Bouwplannen en bouwtekeningen inzien

Wilt u tekeningen van bestaande bouw inzien? Deze kunt u opvragen bij de gemeente. Dit zijn tekeningen die horen bij verleende omgevingsvergunningen voor bouwen. De bouwtekeningen vraagt u op bij de gemeente Heerlen of Rijckheyt.

Wilt u bouwplannen en bouwtekeningen van nieuwe of bestaande bouwwerken inzien? Neem contact op met de gemeente.

Meer informatie? Klik hieronder op het onderwerp dat u zoekt.

Meer informatie

Bouwtekeningen van vóór 1990 zijn ondergebracht in het archief van Rijckheyt, centrum voor regionale geschiedenis. Via de website www.rijckheyt.nl kunt u voor uw bezoek opzoeken of bouwtekeningen bij rijckheyt aanwezig zijn. Heeft u het bouwdossier gevonden? U kunt deze in de studiezaal komen inzien tijdens de openingstijden.

Zijn de bouwtekeningen van na 1990? Vul het contactformulier  van de gemeente in. U kunt deze bouwtekeningen op afspraak inzien bij de gemeente of u kunt de bouwtekening digitaal ontvangen.

Voorwaarden

De voorwaarden voor het inzien van bouwplannen en bouwtekeningen zijn:

  • Van bestaande bouwwerken kunt u altijd de plannen en tekeningen inzien.
  • Van nieuwe bouwwerken kunt u de plannen en tekeningen inzien nadat de gemeente de aanvraag voor het nieuwe bouwwerk bekend heeft gemaakt.

Kosten

Wilt u kopieën van bouwtekeningen? Hiervoor betaalt u kosten. Het is wel toegestaan om met een digitale camera foto's te maken van de tekeningen.

Handige links