Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Verkiezingen Tweede Kamer 17 maart 2021

Op 17 maart 2021 zijn er weer verkiezingen voor de Tweede Kamer. Dit keer natuurlijk anders dan wij gewend zijn, tijdens een coronapandemie. Maar verkiezingen zijn een belangrijk moment! Ga vooral stemmen en maak gebruik van uw stemrecht want zo kunt u invloed hebben op de landelijke politiek.

Behoort u tot een risicogroep? 

Dan kunt u ook al op 15 en 16 maart stemmen in Heerlen. Speciaal voor mensen met een verhoogd risico bij corona en om drukte te voorkomen, zijn de stembureaus dan al open. 


Tweede Kamerverkiezing 15, 16 en 17 maart 2021

stembureau
Stemlokalen in Heerlen 15-17 maart 2021

De stemlokalen zijn niet helemaal hetzelfde als u gewend bent. Dat komt omdat de stemlokalen aan strenge corona-eisen moeten voldoen. Het kan dus zijn dat uw vertrouwde stemlokaal dit keer gesloten is. Op deze pagina vindt u de adressenlijst én een link naar verkiezinginbeeld.nl waar u ook kunt checken hoe toegankelijk het bureau is voor mensen die minder mobiel zijn of die een beperking hebben.

Stembureau
Stemmen in coronatijd: anders dan we gewend zijn

Op 17 maart 2021 zijn er weer verkiezingen voor de Tweede Kamer, dit keer natuurlijk anders dan wij gewend zijn, nu tijdens een coronapandemie. Maar, verkiezingen zijn een belangrijk moment! Ga vooral stemmen en maak gebruik van uw stemrecht want zo kunt u invloed hebben op de landelijke politiek.

stembiljet
Hoe stemt u per brief?

Bent u 70 jaar of ouder? Dan kunt u stemmen per brief. Juist vanwege de risico's nu in coronatijd. Wij leggen uit hoe u dit kunt doen. Mét een filmpje.

foto stembureau (voor coronatijd)
Bezetting verkiezingen op orde: nieuwe vrijwilligers blijven welkom!

De bezetting voor de stemlokalen en de telling is in principe rond. Met de inzet van inwoners en ambtenaren van Heerlen is het gelukt! Toch zijn we nog altijd blij met elke nieuwe vrijwilliger.


Producten

Identificeren bij verkiezingen

Gaat u stemmen voor verkiezingen? Dan moet u zich identificeren bij het stembureau.

Stemmen voor verkiezingen per brief

Bent u 70 jaar of ouder? Dan kunt u vanwege het coronavirus ook per brief stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021.

Stemmen voor verkiezingen

Op 17 maart 2021 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Hiervoor kunt u stemmen bij een stembureau.

Stempas voor verkiezingen aanvragen

Als u mag stemmen voor de verkiezingen, ontvangt u een stempas thuis. Neem de stempas en uw identiteitsbewijs mee naar het stembureau.

Iemand machtigen om voor u te stemmen bij verkiezingen

U kunt iemand machtigen om voor u te stemmen. U kunt met uw stempas iemand machtigen. Of u gebruikt het aanvraagformulier om een schriftelijke volmacht te geven.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.