Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Intercity Nederland - Aken moet er komen

Bedrijfsleven en kennisinstellingen uit Aken en Heerlen roepen op tot besluitvorming. Vanwege het belang van de intercityverbinding Nederland-Aken en het debat over Internationaal Spoor op donderdag 15 september, maar ook vanwege de komende debatten over de HRN concessie en het MIRT in de Tweede Kamer, hebben bedrijfsleven en kennisinstellingen uit de Heerlen-Aken regio een brief aan de Kamer en staatssecretaris gestuurd.

De brief wordt onderschreven door overheden als de provincie Limburg en de stad Aken. Deze oproep heeft als doel om Kamerleden te herinneren aan de meerwaarde van de intercity Nederland-Aken voor de regio, Nederland en Noordrijn-Westfalen.

De agglomeratie Aken-Heerlen is cruciaal voor de grensoverschrijdende regio en voor Nederland op het gebied van logistiek, digitalisering, dienstverlening en kennisontwikkeling. Ook is het belangrijk dat Heerlen een goede verbinding met de Randstad houdt.

Cruciale strategische verbinding

Roel Wever, burgemeester van Heerlen: “Op de as Randstad-Eindhoven-Heerlen-Aken en verder Europa in, is onze Aken - Heerlen agglomeratie van cruciale strategische betekenis. Fantastisch én essentieel dat ook kennisinstellingen en bedrijfsleven dit signaal afgeven. Als burgemeester van Heerlen roep ik de staatssecretaris dan ook op een stevige impuls aan de economische ontwikkeling van Zuid-Nederland te geven door een goede verbinding van Nederland met Europa te bewerkstelligen.”

Marco Peters, wethouder mobiliteit van de gemeente Heerlen: “Het is tijd voor actie! Den Haag moet zorgen voor besluitvorming en verdere stappen op dit dossier. Waarbij wij het Rijk oproepen zo snel mogelijk een zo efficiënt mogelijke Intercityverbinding met Aken te realiseren.”

Heerlen en Aken strijden al jaren voor goede internationale verbindingen. 

Lees de brief via Brief intercity Nederland - Aken

Datum nieuwsbericht

14 september 2022

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.