Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Murals

In Heerlen hebben wij een uitgebreide collectie ‘Murals’, schilderingen en graffiti-werken op muren in de stad, met name in het centrum. Kleurrijke muurschilderingen; groot en klein! Ontdek de muralroutes.

Met gratis app op ontdekkingstocht

Met de gratis Street Art Cities app kunnen inwoners en bezoekers van Heerlen zelf op ontdekkingstocht. Meer dan 100 grote én kleine street art werken zijn in de app opgenomen. Naast de locatie, de titel en de artiest is er ook een korte beschrijving over elk werk te vinden. Lokale street art hunters zorgen ervoor dat de app actueel gehouden wordt. Download de app in de:

Murals in het centrum

Bent u in het centrum en wilt u even snel enkele murals zien. Dan vindt u onder andere op elk van de Vijf Pleintjes in het centrum een mural:

  • Luciushof, Hommage aan de sterke vrouw (kunstenaar Rookie)
  • Morenhoek, Swinging birds (kunstenaar Collin van der Sluijs)
  • Betaplein, Other (kunstenaar Troy Lovegates)
  • Schelmenhofje, L’étranger (kunstenaars Os Gêmeos)
  • Stationsplein, Struggle (kunstenaarsgroep Cyrcle)
  • Honigmannstraat, Koelpiet (kunstenaar Super A)

Daarnaast vindt u verspreid over het stadscentrum diverse minimurals.

Collectie blijft groeien

De gemeente Heerlen voert bewust beleid waarbij street art en urban art-vormen alle ruimte krijgen: ook op grote vlakken en goed zichtbare plekken in de stad. Wij zien Murals als kunstwerken in de openbare ruimte; kunst die toegankelijk is voor iedereen en een verfraaiing van onze stad! De collectie wordt dan ook regelmatig aangevuld met nieuwe werken.

Foto van de Mural aan het Schelmenhofje

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.