet meer alleen af. Daarom starten wij in de week van 24 januari met het kappen van populieren en acacia's in de bosranden. Daarmee krijgen meer jonge planten en struiken een kans om bloemen en vruchten te dragen.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.