Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Gemeente Heerlen sluit derde growshop

De gemeente Heerlen heeft vandaag een bedrijfspand, waar een illegale growshop in is gevestigd, gelegen aan de Kissel in Heerlen gesloten voor de duur van 6 maanden. Daarmee heeft de gemeente binnen het korte tijdsbestek van één jaar reeds drie growshops in Heerlen gesloten. In alle gevallen is deze maatregel genomen na uitspraak van de Rechtbank Limburg in het voordeel van de gemeente.

Bedrijfspand aan de Kissel

Het bedrijfspand aan de Kissel werd in december 2023 door het Interventieteam van de gemeente gecontroleerd in het kader van het bestemmingsplan. Daarbij stuitten de toezichthouders op een groot aantal goederen die door de growshop werden verkocht om te worden gebruikt bij de illegale hennepteelt.

Leefbare en veilige stad

Heerlen vindt het belangrijk om facilitators van criminaliteit aan te pakken om zo de stad leefbaarder en veiliger te maken. De controles van het Interventieteam, in samenwerking met andere partners, zorgen er mede voor dat er zicht wordt verkregen op deze criminele activiteiten, maar ook dat andere ondernemers bewust worden van de risico’s van ondermijnende criminaliteit. Het Interventieteam, de integrale aanpak Sociaal Veilig en het programma Preventie met Gezag, zetten verder op meerdere fronten in op de aanpak van ondermijning.

Interventieteam

Het Interventieteam is een breed team met verschillende rollen. Het team bestaat uit regisseurs sociale veiligheid, het Informatieknooppunt Leefbaarheid en Veiligheid, veiligheidsadviseurs, juristen, boa’s en een backoffice. Het team voert preventieve en repressieve interventies en controles uit waarbij overlast, criminaliteit en ondermijning centraal staan.

Datum nieuwsbericht

29 maart 2024

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.