Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsoverzicht

Komt u in aanmerking voor het MantelzorgcomplimentPLUS 2021?

6 mei 2021 - Heerlen spreekt haar waardering uit voor de vele mantelzorgers die, dag in dag uit, zorgen voor hun naaste. Bent u zorgvrager (hulpbehoevend) en wilt u uw mantelzorger(s) bedanken voor de geboden zorg? Dan kunt u voor het MantelzorgcomplimentPLUS 2021 in aanmerking komen. Heeft u vorig jaar een mantelzorgcompliment ontvangen, dan betalen wij het mantelzorgcompliment 2021 automatisch uit.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

 • Zuid-Limburg slaat handen ineen om aantal voortijdig schoolverlaters te verminderen

  21 oktober 2020 - In het nieuwe regionaal programma aanpak voortijdig schoolverlaten 2020-2024 staat wat het onderwijs en de gemeenten gaan doen om het aantal voortijdig schoolverlaters te verminderen. In Zuid-Limburg verlaten relatief veel jongeren het onderwijs zonder startkwalificatie of zicht op werk. Professionele zorg en/of begeleiding moet ervoor zorgen dat jongeren op school blijven, terug naar school gaan of gaan werken.

  Lees meer

 • Hart onder de riem van burgemeester Roel Wever

  16 oktober 2020 - Burgemeester Roel Wever steekt de inwoners en ondernemers van Heerlen een hart onder de riem middels een persoonlijke boodschap.

  Lees meer

 • Plannen reconstructie Passart

  14 oktober 2020 - In 2021 starten wij met de riool- en wegreconstructies in diverse straten van Passart en omgeving. Graag informeren wij u nu al over onze reconstructieplannen. Helaas kunnen wij in verband met het Covid19-virus geen informatieavond houden. Daarom hebben wij onze plannen en ontwerpen voor u op deze internetpagina gezet.

  Lees meer

 • Coronamaatregel: eerste uur straatparkeren is gratis

  14 oktober 2020 - Het eerste uur parkeren bij straatparkeerplaatsen in Heerlen-Centrum is gratis. Leg hiervoor uw parkeerschijf in de auto. Na het eerste uur geldt betaald parkeren.

  Lees meer

 • College wijst subsidie toe aan Stichting Stadsrevisie ‘aSta’

  6 oktober 2020 - Heerlen is begonnen aan een groot project van stedelijke vernieuwing. Om het centrum nog aantrekkelijker te maken en te behouden voor wonen, werken en recreëren is een belangrijk thema de toekomstige stadsuitstraling. Het college heeft vandaag de Stichting Stadsrevisie ‘aSta’ een subsidie toegekend van €65.000 om het bestaande centrumbeeld aan te pakken.

  Lees meer

 • Gemeenteraad naar Bernardinuskapel

  2 oktober 2020 - De gemeenteraad van Heerlen gaat vergaderen in de kapel van het Bernardinuscollege aan de Akerstraat. De eerste vergadering zal zijn op woensdag 11 november. Dit hebben de gemeente en de stichting Voortgezet Onderwijs Parkstad Limburg afgesproken.

  Lees meer

 • Werkzaamheden Terhoevenderweg

  1 oktober 2020 - Er zijn werkzaamheden aan het tankstation aan de Terhoevenderweg tussen de Willem Barentszweg en Oranjeboomstraat. Op momenten dat er aan de luifel wordt gewerkt, is het noodzakelijk de Terhoevenderweg in de richting van Hoensbroek (noordelijke richting) af te sluiten. De overige tijd kan het verkeer gewoon doorrijden en hoeft u alleen uw snelheid te verlagen ter plaatse van de werkzaamheden.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.