Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Toegankelijkheid

Een goede toegankelijkheid van een website is zeer belangrijk. Dit geldt zeker voor mensen met een (visuele) handicap. Maar ook anderen hebben hier baat bij.

Lees ook onze toegankelijkheidsverklaring.

Voorleesfunctie

Op iedere pagina van de website staat rechtsboven een ‘Lees voor’-button. Wanneer u hier op klikt, begint het voorlezen van de tekst op de pagina. De tekst die wordt voorgelezen is gearceerd en u kunt de tekst met het voorlezen volgen, want ieder gelezen woord krijgt een andere kleur. Een voorleesfunctie is er niet alleen voor blinden en/of slechtzienden. Zij hebben vaak zelf voorzieningen hiervoor. De voorleesfunctie is er met name voor mensen die grote moeite hebben met lezen en schrijven, mensen met dyslexie, een concentratiestoornis of (licht) verstandelijke beperking.

Pas de lettergrootte aan

U kunt de volledige pagina vergroten of verkleinen. Gebruik hiervoor op uw toetsenbord tegelijkertijd de knoppen 'ctrl' met '+' of '-'.

Bijlagen: pdf-bestanden

Veel documenten op deze website zijn opgenomen als pdf-bestand. Dit is een internationaal gebruikte standaard. Deze documenten kunt u online lezen of downloaden en opslaan op de harde schijf van uw computer. Afhankelijk van de instellingen op uw pc of mobiel apparaat kunt u de bestanden rechtstreeks openen door erop te klikken. Mocht dat niet lukken, dan kunt u de bestanden ook downloaden en opslaan op de harde schijf van uw computer. Om deze bestanden vervolgens te kunnen openen en lezen hebt u het gratis programma Adobe Reader (of een alternatief programma) nodig.

Terug naar de homepage

Vanaf elke pagina op de website kunt u terug naar de homepage. Klik hiervoor op de letters Heerlen bovenaan de pagina.

Links

Op deze website worden alleen externe links opgenomen naar websites van instellingen en organisaties die direct te maken hebben met de onderwerpen van de pagina's op deze site. De gemeente Heerlen is niet verantwoordelijk voor de inhoud en actualiteit van websites waarnaar een link verwijst. Het is derden toegestaan vanaf een andere website een link op te nemen naar de website van de gemeente Heerlen.

Opmerkingen en suggesties

Als u pagina's tegenkomt die in uw ogen onjuiste of onvolledige informatie bevatten, gebruik dan bij voorkeur de link onderaan iedere pagina "Meld het webteam". Als u van mening bent dat bepaalde zaken aan deze website verbeterd kunnen worden, dan horen wij dat ook graag. Ook als u iets ontdekt dat niet goed werkt, dan vragen we u dit te melden. Geef bij voorkeur ook aan welke browser u gebruikt, welke versie en welk besturingssysteem.


Toegankelijkheidsverklaring

Een goede toegankelijkheid van een website is zeer belangrijk.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.