Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Gemeente Heerlen en IVN Natuureducatie vergroenen deze maand drie schoolpleinen

De eerste plantdagen van 2024 staan voor de deur. Op 8, 20 en 21 maart opent wethouder Jordy Clemens in samenwerking met IVN natuureducatie drie nieuwe groene schoolpleinen in de gemeente Heerlen. Hiermee gaat de gemeente Heerlen door met het vergroenen van schoolpleinen. En wordt er samen met leerlingen een gezondere speel- en leeromgeving gecreëerd.

Heerlen vergroent basisscholen

Vorig jaar zijn er drie Tiny Forests gerealiseerd bij schoolpleinen van basisscholen in onze gemeente. Deze maand vinden er 3 plantdagen plaats. Namelijk op Basisschool Sint Martinus, Frans Postma en De Mheyster. Basisschool Sint Martinus en basisschool Frans Postma zijn op 8 maart en 21 maart aan de beurt. IVN Limburg plant samen met de kinderen nieuwe bomen en struiken. Ook worden er groene speelplekken gemaakt. Daarnaast krijgen beide scholen een door de provincie Limburg gefinancierd voedselbosje. Op 20 maart wordt het plein van basisschool De Mheyster groener gemaakt. Deze school krijgt naast groene speelplekken en een voedselbosje ook een Tiny Forest. Deze is mede mogelijk gemaakt door bouwbedrijf de Koninklijke Volker Wessels Stevin.

Tiny Forest

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid bos ter grootte van een tennisbaan. IVN legt de schoolpleinen aan in samenwerking met de kinderen van de desbetreffende basisschool. De kinderen mogen helpen met het ontwerpen en planten van hun groene schoolplein. Een groen schoolplein zorgt voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en meer waterberging bij zware regenval.

Wethouder Jordy Clemens kijkt uit naar de opening: “We kunnen niet wachten op de opening van de 3 nieuwe vergroende schoolpleinen in Heerlen. Met het vergroenen van scholen in Heerlen zien we een mooie toekomst en een groenere wereld, klaar om door iedereen ontdekt te worden!"

Datum nieuwsbericht

7 maart 2024

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.