Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Verkiezingen Tweede Kamer 17 maart 2021

Op 17 maart 2021 zijn er weer verkiezingen voor de Tweede Kamer. Dit keer natuurlijk anders dan wij gewend zijn, tijdens een coronapandemie. Maar verkiezingen zijn een belangrijk moment! Ga vooral stemmen en maak gebruik van uw stemrecht want zo kunt u invloed hebben op de landelijke politiek.

Stemmen kan al op 15 en 16 maart

Speciaal voor mensen met een verhoogd risico bij corona en om drukte te voorkomen, zijn de stembureaus dan al open. Maar andere mensen worden niet uitgesloten en zijn ook welkom. 


Tweede Kamerverkiezing 15, 16 en 17 maart 2021

rode potloden
Definitieve uitslagen

Bekijk de definitieve uitslagen per stembureau voor de Tweede Kamer verkiezingen, 15-17 maart 2021. De opkomst in Heerlen is uiteindelijk vastgesteld op 69,5%.

Verkiezingen in coronatijd: een vrouw komt stemmen
Voorlopige uitslag en opkomst Heerlen 2021

De voorlopige uitslag is bekend. Dit is een telling op partijniveau. Donderdag 18 maart wordt er verder geteld op het niveau van kandidaten. Vrijdag 19 maart kunt u deze uitslag via heerlen.nl/verkiezingen bekijken, en dat geldt ook voor de uitslag per stembureau. Het opkomstpercentage in Heerlen was dit keer 67%.

stempas overhandigen in coronatijd (met handschoenen)
Opkomstcijfers 15 en 16 maart 2021

Mogelijkheden om te stemmen zijn er deze keer, vanwege corona, te over: per brief, met de auto, met een machtiging, en gewoon in het stemhokje, en dat kon maar liefst op 3 dagen: op 15, 16 en 17 maart. Hoeveel mensen verschenen er op de stembureaus in Heerlen, in die eerste twee dagen?

Man stemt in coronatijd
Kieswijzers en kandidatenlijst Tweede kamer 2021

Weet u nog niet op wie u wilt stemmen? Hier vindt u de weg naar handige kieswijzers. Ook vindt u de kandidatenlijst op deze pagina.

stembureau
Stemlokalen in Heerlen 15-17 maart 2021

De stemlokalen zijn niet helemaal hetzelfde als u gewend bent. Dat komt omdat de stemlokalen aan strenge corona-eisen moeten voldoen. Het kan dus zijn dat uw vertrouwde stemlokaal dit keer gesloten is. Op deze pagina vindt u de adressenlijst én een link naar verkiezinginbeeld.nl waar u ook kunt checken hoe toegankelijk het bureau is voor mensen die minder mobiel zijn of die een beperking hebben.

stemmal
Stemmen voor blinden en slechtzienden

Blinden en slechtzienden kunnen stemmen met een stemmal. In het Parkstadlimburg Theater en Sporthal de Varenbeuk zijn stemmallen aanwezig en is het stembureau volledig aangepast op mensen met deze beperking. Hier kunt u een audio beluisteren over de werking van de stemmal.

stembiljet
Hoe stemt u per brief?

Bent u 70 jaar of ouder? Dan kunt u stemmen per brief. Juist vanwege de risico's nu in coronatijd. Wij leggen uit hoe u dit kunt doen. Mét een filmpje.


Producten

Identificeren bij verkiezingen

Gaat u stemmen voor verkiezingen? Dan moet u zich identificeren bij het stembureau.

Stemmen voor verkiezingen

Voor verkiezingen kunt u stemmen bij een stembureau.

Stempas voor verkiezingen aanvragen

Als u mag stemmen voor de verkiezingen, ontvangt u een stempas thuis. Neem de stempas en uw identiteitsbewijs mee naar het stembureau.

Iemand machtigen om voor u te stemmen bij verkiezingen

U kunt iemand machtigen om voor u te stemmen. U kunt met uw stempas iemand machtigen. Of u gebruikt het aanvraagformulier om een schriftelijke volmacht te geven.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.