Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Nieuwe Helden Next Level biedt jong Heerlens talent een podium

30 januari 2023 - Gemeente Heerlen verleent een subsidie van € 23.500 euro aan Nieuwe Helden Next Level. Nieuwe Helden Next Level is een groeiende urban community, productiehuis en netwerkorganisatie die jong talent tussen de 12 en 23 jaar de mogelijkheid biedt een gratis talentontwikkelingsprogramma te volgen. Hiermee geven zij een podium aan maatschappelijke en persoonlijke verhalen van Heerlense jongeren.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Gemeente Heerlen sluit pand van online smartshop

  2 februari 2023 - De gemeente Heerlen heeft gisteren in het kader van de aanpak Sociaal Veilig het bedrijfspand van een online smartshop aan de Hoofdstraat in Hoensbroek gesloten voor de duur van twaalf maanden in verband met het aantreffen van harddrugs.

  Lees meer

 • Ambitieuze prestatieafspraken tussen woningcorporaties, huurdersorganisaties en gemeente voor 2023

  1 februari 2023 - Gemeente Heerlen, woningcorporaties en huurdersorganisaties in Heerlen hebben nieuwe prestatieafspraken voor 2023 gemaakt. Met deze afspraken werken wij samen om het wonen in Heerlen te verbeteren. Betaalbaarheid, verduurzaming, en leefbaarheid staan daarbij hoog op de agenda.

  Lees meer

 • Aanslagbiljet gemeentelijke- en waterschapsbelastingen komt er aan

  1 februari 2023 - Binnenkort ontvangt u de jaarlijkse aanslag gemeentelijke- en waterschapsbelastingen. Per post in uw brievenbus of digitaal in uw berichtenbox als u zich heeft aangemeld voor MijnOverheid. U ontvangt deze aanslag van BsGW, in opdracht van de gemeente. Meer weten? Lees dan verder.

  Lees meer

 • De Heëlesje Sjluëteluëverdrach op 18 februari

  1 februari 2023 - De Heëlesje Sjluëteluëverdrach is op zaterdag 18 februari. De toegang is gratis. Echter zijn er wel kaarten nodig. Per persoon zijn er maximaal 4 tickets beschikbaar. Deze tickets zijn vanaf maandag 6 februari vanaf 11.11 uur verkrijgbaar bij de kassa van Parkstad Limburg Theater of via de website van het theater. Wees er snel bij want er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

  Lees meer

 • Voorbereidingen gestart voor uitvoering maatschappelijke ondersteuning Wmo 2024 - 2028

  31 januari 2023 - De gemeente Heerlen is gestart met de voorbereidingen om te komen tot een nieuw contract met een partij voor de maatschappelijke ondersteuning op grond van de Wmo vanaf 2024. De uitvoering van de maatschappelijk ondersteuning wordt nu uitgevoerd door Heerlen Stand-By!, een coöperatie die bestaat uit 10 aanbieders en 27 leveranciers. Op 1 januari 2024 loopt het contract met Heerlen Stand-By! af. De partij die vervolgens voor minimaal vier en maximaal tien jaar de maatschappelijke ondersteuning gaat uitvoeren, wordt door middel van het uitschrijven van een subsidietender bepaald.

  Lees meer

 • College wil succesvolle regeling voor starters op de woonmarkt voortzetten en budget verhogen

  31 januari 2023 - Het college van B&W wil het budget voor startersleningen aanvullen en ophogen van €400.000,- naar €1.200.000,-. De gemeenteraad bepaalt of dit voorstel doorgaat. Sinds september 2021 ondersteunt de gemeente Heerlen starters op de woningmarkt met de starterslening. De regeling blijkt zo succesvol dat het aanvankelijke budget van €400.000,- voor het eerste jaar inmiddels op is. Duidelijk is dat starters behoefte hebben aan ondersteunende maatregelen en deze ook aangrijpen om een woning te kopen.

  Lees meer

 • Update geluidsbelastingkaarten Heerlen

  31 januari 2023 - Het college heeft vandaag een update van de geluidsbelastingkaarten voor Heerlen vastgesteld. Op de kaarten kan iedereen het meest recent berekende, gemiddelde geluidsniveau checken van wegverkeer, trein en industrie bij woningen of scholen. Voor de kaarten wordt gebruik gemaakt van gegevens die representatief zijn voor het jaar 2021.

  Lees meer

 • Deurbelactie energiebespaarcoaches

  30 januari 2023 - Vanaf maandag 23 januari zijn de coaches van de WoonWijzerWinkel op pad in diverse wijken voor een deurbelactie. De energiebespaarcoaches zijn te herkennen aan de rode vesten en kunnen zich uiteraard legitimeren. In de komende 5 weken bezoeken ze 4200 huishoudens in Heerlen die nog niet gereageerd hebben op onze oproep.

  Lees meer

 • Raadzaal en bestuurlijk gedeelte raadhuis later klaar dan gepland

  26 januari 2023 - Om leverantieproblemen verschuift de opleverdatum van de raadzaal van 10 maart naar eind mei 2023. Het bestuurlijk deel, ofwel de werkplek voor de collegeleden en hun ondersteuning, is volgens de nieuwe planning rond 21 april klaar. Het ambtelijk deel van het raadhuis is wel klaar volgens de eerdere planning. De ambtenaren kunnen half maart intrekken.

  Lees meer

 • Bestemmingsplan Woningsplitsing en kamerbewoning 6 weken ter inzage

  24 januari 2023 - Met ingang van 26 januari ligt het bestemmingsplan ‘Woningsplitsing en kamerbewoning’ zes weken ter inzage. Dit bestemmingsplan biedt mogelijkheden om te kunnen sturen op een goede balans tussen verschillende vormen van wonen enerzijds en een goed woon- en leefklimaat anderzijds.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.