Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Bouwplannen en bouwtekeningen inzien

Wilt u tekeningen van bestaande bouw inzien? Deze kunt u opvragen bij de gemeente. Dit zijn tekeningen die horen bij verleende omgevingsvergunningen voor bouwen. De bouwtekeningen vraagt u op bij de gemeente Heerlen of Historisch Centrum Limburg.

Wilt u bouwplannen en bouwtekeningen van nieuwe of bestaande bouwwerken inzien? Neem contact op met de gemeente.

Bouwtekeningen van vóór 1990 zijn te vinden in het archief van Historisch Centrum Limburg, centrum voor regionale geschiedenis. Via de website van Historisch Centrum Limburg kunt u voor uw bezoek opzoeken of bouwtekeningen bij Historisch Centrum Limburg aanwezig zijn. Heeft u het bouwdossier gevonden? U kunt deze in de studiezaal komen inzien tijdens de openingstijden.

Zijn de bouwtekeningen van na 1990? Vul het contactformulier van de gemeente in. U kunt de bouwtekening digitaal per e- mail krijgen. Dit mag ook op een mailadres van iemand anders zijn (bijvoorbeeld van uw kinderen/buren of vrienden).

Geen eigen mail adres:

  • Maak een afspraak bij de gemeente Heerlen. U kunt de bouwtekening bij de gemeente op een scherm (digitaal) inzien. 

De voorwaarden voor het inzien van bouwplannen en bouwtekeningen zijn:

  • Van bestaande bouwwerken kunt u altijd de plannen en tekeningen inzien.
  • Van nieuwe bouwwerken kunt u de plannen en tekeningen inzien nadat de gemeente de aanvraag voor het nieuwe bouwwerk bekend heeft gemaakt.

Wilt u kopieën van bouwtekeningen? Hiervoor betaalt u kosten. Het is wel toegestaan om met een digitale camera foto's te maken van de tekeningen.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.