Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Verkiezingen

In Nederland worden er verkiezingen gehouden voor de Tweede Kamer, Provinciale Staten, de gemeenteraad, het waterschap en het Europees Parlement. Uw mening telt en maakt verschil! Laat van u horen tijdens de verkiezingen.

Waarom is uw stem belangrijk?

De beslissingen van de politieke partijen zijn van invloed op uw persoonlijke leven. Zij beslissen over zaken die iedereen aangaan, van jong tot oud. Denkt u bijvoorbeeld aan werk voor jongeren, openingstijden van winkels en cafés, de herinrichting van uw buurt, het onderwijs en de bouw van nieuwe woningen. Gebruik dus uw kiesrecht en stem op de partij die het beste bij u past! Het is belangrijk dat onderwerpen die u belangrijk vindt gehoord worden, zodat uw belangen vertegenwoordigd worden.

nb: De Eerste Kamer wordt niet rechtstreeks gekozen. U kiest de leden van de Provinciale Staten in uw provincie. Alle Statenleden samen kiezen vervolgens de leden van de Eerste Kamer.

Wanneer zijn verkiezingen?

  • 6 juni 2024 Europese Parlementsverkiezingen (onder voorbehoud)

Meer info:


Nieuws over Tweede Kamer verkiezingen november 2023

Verkiezingen in coronatijd: een vrouw komt stemmen
Definitieve uitslag verkiezingen Tweede Kamer 22 november 2023

De definitieve uitslag van de Tweede Kamer verkiezingen op 22 november 2023 is bekend. Het opkomstpercentage in Heerlen was dit keer 66,26%

Voorlopige uitslag verkiezingen

De voorlopige uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen is bekend. Bekijk het aantal stemmen per partij. De definitieve uitslag volgt.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.