Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Aanleg centrumleiding Mijnwater in het centrum

Update: start werkzaamheden half juni 2020.

In 2020 breidt Mijnwater B.V. haar energienetwerk uit met de aanleg van een leidingentracé van circa 1750 meter, bestaande uit 2 leidingen door het centrum van Heerlen. Dit nieuwe leidingentracé is nodig om gebouwen te verwarmen en te koelen met duurzame mijnwaterenergie. De gemeente Heerlen sluit haar nieuwe stadskantoor op dit netwerk aan. Ook werkt de gemeente Heerlen tegelijkertijd op sommige plekken aan het riool. 

Door haar nieuwe stadskantoor aan te sluiten op het netwerk, zet de gemeente Heerlen na het Maankwartier verder de toon in de verduurzaming van haar stad; een voorbeeld voor veel andere gebouwen, zoals Appartementencomplex Diana, Studentencomplex Co’sy, Appartementencomplex in de voormalige ABN/Amro en de Nieuwe Nor, die als laatste op dit tracé wordt aangesloten. Het werk start rond medio juni en duurt tot eind 2020. 

Om alle werkzaamheden in goede banen te leiden stemt Mijnwater haar werkplanning nauwkeurig af met de gemeente Heerlen. Dit om de overlast voor aanwonenden, bedrijven en weggebruikers tot een minimum te beperken, ook tijdens diverse evenementen in de stad.

Het tracé loopt vanaf de Valkenburgerweg (Douvenrade flat), onder de N 281 door, richting Kruisstraat, via Coriovallumstraat naar de Putgraaf en Groene boord en dan verder naar de Gasthuisstraat voor de aansluiting van de Nieuwe Nor. Omdat het werk grote delen van het centrum doorkruist houdt Mijnwater aanwonenden en bedrijven op de hoogte via www.mijnwater.com, plaatselijke huis-aan-huisbladen en bewonersbrieven. Ook zullen tijdens de werkzaamheden inloopmomenten worden georganiseerd om centrumbewoners van de laatste informatie te voorzien en vragen te beantwoorden.

Meer informatie over de Centrumleiding Mijnwater kunt u vinden in de portfolio op de site van Mijnwater BV.

Dit is een persbericht van Mijnwater BV. 

rotonde bij Thermenmuseum centrum

Datum nieuwsbericht

2 maart 2020

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.