Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Kom schaken op levensgrote openluchtschaakvloer

Op zondagmiddag 24 april wordt aan de Promenade 2 een levensgroot schaakspel feestelijk in gebruik genomen. Iedereen die wil schaken is van harte uitgenodigd om tussen 14.00-17.00 uur mee te spelen. En voor degene die het spel graag wil leren, zijn schaakverenigingen uit Heerlen, Voerendaal en Landgraaf aanwezig voor uitleg en begeleiding. Naast het grote schaakspel zorgt de Stadstuin voor een tafel met twee extra schaakborden. Met dit openlucht schaakbord wil Heerlen ontmoeting stimuleren en meer beleving creëren in het stadshart.

Schaakstukken
Het schaakspel is een samenwerking tussen de gemeente, Vereniging Stadstuin en boekhandel Van der Velden-van Dam. Bij deze laatste kan iedereen die wil schaken tijdens winkelopeningstijden de grote schaakstukken lenen, en na afloop uiteraard weer terugbrengen.

Eigentijdse speeltuin
Jordy Clemens, wethouder cultuur doet zondag om 14.00 uur de eerste zet. “In een stadscentrum moet iedereen zich kunnen vermaken, van jong tot oud. Het moet er zo leuk zijn dat je langer wilt blijven. Daarom richten we ons centrum op plekken in als een eigentijdse speeltuin. En het blijft niet bij dit schaakbord, we zijn met nog meer leuke dingen bezig.”

Het schaakbord is een resultaat van het project ‘Stad als speeltuin’ dat bestaat uit drieëntwintig ideeën om invulling te geven aan een speelsere beleving van het centrum. De ideeën zijn verzameld met behulp van gebruikers van de stad en in opdracht van de gemeente Heerlen uitgewerkt door Fidelio Arts and Culture. Tien projecten worden de komende zes maanden gerealiseerd.

schaakvloer openlucht

Datum nieuwsbericht

21 april 2022

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.