Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Wandel- en fietsroutes

Heerlen ligt op een bijzondere locatie tegen het heuvelland en ingeklemd tussen twee beekdalen. Ontdek de vele routes.

Startpunten voor de vele routes zijn onder andere het Bezoekerscentrum Brunssummerheide, de Oliemolen, het koffiehuuske, Terworm, La Valeur of natuurlijk het centrum van Heerlen. Of download één van onderstaande fietsroutes.

Mountainbikeroute door Heerlen

Voor de liefhebbers van mountainbiken hebben de gemeente Heerlen en MTB-vereniging Discovery een route uitgezet van 21 km. Deze route loopt rondom Imstenrade, Benzenrade, Heerlerbaan en Molenberg en voert langs diverse mooie panorama’s. Enkele beklimmingen en afdalingen maken de route extra aantrekkelijk. Er zijn aansluitingen op routes in Voerendaal en Landgraaf. De nieuwe route verbindt verder de bestaande Parkstad- en Mergellandroutes. Download de route (via pdf).

Route Geleenbeek

Samen met de ANWB en VVV Zuid-Limburg hebben wij in het mooie dal van de Geleenbeek een fietsroute  uitgezet. Deze loopt langs de highlights van de groene rand van Heerlen: sprookjesachtige vijvers met oude molens, uitgestrekte akkers en groene weiden. De route is ongeveer 18 km. Download de route (via pdf).

Waterbeleefroute Caumerbeek

En we hebben nog een afwisselende nieuwe fietsroute met verrassend veel groen, prachtige kastelen en monumentale gebouwen langs de Caumerbeek en een stukje Geleenbeek. Onderweg kunt u lekker genieten van de natuur en een kopje koffie op een gezellig terrasje. De fietsroute is circa 27 kilometer lang. U kunt overal starten, maar een aantrekkelijk vertrekpunt is Kasteel Hoensbroek; ook in verband met (eventuele) parkeergelegenheid.
De waterbeleefroute is te downloaden via de gratis Beleefroutes app in de AppStore en Google Play! Heeft u geen smartphone? Download dan de route (via pdf).  

En nog veel meer routes, zoals bijvoorbeeld de Parkstadroute of de Inclusie Audioroute 'het mijnverleden op straat'. Vraag informatie bij Visit Zuid Limburg in het Maankwartier. 

We wensen u een heel fijne wandel- of fietstocht toe!

foto van fietsers en op de achtergrond kasteel hoensbroek

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.